images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Лендліз РФ у дії: нацгвардійці нищать росіян на Донеччині із трофейної Мсти

Понеділок, 14 листопада 2022, 14:12

СКРИНШОТ

Нацгвардійці на Донеччині переграють окупантів в артилерійських дуелях і мужньо тримають оборону на Бахмутському напрямку.

Джерело: пресслужба НГУ

Дослівно: "Артилерія батальйону спеціального призначення "Донбас" Слов’янського полку Національної гвардії України тримає оборону на Бахмутському напрямку.

Як би не намагався ворог просунутись аби вийти на Костянтинівку - МСТА-Б 152 мм, отримана раніше від росіян по "лендлізу", не затихає ні на хвилину".

Деталі: Зазначається, що підсумком минулого тижня на рахунку нацгвардійців є 10 точних влучань в техніку та позиції ворога. В тому числі знищено 2 танки, 1 бойову броньовану машину і кілька бліндажів із особовим складом противника.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО 

 

Мобільний зв’язок у Херсоні забезпечується терміналами Starlink

Понеділок, 14 листопада 2022, 14:02

 
T.ME/ZEDIGITAL

Перші базові станції мобільних операторів у Херсоні через відсутність світла працюють на генераторах та терміналах Starlink.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"Люди, які 9 місяців були в окупації, нарешті змогли подзвонити рідним та сказати, що з ними все гаразд. Поки в місті проблема з іншою інфраструктурою — навіть хвилинна розмова допомагає херсонцям почуватися знову вдома", – написав міністр.

Він додав, що Мінцифри одразу ж передають термінали в деокуповані населені пункти.

"Старлінки допомагають підтримувати зв'язок, поки оператори відновлюють пошкоджений оптичний кабель", – пояснив Федоров.

Очільник Мінцифри додав, що відступаючи, окупанти зруйнували частину інфраструктури, іншу — замінували. ДСНС знаходять розтяжки з гранатами на базових станціях мобільного зв'язку. Відповідно, це уповільнює процес відновлення зв'язку, але рятувальники та телеком-оператори працюють в режимі 24/7.

Нагадуємо:

Раніше повідомлялось, що окупанти підірвали вишки мобільного зв’язку українських операторів у щонайменше двох селах на Херсонщині.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

Окупанти розбирають дороги і канали, з яких будують укріплення у Мелітополі

Понеділок, 14 листопада 2022, 13:59

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

На тимчасово захоплених територіях півдня росіяни розбирають на бетонні плити дороги і зрошувальні канали, які використовують для будівництва оборонних споруд в окупованому Мелітополі Запорізької області.

Джерело: місцеве видання "РІА Мелітополь"

Деталі: Повідомляється, що будівельні матеріали окупанти завозять до Мелітополя у щоденному режимі. Частину бетонних плит росіяни доставляють з Генічеського району, де у селі Солокогірне розбирають дороги і зрошувальні канали.

Видання також повідомляє, що у селах Мелітопольського району окупанти шукають чоловіків, яких відправляють на примусові роботи з будівництва фортифікаційних споруд.

Зазначається, що у самому Мелітополі можна побачити оголошення з запрошенням "на високооплачувану роботу". В оголошеннях загарбники пропонують зарплату 80 тис. рублів, однак не уточнюють, що робота буде пов'язана з будівництвом укріплень і риттям окопів.

Що цьому передувало:

Окупанти нарощують свої війська в районі Мелітополя. Захоплене місто та його околиці росіяни перетворили на суцільну військову базу.

 

У  Тернополі рятувальники тренувались з нацгвардійцями

Понеділок, 14 листопада 2022, 12:55

Підрозділи Національної гвардії України Західного оперативно-територіального об’єднання разом з побратимами із Державної служби з надзвичайних ситуацій провели спільні тренування.

У Тернополі рятувальники розповіли нацгвардійцям як протистояти пожежам та іншим надзвичайним ситуаціям. Заняття проводили фахові спеціалісти ДСНС в рамках зборів позаштатних команд.

Під час спільних занять нацгвардійці та рятувальники відпрацьовували як теорію, так і практику. Пригадали основні вимоги, щодо пожежної безпеки, види вогнегасників та вогнегасних речовин. Під час практичної частини команди вдосконалювали навички оперативного висування особового складу до місця пожежі, застосування вуглекислотних і порошкових вогнегасників, відпрацьовували гасіння умовної пожежі.

«Метою таких заходів є перевірка дієвості планів пожежної безпеки, розрахунку сил і засобів, які залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, відпрацювання дій чергових сил та пожежних підрозділів при виникненні пожежі», - каже капітан Національної гвардії України Володимир.

Гвардійці кажуть, такі навчання їм вкрай необхідні, адже від швидкості та злагодженості дій залежать складність наслідків. Найважливіше – це не допускати надзвичайних ситуацій, а для цього треба тренуватися.

Надія Німець.

У Бєлгороді палають місткості з паливом

Понеділок, 14 листопада 2022, 12:37

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив про пожежу - горять місткості з дизельним паливом "унаслідок влучання снаряда".

Джерело: Гладков у Twitter

Пряма мова Гладкова: "Під обстріл потрапило село Козинка Грайворонського міського округу. Внаслідок влучання снаряда на території фермерського господарства відбувається горіння місткості з дизельним паливом.

Постраждалих немає. На місці працюють оперативні служби та пожежні розрахунки. Подомовий обхід території триває".

Деталі: Місцеві телеграм-канали поширюють фото з пожежі.

РОМАН ПЕТРЕНКО

 

Сторінка 475 з 1430

«ПочатокПопередня471472473474475476477478479480НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер