images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В центрі Києва є влучання, 4 ракети збила ППО

Вівторок, 15 листопада 2022, 13:57

ВИБУХИ У КИЄВІ, ФОТО УП

15 листопада ППО збила 4 ракети над Києвом, є "приліт" у центрі міста, за попередньою інформацією, у житлові будинки.

Джерело: УП, мер міста Віталій Кличко в Telegram, Київська міська військова адміністрація в Telegram

Деталі: Жителі лівого та правого берега повідомили про звуки вибухів, які пролунали у столиці.

На Київщині оголошена повітряна тривога.

Оновлено о 15:35: Мер Віталій Кличко повідомив, що в Печерському районі було влучання, за попередньою інформацією, в два житлових будинки. Кілька ракет збили ППО над Києвом. Медики і рятувальники на місці влучань.

Київська міська військова адмінстрація повідомила про збиття 4 ракет над Києваом. В столиці зафіксовано два вибухи.

Оновлено о 15:25: В місті спрацювала ППО.

Передісторія: Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул та голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомили про масовий запуск ракет з території Росії – у 15 областях України оголошена повітряна тривога. 

 

Увага, шахраї створили фейкові сайти інтернет-магазину Amazon

Вівторок, 15 листопада 2022, 13:07

Найбільший гіпермаркет світу Amazon привернув увагу шахраїв. Любителі легкої наживи почали створювати фейкові сайти, схожі на цей інтернет-магазин. У пастку шахраїв потрапила жителька Бережанського району.

Потерпілій прийшло повідомлення у вайбер про те, що можна суттєво заощадити, купуючи на американському сайті, а також отримати бонуси. Жінка перейшла за вказаним посиланням та зареєструвалася на сайті. Аби здійснювати покупки, потрібно було поповнити рахунок особистого кабінету. Таким чином вона здійснила кілька поповнень та замовила товар.

Проте за деякий час отримала повідомлення, що грошей на рахунку недостатньо і потрібно знову закинути кошти. Потерпіла встигла поповнити віртуальний гаманець "магазину" майже на 50 тисяч гривень, а коли отримала ще одне повідомлення про відсутність необхідної суми, запідозрила шахрайство.

Про це повідомила у місцевий відділ поліції. У ході перевірки слідчі з'ясували, що жінка переказала гроші на 9 різних рахунків. Куди саме пішли кошти - встановлюватимуть у ході слідства. Працівники поліції наголошують, що переходити за посиланнями, які отримуєте в месенджерах від невідомих, не можна. Якщо ж ви плануєте реєструватися на якомусь інтернет-ресурсі, то вводьте адресу самостійно і детально читайте правила.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

увага, шахраї створили фейкові сайти інтернет-магазину amazon

Понад сорок колод ясена бучацькі поліцейські виявили в автомобілі місцевого жителя

Вівторок, 15 листопада 2022, 13:06

За незаконну порубку дерев зловмисникові загрожує до трьох років позбавлення волі.

Лісоруба, який взявся без дозволу заготовляти деревину, поліцейські помітили в лісосмузі, що біля залізничної колії неподалік села Трибухівці. У цей момент чоловік встиг зрубати два дерева породи ясен.

Під час огляду транспортного засобу, який належить зловмисникові, поліцейські виявили в кузові ще понад сорок колод щойно зрубаних дерев.

Транспортний засіб з деревиною та бензопилу поліцейські вилучили. Вирішується питання про оголошення жителю Бучача підозри за частиною 1 статті 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Жителі Тернопільщини стали жертвами афер, купуючи товар в інтернеті

Вівторок, 15 листопада 2022, 13:05

Впродовж доби правоохоронці області задокументували три факти шахрайства вчинених щодо мешканців Тернопільщини. Громадяни купували товар через різні інтернет-платформи й ставали жертвами аферистів.

Одна з потерпілих жителька обласного центру. Жінка хотіла деталь до комп’ютерної техніки, публікацію про продаж якої знайшла на сайті-оголошень. Заявниця розповіла правоохоронцям, що здійснила повну передоплату за товар в сумі 10 000 гривень. Однак через певний проміжок часу вона збагнула, що ї ошукали. Адже телефон продавця був вимкнений, а на пошті вона отримала несправну деталь.

Ще двоє потерпілих стали жертвами аналогічної схеми. Потерпілі замовили доставку дров: одна заплатила 9000 гривень, інша – 12000 гривень й бажаного вони так й не отримали.

Відомості про події слідчі територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські розповідають про кілька простих порад, які допоможуть не попастися на гачок аферистів і зроблять ваші покупки у мережі безпечним:

•    завжди перевіряйте адресу сайту, адже на відміну від інтерфейсу її неможливо підробити;

•    нікому не передавайте дані для входу в акаунт і не заходьте туди з чужих гаджетів, особливо якщо до профілю прив’язана банківська карта;

•    не розголошуйте дані картки. Насамперед це стосується номера, терміну дії, CVC2/CVV2. А ще краще — зробіть віртуальну картку: таку послугу надають практично всі банки;

•    зберігайте всі документи, надані продавцем (фіскальні чеки, гарантійні талони, транспортні накладні), а також електронне листування. У разі виникнення непорозумінь вони стануть вашим підтвердженням здійснення покупки;

•    читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Поліцейські Тернопільщини викрили підпільну лабораторію з вирощування та переробки нарковмісних рослин

Вівторок, 15 листопада 2022, 12:40

Нарковісних рослин на понад один мільйон гривень виявили та вилучили слідчі Тернопільщини спільно із співробітниками Служби безпеки України в місцевого мешканця. Чоловік з метою заробітків у власному заміському будинку встановив обладнання для посіву та вирощування коноплі.

Коли плантація достигала, він переробляв "урожай", висушував його і планував перепродувати. У ході санкціонованих обшуків, проведених під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури, силовики виявили 202 кущі рослин та майже 6 літрів суміші, підготовленої до реалізації. За попередньою оцінкою фахівців, вартість вилученої «марихуани» на тіньовому ринку психотропів становила б близько 1,5 мільйона гривень.

Власника незаконного городництва затримали згідно із статтею 208 Кримінального процесуального кодексу. Йому оголосили підозру відповідно до ч.2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

поліцейські тернопільщини викрили підпільну лабораторію з вирощування та переробки нарковмісних рослин
 

Сторінка 474 з 1431

«ПочатокПопередня471472473474475476477478479480НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер