images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Грошова допомога надається на підставі переліку документів

Понеділок, 30 квітня 2018, 06:54

Повідомляємо, що грошова допомога з коштів міського бюджету надається громадянам на лікування, відповідно до поданої заяви на ім’я міського голови (вул. Листопадова, 6 , кабінет №12) та наступних документів: копія паспорту, ідентифікаційного номеру та довідки з лікувального закладу.

За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном 23-56-52.

rada.te.ua

 

На початку травня у тернопільських парках запрацюють 17 атракціонів

Неділя, 29 квітня 2018, 07:21

У перший тиждень травня в тернопільських парках запрацюють атракціони. Загалом у місті налічується 17 атракціонів, разом із водними велосипедами (катамаранами). Наразі комунальники завершують перевірку їхнього технічного стану.

У парку «Національного відродження» працюватимуть дев’ять атракціонів, серед яких «Клоун», «Колесо огляду», «Ромашка», «Дитячі каруселі», «Сюрприз», «Грибок», «Веселі гірки», «Берізка» та «Юнга». У парку «Топільче» запустять: «Автодром», «Сонечко», «Дитячу залізницю», потяг «Гусениця», «Карнавал», «Дзвіночок», «Дитячі качалки» та водні велосипеди.

У комунальному підприємстві «Об'єднання парків культури і відпочинку Тернополя» запевняють, що за сприятливих погодних умов, робота атракціонів у місті триватиме до середини осені.

ПРЕЙСКУРАНТ ЦІН

НА ПОСЛУГИ АТРАКЦІОНІВ

на 2018 РІК

№ п/п

Назва послуги

Цикл катання

Вартість послуги, грн.

Примітка

1.

Клоун

3 хв.

25,00

(на одну людину)

2.

Колесо огляду

5 хв.

20,00

(на одну людину)

3.

Ромашка

5 хв.

20,00

(на одну людину)

4.

Дитячі каруселі

5 хв.

10,00

(для дітей)

5.

Сюрприз

5 хв.

25,00

(для дорослих)

6.

Грибок

5 хв.

10,00

(для дітей)

7.

Веселі гірки

5 хв.

25,00

(на одну людину)

8.

Берізка

10 хв.

10,00

(на одну людину)

9.

Юнга

5 хв.

10,00

(для дітей)

10.

Автодром

3 хв.

25,00

(на одну людину)

11.

Сонечко

5 хв.

10,00

(для дітей)

12.

Дитяча залізниця

3 кола

10,00

(на дорослого)

10,00

(на дитину)

13

Потяг «Гусениця»

3хв.

15,00

(для дітей)

14.

Карнавал

5 хв.

10,00

(на одну людину)

15.

Дзвіночок

5 хв.

10,00

(для дітей)

16.

Дитячі качалки

5 хв.

5,00

(для дітей)

17.

Водні велосипеди:

30 хв.

 

за один катамаран

- 2-х містні

20,00

- 4-х містні

25,00

 

15 декоративних дерев висадили у «Сквері Волонтерів»

П'ятниця, 27 квітня 2018, 06:58

Відповідно до Концепції комплексного озеленення міста, щорічно, в рамках двомісячника благоустрою, Тернопільською міською радою організовуються заходи із озеленення.

Зокрема, 26 квітня у тернопільському «Сквері Волонтерів», що біля площі Героїв Євромайдану, проведено чергову екологічну акцію з висадження екзотичних дерев. До акції, яка стала логічним завершенням двомісячника благоустрою у Тернополі, долучилися волонтери, представники громадських організацій, активні тернополяни та міський голова Сергій Надал.

«Головною ідеєю сьогоднішнього заходу є відновлення насаджень, окремі види яких поступово зникають внаслідок негативного впливу глобального потепління. У зв’язку з тим, що минулого року тут було видалено 12 аварійних дерев та чагарників, сьогодні, на їх місці висаджено 15 нових декоративних дерев, серед яких кипариси, катальпи, верби «Матсудана», туї західні «Глобоза», а також кущі барбарису червоного «Тунберга». Загалом, тут уже висаджено 27 дерев та 94 кущі», - розповідає очільник Тернополя.

Як стверджують в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, зелені насадження, які прикрашатимуть сквер, підбиралися відповідно до клімату Тернополя та були привезені з Кременецького дендропарку та Закарпаття.

До слова, наразі у «Сквері Волонтерів» триває реконструкція території. Зі слів міського голови Сергія Надала, новий сквер у центральній частині міста стане місцем, де активно проводитиме час молодь, відбуватимуться вуличні лекції, презентації та фотовиставки. Тут заплановано встановити нове освітлення та облаштувати лавочки, доріжки і місця для відпочинку. Також наразі на вул. Танцорова (ділянка від вул. Медової до території КП «Тернопільводоканал») тривають роботи із заміни покриття тротуару фігурними елементами мощення.


 

У травні на тернополян та гостей міста очікують чотири фестивалі

П'ятниця, 27 квітня 2018, 06:58

У Тернополі туристичний сезон-2018 обіцяє бути насиченим цікавими подіями та культурними заходами. З метою підтримки українських гастрономічних традицій та культури, а також популяризації Тернополя як фестивального міста, уже в травні заплановано провести щонайменше чотири традиційні гастрономічні фестивалі. Адже з кожним роком такі «смачні» події набирають популярності та дають новий поштовх для розвитку туризму у місті.

Відтак, уже 4-6 травня тернополяни та гості міста зможуть відвідати фестиваль локальної їжі та культури «Тернопільська Брама», що проходитиме цьогоріч на Театральному майдані у новому форматі «лаундж». Протягом 3-х днів присутніх розважатимуть кращі тернопільські гурти, діджеї, очікується виступ гурту «Мері», Dj Tallin та Dj Wollys. Окрім того, під час святкувань відбуватимуться танцювальні змагання під відкритим небом «Майданс Тернопіль», проходитимуть кулінарні майстер-класи від кращих шеф-кухарів міста та встановлюватиметься черговий кулінарний рекорд.

А уже 11- 13 травня у парку «Топільче» на території Козацького острову усі поціновувачі смачної їжі та напоїв зможуть відвідати дегустаційний фестиваль крафтового пива та м’яса «Фон Вакано Крафт Фест». Понад 50 сортів крафтового пива зі всієї України, різноманітні способи приготування м’яса, розваги та ще багато цікавого очікує на відвідувачів святкового заходу.

Ще один пивний фестиваль – «Хмільний Кухоль» проведуть 18-20 травня у парку ім. Тараса Шевченка. Це свято у стилі європейських традицій, концепція якого запозичена з подібних фестивалів, зокрема Октоберфест, який є вагомою частиною європейської ідентичності. У програмі фестивалю - виступи місцевих гуртів, конкурси, розваги, дегустація пива та м’ясних виробів. Традиційно, проведення цього фестивалю співпадає зі святкуванням у Тернополі Днів Європи.

До слова, 12-13 травня у парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка відбудеться Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки», присвячений Дню Матері.

Дві об’єднані громади платитимуть за відвідування дитячих садків Тернополя своїх мешканців

Четвер, 26 квітня 2018, 06:02

В рамках проведення реформи місцевого самоврядування в Україні відбувається і реформа міжбюджетних відносин. Усі батьки і діти належать до певної територіальної громади, орган місцевого самоврядування якої також має власний бюджет. А відтак за ці кошти повинно забезпечуватися надання дітям освітніх послуг. Така позиція закріплена чинним законодавством України.

У випадку, якщо органи місцевого самоврядування не спроможні забезпечити на відповідній території здобуття дітьми дошкільної освіти вони, відповідно до Закону України «Про співробітництво територіальних громад», можуть укласти угоду про співробітництво, у формі делегування іншому органу місцевого самоврядування одного чи кількох завдань з наданню послуг із здобуття дошкільної освіти з передачею йому відповідних фінансових ресурсів.

На сьогодні фінансовий норматив витрат на отримання послуг в закладах дошкільної освіти Тернополя на одну дитину в місяць становить 1215 грн.

Наразі угоди про здійснення міжбюджетних трансферів укладені між Тернопільською міською радою і Байковецькою сільською радою та Залозецькою селищною радою. Іншими словами, для батьків дітей, які прописані у Залозецькій або Байковецькій громаді це означає, що вони оплачуватимуть за відвідування своїх дітей дитячих садків у Тернополі таку ж суму, як і самі тернополяни.

Рішень від інших ОТГ та Тернопільської районної ради ще немає.

 

Сторінка 908 з 1424

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер