images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У тимчасово окупованому Херсоні пролунали вибухи – ЗМІ

Середа, 02 листопада 2022, 14:58

АНТОНІВСЬКИЙ МІСТ, ФОТО РАДІО СВОБОДА

У тимчасово окупованому Херсоні пролунали вибухи.

Джерело: Суспільне.Херсон, російське пропагандистське видання "РИА Новости"

Деталі: Кореспонденти повідомляють, що у Херсоні чутно вибухи.

Водночас, російські пропагандисти заявили начебто українські війська випустили по Херсону 18 ракет: "Шість ракет HIMARS упали в районі Антонівського мосту".

Нагадаємо:


 

Ресторани McDonald's відновили роботу в Івано-Франківську, Білій Церкві і Броварах

Середа, 02 листопада 2022, 14:51

 
MCDONALDS

У середу, 2 листопада, McDonald's заново відкрився в Івано-Франківську, також відкриття продовжуються у Київській області: відтепер McDonald’s працює в Білій Церкві та у Броварах.

Про це повідомляється в офіційному пресрелізі мережі.

В Івано-Франківську ресторан знову працює за адресою: вул. Миколайчука Івана, 2.

У Білій Церкві - на просп. Незалежності, у Броварах - на вул. Київській, 239.

"Ресторани працюють з 09:00 до 21:00 по всіх каналах продажу та дотримуються розширених правил безпеки, впроваджених в мережі McDonald’s.

Заклади закриваються під час повітряної тривоги, щоб працівники та відвідувачі могли перейти у найближче укриття. При цьому команда оперативно видає уже оплачені замовлення, поки зупиняє виробничі процеси та вимикає обладнання перед закриттям. Ресторан продовжує роботу орієнтовно через годину після скасування тривоги: цей час потрібен на включення і налаштування обладнання та для підготовки працівників до роботи", - пояснили в  McDonald’s.

Якщо ж повітряна тривога буде скасована менш ніж за годину до закриття, то ресторан відкриється наступного дня. Також ресторани не працюють під час відключення електроенергії і продовжуватимуть роботу орієнтовно через годину після поновлення електропостачання, додали в мережі.

Дізнатися про відкриття нових закладів та функціонування експрес-вікон і МакДрайву у відкритих ресторанах можна з офіційних джерел інформації McDonald’s в Україні: на сайті https://www.mcdonalds.com/ua/uk-ua.html та в мобільному застосунку McDonald’s (в AppStore та Google Play).

Нагадаємо:

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's з 28 жовтня відновила роботу в Житомирі. Також мережа продовжує відкриття київських ресторанів - відновив роботу заклад в ТРЦ Respublika Park, Кільцева дорога, 1.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

Google Знання: в Україні запустили онлайн хаб з освітніми курсами

Середа, 02 листопада 2022, 14:29

В Україні запустили освітній хаб "Google Знання", за допомогою якого громадяни можуть легко знаходити шкільні або робочі курси, розвивати нові навички.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

"Освітній хаб допоможе будь-кому в Україні вивчати будь-що у світі незалежно від того, чи це знання для школи, роботи чи життя", – підкреслюють у відомстві.

Щоб відвідати платформу, необхідно перейти за посиланням.

Користь освітнього хабу, зокрема, у тому, що кожен охочий може покращити наявні навички та опанувати нові знання у дистанційному режимі – навіть сидячи вдома.

Фото: Marianarbh1/Depositphotos

Наразі у "Google Знання" представлені три розділи:

Знання для школи, зокрема проєкт "Навчайте, де б ви не були". Ця ініціативу Google буде корисною  українським вчителям, батькам школярів, а також в цілому закладам освіти.

"Закриття закладів освіти впливає на вчителів, учнів і батьків у всьому світі. У ці незвичайні часи технології можуть допомогти спростити дистанційне навчання та зробити його більш доступним", – наголошують автори проєкту.

Крім того, у "Google Знання" є навчальний контент для дітей різних класів і для позакласного навчання. А ще на платформі батьки школярів можуть знайти посібник із безпеки дітей в інтернеті.

Другим проєктом Google для українських користувачів є різноманітні курси, які допоможуть отримати практичні навички, знайти роботу та розвинути власний бізнес. Також на платформі можна отримати професійні сертифікати від Google.

Третій розділ – "Знання для життя", де українці можуть ознайомитися з різними інструментами, створеними, щоб відкривати світ, розвиватися та заохочувати допитливість. Наприклад: Google об'єктив, Google Крини, Google Академія, Google планета Земля тощо.

"Переходьте за посиланням Google Знання і покажіть, який освітній потенціал має наша країна", – підсумували у Мінцифри.

Інформаційними партнерами хабу є Міністерство цифрової трансформації України та національний проєкт Дія.Цифрова освіта, які допомагають популяризувати освітні ресурси для українців.

Нагадаємо, українцям нададуть 700 стипендій для навчання на IT-курсах завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та WNISEF.

Діана Кречетова

 

"Зрадники": Медведєв допустив повернення смертної кари для росіян

Середа, 02 листопада 2022, 12:50

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв допустив скасування мораторію на смертну кару в Росії, зокрема для "зрадників".

Джерело: Медведєв у Telegram

Деталі: За його словами, в Росії почали діяти "жовто-блакитні диверсанти", які не згодні з політикою РФ: "Тобто ми в себе цих виродків прийняли, дали їм можливість отримати освіту. У відповідь – теракти і диверсії".

Він стверджує, що до них можна прирівнювати і росіян, які підпалюють військкомати та руйнують інші державні об'єкти.

Пряма мова: "Вирок таким негідникам (під час Другої світової війни - ред.) був один – розстріл без суду і слідства. Прямо на місці злочину. Тому що якщо ти зрадник, який скоїв такий злочин у воєнний час, то в тебе немає ні віку, ні національності, ні навіть права на захист свого життя.

У рамках нинішньої Конституції мораторій на смертну кару може бути подолано в разі необхідності за умови зміни правових позицій Конституційного суду Росії. Це питання вибору засобів захисту інтересів наших людей, держави і суспільства".

Що цьому передувало:

  • У Росії діє мораторій на смертну кару, проте РФ вийшла зі складу Ради Європи і перестала бути стороною Європейської конвенції про захист прав людини. Таким чином, обмежень для відновлення смертної кари немає.
  • 26 лютого Медведєв уже висловлювався про можливість повернути смертну кару в Росію.

Два факти порушення ПДР зареєстрували поліціянти 1 листопада

Середа, 02 листопада 2022, 12:50

Неуважність, безпечність та порушення правил дорожнього руху - причина автопригод, у яких травмуються та гинуть люди. Впродовж доби 1 листопада правоохоронці зареєстрували на дорогах дві аварії з потерпілими.

У Тернополі на вулиці Медова близько 13:45 під колеса автівки потрапив пішохід. За попередніми даними, водій автомобіля Volkswagen Transporter, рухаючись заднім ходом, збив жінку, 1935 року народження. Її з тілесними ушкодженнями бригада екстреної меддопомоги доправила до лікарні. У водія взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

Ще один перехожий потрапив під колеса іномарки в обласному центрі о 22:30. Водій автомобіля Toyota Yaris, рухаючись вулицею Руська, допустила наїзд на 27-річного жителя Кременеччини. Чоловік переходив дорогу на нерегульованому пішохідному переході. Потерпілого госпіталізували до лікарні.

Триває слідство. Поліціянти звертаються до усіх учасників дорожнього руху бути обережними, а особливо в темну пору доби.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 499 з 1437

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер