images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


З Тернополя для захисників з Територіальної оборони передано 250 пар зимового взуття

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:01

Тернопіль продовжує допомагати й підтримувати українських військовослужбовців, які обороняють нашу країну від російських загарбників.

5 листопада передано 250 пар зимового взуття для тернопільських захисників з Територіальної оборони, які зараз на фронті.

«Ми отримали звернення від військових частин, зокрема, від 105-ої бригади Територіальної оборони. Маємо завдання забезпечити їх військовою зимовою формою. Зараз триває пошиття зимових бушлатів та штанів. Окрім того, замовили пошиття теплого взуття українського виробництва, яке відповідатиме усім вимогам і стандартам Збройних сил України, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Першу партію уже передано для наших військових, які на передовій. І упродовж листопада буде дошиватись решта, а це загалом – понад 3000 комплектів, які будуть передані для потреб Територіальної оборони».

До слова, з метою забезпечення наших захисників відповідним одягом у зв’язку зі зниженням температури зовнішнього повітря, цими днями передано 250 комплектів зимової військової форми для підрозділів Територіальної оборони.

 

 

Радіаційний фон перебуває в межах норми на території Тернополя та області

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:00

ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» оприлюднила дані щодо рівня радіаційного фону на території Тернопільської області.

Станом на 09:00 год. ранку 7 листопада радіаційний фон має наступні показники:

  • м. Тернопіль – 11 мкР/год;
  • м. Борщів – 11 мкР/год;
  • м. Заліщики – 15 мкР/год;
  • м. Бучач – 11 мкР/год;
  • смт. Козова – 10 мкР/год;
  • м. Кременець – 10 мкР/год;
  • м. Теребовля – 12 мкР/год;
  • м. Чортків – 14 мкР/год.

За проведеними замірами потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання показники природного радіаційного фону на вказаних територіях знаходяться в межах величин фону, який характерний для даних територій і не перевищує багаторічних значень природного радіаційного фону на території Тернопільської області 0, 16 мкР/год.

 

На сході Росії влада готується до масових акцій непокори через мобілізацію

П'ятниця, 04 листопада 2022, 15:01

У російському місті Владивосток влада готується до масових акцій непокори у зв’язку з протидією місцевого населення заходам мобілізації.

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони у Telegram

Деталі: За даними ГУР, ці побоювання пов’язані з жорсткою протидією місцевого населення діям та заходам мобілізації на території Приморського краю.

Наразі місцева поліція та спецслужби планують заходи з протидії можливим акціям непокори та посилення поліцейського режиму в регіоні.

Передбачена перевірка працездатності систем відеоспостереження установ та організацій Владивостока з наданням віддаленого доступу представникам правоохоронних органів.

Також передбачається, що протягом найближчих місяців навіть на санкціонованих владою масових заходах будуть встановлюватися рамкові металошукачі при вході.

Розвідка звертає увагу, що наразі переважна частина місцевого населення не підтримує проведення так званої "спеціальної військової операції" та мобілізаційних заходів на території Приморського краю. Причинами такої є проживання в регіоні значної кількості етнічних українців та втратами російської армії у війні в Україні.

Що передувало: Президент Росії Володимир Путін заявив, що кількість мобілізованих у РФ сягнула 318 тисяч людей, незважаючи на раніше оголошене обмеження в 300 тисяч.

ЄВГЕН КІЗІЛОВ

 

У Тернополі відбулося спецпогашення марки до 150-річчя від Дня народження Богдана Лепкого

П'ятниця, 04 листопада 2022, 14:06

4 листопада у центральній міській бібліотеці Тернополя відбулося спеціальне погашення поштової продукції, яка присвячена 150-річчю від Дня народження геніального письменника-патріота Богдана Лепкого.

В урочистому спецпогашенні продукції взяли участь міський голова Сергій Надал, заступник голови Тернопільської ОВА Ігор Гайдук, отець Іван Говера, автор марки і поштового конверта Олег Кіналь та керівник організації «Козацька пошта» Андрій Пилюх.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять видатного нашого земляка, великого сина українського народу Богдана Сильвестровича Лепкого. Він запам'ятався не лише як геніальний поет, письменник, критик, перекладач, людина, яка видала понад 80 своїх власних книжок й назавжди увійшов в історію як теоретик феномену Українського Січового Стрілецтва, – зазначає Сергій Надал. –  Богдан Лепкий у своїх віршах доніс до всього світу про боротьбу за визволення Батьківщини, про українську державність, а головне – про січових стрільців – славетних синів України, які билися зі зброєю в руках. І сьогодні, як і більше ніж сто років тому, героїчні пісні січових стрільців звучать з уст героїв сучасності, які «підіймають червону калину та розвеселяють нашу славну Україну». Тож досліджуємо творчість Богдана Лепкого, пам’ятаймо його величезний вклад у розвиток української нації. Шануймо пам'ять про Великого Українця».

Поліцейські Тернопільщини затримали підозрюваного у вбивстві

П'ятниця, 04 листопада 2022, 14:01

Під час суперечки чоловік, 1950 року народження, зарізав сина співмешканки. Потерпілий помер на місці події. Про загибель сина у відділення поліції №3 Гусятина повідомила жінка. За вказаною адресою виїжджала слідчо-оперативна група. Під час огляду тіла експерт виявив проникаюче ножове поранення в області серця.

У ході оперативних заходів стало відомо, що суперечка розпочалася за кілька годин до вбивства між підозрюваним та його співмешканкою. Остання розповіла, що чоловік намагався її побити і вона втекла до сусідів. Вже звідти зателефонувала синові і повідомила про конфлікт.

Пасинок приїхав і пішов розбиратися до вітчима. Завершилися "розбірки" смертю 43-річного чоловіка. Підозрюваний розповів, що ніж висів на поясі, а коли вони під час штовханини впали на землю, то лезо смертельно поранило родича. Так це чи ні встановить судово-медична експертиза та слідчі.

Після суперечки чоловік пішов до сусідів і повідомив співмешканці, що її синові погано і він стікає кров'ю.

Підозрюваного затримали згідно із статтею 208 КПК. Йому оголосили підозру відповідно до статті 115 (умисне вбивство) ККУ та обрали запобіжний захід - тримання під вартою. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 493 з 1437

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер