images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Укрпошта ввела в обіг марку "Кримський міст на біс!": де придбати

П'ятниця, 04 листопада 2022, 12:51

Поштовий оператор "Укрпошта" ввів в обіг марку "Кримський міст на біс!", присвячену вибуху на незаконно збудованому мосту, що з'єднує український Крим та РФ.

Про це повідомляє генеральний директор компанії Ігор Смілянський у Facebook 4 листопада.

"Сьогодні на нашому Київському мосту, який витримав, запустили марку "Кримський міст на біс!", присвячену тому мосту, який не витримав. Бо все, що справді українське, завжди має в собі певну стійкість, а все псевдоросійське – ми просимо, щоб бахнуло на біс", – наголошує Смілянський.

Тираж поштових марок "Кримський міст на біс!" – 2,1 мільйони примірників або 300 тисяч маркових аркушів, з яких 80 тисяч уже розлетілися по передзамовленню.

"Кримський міст на біс!". Фото: Укрпошта

За словами гендиректора "Укрпошти", основний сюжет нової марки – міст, але є й інші художні деталі.

"Наприклад, натяк на фразу "Хватит курить, где попало, курите там, где еще не попало", Байрактар в небі, награбоване орками добро, яке летить в прірву та інше", – додає він.

Фото: Укрпошта

Купити нову поштову марку можна у відділенні "Укрпошти" або на сайті за посиланням. Утім, у компанії попередили, що діють обмеження – можна придбати не більше 10 маркових аркушів, 10 художніх конвертів та 10 листівок.

Автором арту, зображеного на новій марці, є художник Юрій Шаповалов.

Фото: Укрпошта

"Зробили це (марку)  разом з разом з кримчанином Рустемом Умєровим та автором арту – Юрієм Шаповаловим. Рустем зараз очолює Фонд Держмайна і каже, йому цей міст, після звільнення Криму, на балансі не потрібен. Тому, в "День Народного Единства" на Росіі, побажаємо всім нам скоріш від них від‘єднатися", – додав Смілянський.

Нагадаємо, на початку жовтня "Укрпошта" відкрила предзамовлення на набір "Кримський міст на біс!".

Діана Кречетова

 

Міськрада Львова компенсуватиме мешканцям багатоповерхівок половину вартості генераторів

П'ятниця, 04 листопада 2022, 12:40

Міська влада Львова повертатиме ОСББ, керуючим компаніям та іншим виконавцям житлових послуг будинків 50% від вартості генераторів.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий у Facebook.

"Деякі ОСББ у Львові вже придбали генератори і використали їх в роботі, коли не було світла.  Ми хочемо, аби до критичних ситуацій були готові всі. Розуміємо, що для багатьох будинків придбати генератор є складно. Допоможемо", – написав він.

Тому міська рада прийняла окрему Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської міської територіальної громади під час підготовки опалювального сезону 2022-2023 років.

Згідно з нею відшкодовуватимуть 50% коштів від ціни генератора, але не більше 30 тис. грн. Номінальна потужність має становити від 3 кВт.

На відшкодування можуть розраховувати ОСББ, керуючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також житлово-будівельні кооперативи Львова.

"Ви купуєте генератор, подаєте документи через ЦНАП або сервіс електронних звернень, а районна адміністрація поверне частину коштів", – зазначив Садовий.

У пресслужбі ЛМР пояснили: щоб стати учасником Програми, мешканці спільно з балансоутримувачем будинку – це ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК, спочатку мають оплатити купівлю електрогенератора через банк.

Далі, для отримання компенсації, подають через ЦНАП або сервіс електронних звернень на розгляд комісії пакет документів:

  • заяву встановленого зразка на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора;
  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);
  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера електрогенератора (або інше заводське маркування);
  • копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;
  • документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).

Створена для цього комісія розгляне звернення, сформує та затвердить перелік учасників, які відповідають вимогам Програми, та скероує протокол головним розпорядникам коштів – районним адміністраціям.

Читайте також: Пережити зиму з електрикою. Українці масово скуповують генератори: як правильно вибрати?

Нагадуємо:

У Податковому комітеті Верховної Ради розробляється пакет заходів для підтримки промисловості, зокрема пропонують дозволити ввозити електрогенератори для власних потреб без сплати імпортного ПДВ.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

У "Дії" з'явилась ще одна військова облігація – Енергодар

П'ятниця, 04 листопада 2022, 12:38

 
ФОТО: ДІЯ

З 4 листопада в "Дії" доступна ще одна військова облігація, присвячена тимчасово окупованому Енергодару.

Про це повідомив у Telegram міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Сьогодні рівно 8 місяців, як російські терористи захопили місто Енергодар та найбільшу в Європі атомну електростанцію - Запорізьку АЕС.

Відтоді росіяни регулярно обстрілюють станцію, тримають на її території військову техніку, викрадають та катують персонал. Це ядерний терор, що загрожує страшною катастрофою для всього світу.

Жителі Енергодару та працівники АЕС - героїчні люди!

Купуйте військову облігацію в Дії, щоб допомогти ЗСУ деокупувати Енергодар та повернути український прапор на Запорізьку АЕС", - написав Федоров.

Як додали в "Дії", дата виплати за облігацією - 5 квітня 2023 року. Процентна ставка: 12%.

Нагадаємо:

У "Дії" з 2 листопада можна купити ще одну військову облігацію - Бердянська.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

 

H&M закрив уже більше половини магазинів у Росії, останні закриє до кінця року

П'ятниця, 04 листопада 2022, 12:28

 
GETTY IMAGES

Шведський ритейлер H&M продовжує процес припинення діяльності в Росії - наразі більше половини магазинів компанії в країні закриті назавжди, усі магазини будуть закриті до кінця року.

Про це пише Nyhetsbyrаn Direkt із посиланням на пресслужбу компанії.

H&M призупинила всі продажі в Росії на початку березня. У середині липня мережа оголосила, що починає згортати свою діяльність в Росії, враховуючи "поточні проблеми" ведення бізнесу і непередбачуване майбутнє.

У рамках процесу ліквідації група H&M тимчасово відкрила свої фізичні магазини для продажу залишків товарних запасів в Росії, і до кінця вересня понад 30 з 172 магазинів в Росії були закриті назавжди.

"Ми дотримуємося нашого плану, і наразі у нас все ще є декілька магазинів, які тимчасово відкриті для продажу залишків товару. Закриття магазинів відбувається поступово, згідно з планом, і ми плануємо закрити останні магазини до кінця року.

Як ми повідомляли раніше, ми хочемо забезпечити, щоб згортання нашої діяльності в країні відбувалося у відповідальний спосіб", - зазначили у пресслужбі.

Нагадаємо:

Шведський ритейлер H&M Group оголосив, що вирішив почати процес згортання бізнесу у Росії.

Ритейлер H&M, який заявив про вихід із РФ, веде пошук покупця на російську частину бізнесу.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

Шахрайство в мережі: поліцейські застерігають краян перевіряти інформацію щодо термінової матеріальної допомоги друзям чи родичам

П'ятниця, 04 листопада 2022, 12:27


Кримінальна пригода трапилась з 25-річною мешканкою обласного центру. Інтернет-шахраї зламали сторінку її подруги в одній із соціальних мереж та з її акаунту попросили чималу суму.

Гроші нібито були негайно потрібні на термінову операцію доньки. Піддавшись емоціям і бажанню негайно допомогти дитині, потерпіла перерахувала шахраям близько 10 тисяч гривень.

Згодом жінка все ж спробувала зв’язатися зі знайомою та зрозуміла, що потрапила у пастку шахраїв. Потерпіла звернулася в поліцію. Особу зловмисника встановлюють.

Працівники поліції застерігають: якщо ви отримали текстове повідомлення від свого знайомого перерахувати йому кошти, ні в якому разі не поспішайте це робити. Зателефонуйте другові, аби пересвідчитись, чи реально він потребує Вашої допомоги!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 495 з 1437

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер