images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Без теплопостачання у Тернополі можуть залишитися мешканці квартир з індивідуальним опаленням

Четвер, 17 листопада 2022, 12:12

Без теплопостачання у Тернополі можуть залишитися мешканці квартир з індивідуальним опаленням
Через відсутність електропостачання мешканці квартир, де встановлено індивідуальне опалення, можуть залишитись без тепла.

Під час відсутності електрики мешканці квартир з індивідуальним опаленням у Тернополі можуть залишитися без тепла. Про це повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський Суспільному.

За його словами, людям необхідно подбати про акумулятори для котлів.

«Якщо газ буде, а електроенергії не буде, а в квартирі є котел, мешканці повинні самостійно дбати про те, щоб у них були самостійні елементи живлення. У квартирі на балконі генератор не поставите. Гіпотетично можна, але з точки зору пожежної безпеки, це неправильно. Для того, щоб котел працював, є джерело безперебійного живлення, тобто акумуляторна система, яка дозволить при відсутності електроенергії, подавати живлення на 2-4 години, щоб котел у вашій квартирі, якщо у вас індивідуальне опалення, міг працювати за допомогою акумуляторної системи», - поділився Владислав Стемковський.

За його словами, для «Тернопільміськтеплокомененерго» закупили генератори, які забезпечать роботу насосів під час відсутності електропостачання. Це гарантуватиме подачу тепла у багатоповерхівки з централізованим теплопостачанням.

 

У Тернополі працює снігоочисна техніка: неправильно припарковані авто евакуюватимуть на штрафмайданчик

Четвер, 17 листопада 2022, 12:09

У Тернополі працює снігоочисна техніка: неправильно припарковані авто евакуюватимуть на штрафмайданчик
У Тернополі працює спецтехніка, яка очищує сніг.

Вночі з 16 на 17 листопада у Тернополі випали перші опади у вигляді мокрого снігу. З метою належного утримання вулично-дорожньої мережі на вулиці міста виїхала снігоочисна техніка. Про це повідомили у міській раді.

У центральній частині міста та мікрорайоні Новий Світ, масивах «Сонячний» і «Східний», Промисловому районі і районі Старого Парку, Березовиці, Кутківцях, Пронятині, а також на Об’їзній дорозі Тернополя та у селах міської територіальної громади працювали п’ять одиниць. Роботи виконувала підрядна організація ТзОВ «Техно-Буд-Центр».

За належне зимове утримання мікрорайону «Дружба» відповідає ТМШРБ «Міськшляхрембуд». Тут проводиться механізоване посипання піскорозкидачами проїзних частин.

За прибирання дворів та міжквартальних проїздів відповідальні управителі житлового фонду в місті (ЖЕКи та ОСББ). Який саме ЖЕК чи ОСББ відповідальний за зимове утримання того чи іншого двору або проїзду у Тернополі, дізнатися можна, переглянувши Інтерактивну карту прибирання міста у зимовий період.

Фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 1481.

«Просимо власників приватного транспорту не залишати авто на узбіччях доріг, аби не заважати процесу очищення вулично-дорожньої мережі міста від снігу. Звертаємо увагу, що автомобілі, які припарковані без порушень Правил дорожнього руху, але перешкоджають роботі спецтехніки, буде переміщено у дозволене місце, а ті транспортні засоби, які припарковані з порушенням Правил паркування, можуть бути евакуйовані інспекторами з паркування та переміщені на арештмайданчик», - наголосили у міськраді.

Відкрити власну справу і долучитися до грантової програми єРобота можуть жителі Тернопільщини

Четвер, 17 листопада 2022, 12:07

Відкрити власну справу і долучитися до грантової програми єРобота можуть жителі Тернопільщини
Запрацював офіційний сайт грантової програми для малого та середнього бізнесу єРобота.

Підприємці можуть подати заявку та отримати від держави грант на власну справу.

Нагадаємо, влітку Уряд запустив грантову програму для малого та середнього бізнесу єРобота. За цей час українці вже отримали гранти на суму понад 201,8 млн грн.

Програма триває і досі. Тепер з’явилася можливість обрати напрям і подати заявку на отримання гранту на офіційному сайті за посиланням ТУТ.

Усіх охочих закликають долучатися до програми, відкривати власну справу та підтримувати економіку України.

Зокрема можна отримати гранти:

- Своя справа – програма мікрогрантів до 250 тис. грн.

- Новий рівень – програма грантів для переробних підприємств до 8 млн грн.

- Свій сад – програма грантів до 400 тис. грн за гектар.

- Своя теплиця – програма грантів до 7 млн грн за 2 гектари.

- ІТ-стартап  (у стадії розробки) – гранти до 3,5 млн грн.

- Старт в ІТ  (у стадії розробки) – гранти на навчання у сфері ІТ.

Проєкт реалізовано за ініціативи Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля,  Міністерства економіки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби зайнятості та Ощадбанку.

 

На Тернопільщині поховали захисника України Івана Щепанівського

Четвер, 17 листопада 2022, 11:55

На Тернопільщині поховали захисника України Івана Щепанівського
Тернопільщина провела в останню дорогу Івана Щепанівського з села Скоморохи.

Він приєднався до лав ЗСУ став на захист країни навесні 2022-го.

36-річний воїн загинув внаслідок поранень, отриманих на полі бою у Луганській області.

Захисника поховали на Батьківщині 16 листопада.

Герой не встиг створити власну сім’ю, у нього залишились мама і брат.

"Золотопотіцька громада проводжала на вічний спочинок свого героя Щепанівського Івана. Спи спокійно, герою! Земля, тобі, пухом! Слава Україні!", – повідомила у Facebook Уляна Дем'янчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині обірвалося життя 38-річного воїна з Тернопільщини

315880226_3014913005475268_9138753750028485843_n.jpg

В Україні створили аудіохрестоматію з літературою для школярів

Середа, 16 листопада 2022, 14:03

На Полтавщині створили першу в Україні хрестоматію в аудіоформаті, яка містить твори шкільної та позашкільної програми.

Про це "Укрінформу" розповів ініціатор проєкту, голова Полтавської облради Олександр Біленький.

За його словами, тепер українським школярам не обов'язково мати при собі підручник із літератури, адже усі твори доступні в інтернеті. Також перевагою є те, що їх можна слухати, як онлайн, так і офлайн – наприклад, під час відключень електроенергії.

"Попри постійні тривоги і віялові відключення світла освітній процес триває, і ми намагаємося його урізноманітнити та зробити доступнішим", – наголошує Біленький.

Фото: Tverdohlib/Depositphotos

Аудіохрестоматія доступна для прослуховування на YouTube-каналі "Вінілосховище". До Дня української мови та писемності (9 листопада) там з'явилися 43 твори для учнів 5 класу, які навчаються за програмою Нової української школи.

За словами ініціатора проєкту, літературу для старших класів начитають після укладання відповідних програм. Він додав, що невдовзі на каналі з'являться твори з української та світової класики, а також позапрограмна фантастика та пригодницькі романи.

До створення аудіохрестоматії долучилися літературні консультанти:

  • кандидатка філологічних наук, доцент і завідувачка кафедри української літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Віра Мелешко,
  • завідувачка відділу розвитку суспільних, гуманітарних та мистецьких дисциплін Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського Ольга Коваленко,
  • доцент кафедри української мови та літератури Державного вищого навчального закладу "Донбаський державний педагогічний університет" Віктор Разживін.

Твори начитані голосами провідних акторів Полтавського академічного музично-драматичного театру імені М. В. Гоголя Богдана та Ольги Чернявських. Аранжування – композитора Олега Писаренка.

Діана Кречетова

 

Сторінка 472 з 1431

«ПочатокПопередня471472473474475476477478479480НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер