images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В Україні створили новий безпілотник "ШАРК": веде глибоку розвідку і може коригувати HIMARS

Четвер, 27 жовтня 2022, 11:50

ТУТ І ДАЛІ ФОТО НАДАНІ ТОВ "УКРСПЕЦСИСТЕМС"

Українська компанія Укрспецсистемс розробила новий, стійкий до роботи в умовах РЕБ, безпілотний авіаційний комплекс "ШАРК", який серед іншого може коригувати американські реактивні артилерійські системи HIMARS.

Джерело: пресслужба Укрспецсистемс

Дослівно Укрспецсистемс: "Розробка "ШАРК" велася фактично вже під час повномасштабного вторгнення як оперативна відповідь нашої компанії на виклики та потреби української армії.

Сьогодні "ШАРК" повністю готовий до застосування у бойових умовах".

 

Деталі: В компанії додали, що розробка цього розвідувального БПЛА від проєкту до першого польоту тривала менше ніж пів року.

"ШАРК" сконструйований спеціально для проникнення на тимчасово контрольовану ворогом територію: для проведення глибинної аеророзвідки та коригування, у тому числі, західного далекобійного озброєння – зокрема, HIMARS.

"ШАРК", серед іншого, має надійний зашифрований зв’язок та камеру з 30-кратним оптичним збільшенням і додатковим цифровим зумом.

 

Завдяки високонадійному модулю зв’язку та сучасній камерній системі, безпілотник дозволяє заглибитися у тил ворога до 60 км та вести спостереження на відстані до 5 км від БПЛА до об’єкту.

 

Зазначається, що він буде корисний під час планування та проведення наступальних операцій, а також для прогнозування дій ворога.

Технічні характеристики "ШАРК":

  • Час польоту – понад 2 години,
  • Дальність зв’язку – 60 км,
  • Практична стеля – 2000 м,
  • Камерна система – Full HD електрооптичний сенсор з 30-кратним оптичним збільшенням та додатковим цифровим зумом,
  • Злітна маса – 10 кг,
  • Розмах крил – 1,91 м,
  • Час розгортання – 15 хвилин,
  • Температура експлуатації – від -15 С  до +50 С,
  • Метод шифрування – AES256,
  • Крейсерська швидкість – 70-90 км/год,
  • Максимальна швидкість польоту – 150 км/год,
  • Швидкість звалювання – 60 км/год,
  • Спосіб зльоту – катапульта,
  • Спосіб посадки – парашут.
 

Для довідки: ТОВ "Укрспецсистемс" – українська компанія, створена у 2014 році, яка займається розробкою і виробництвом військових та цивільних комплексів БПЛА, наземних станцій управління, корисного навантаження, компонентів та програмного забезпечення.

"Укрспецсистемс" випускає два класи безпілотників –  оперативно-тактичного рівня PD-2 та тактичний безпілотник "ШАРК".

ІРИНА БАЛАЧУК

 

До незаконного заволодіння скутером виявилися причетними двоє дівчат-підлітків

Четвер, 27 жовтня 2022, 11:49

Подія трапилася у Почаєві на Кременеччині. Подружжя пенсіонерів виявили відсутність двоколісного транспортного засобу і заявили про це у поліцію. Правоохоронці швидко встановили причетних до незаконного заволодіння осіб.

З’ясувалося, покататися на чужому двоколіснику захотіла неповнолітня 14-річна школярка, котра мешкає по сусідству з потерпілими і неодноразово допомагала пенсіонерам по господарству. Можливо, господарі були б не проти, однак школярка зробила це без дозволу, і, як зізналася, не вперше.

Неповнолітня покликала покататися на рік молодшу подругу, і коли дівчата виїхали на дорогу - побачили патрульну машину, злякалися, покинули скутер і втекли.

Транспортний засіб поліцейські повернули власникам. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

до незаконного заволодіння скутером виявилися причетними двоє дівчат-підлітків

Поліцейські спільно з мініципальною інспекцією проводять профілактичні бесіди з суб’єктами господарювання щодо економії електроенергії

Четвер, 27 жовтня 2022, 11:44


Заощадливо споживати електроенергію – нині завдання кожного з нас. Профілактичні бесіди з підприємцями щодо важливості вимкнення зовнішнього освітлення в темну пору доби проводять правоохоронці спільно з працівниками муніципальної інспекції міської ради.

Загалом суб’єкти господарювання відповідально ставляться до ситуації. За результатами обстежень грубих порушень не виявлено. Джерела зовнішнього освітлення підприємці у вечірній та нічній період вимикають.

Задля безпеки пішоходів та водіїв у Тернополі працюватиме освітлення на вулично-дорожній мережі на половину потужності і до 21:00 години. За умови, що не буде аварійних вимкнень.

Поліцейські закликають усіх учасників дорожнього руху бути особливо уважними у темну пору доби. Водіям варто дотримуватися швидкісного режиму. Пішоходам слід користуватися світловідбивними елементами на верхньому одязі, ліхтариками або телефонами.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

поліцейські спільно з мініципальною інспекцією проводять профілактичні бесіди з суб’єктами господарювання щодо економії електроенергії
 

Цього тижня у Тернополі тривали роботи з поточного ремонту дорожнього покриття

Четвер, 27 жовтня 2022, 11:43

Впродовж тижня у Тернополі проводили локальні ремонтні роботи на прибудинкових територіях, міжквартальних проїздах, відновлювалося дорожнє покриття.

Відтак на п’яти вулицях міста триває підготовка ремонтних карт для проведення поточного ремонту за адресами: вул. Бойківська, вул. Михайла Рудницького, вул. Квітки Цісик, вул. Весела, вул. Паркова.

Продовжуються роботи з відновлення пішохідної зони на вул. Львівській. Підрядна організація влаштовує бордюри та вкладає фігурні елементи мощення.

Триває благоустрій зеленої зони з облаштуванням пішохідної доріжки на вул. Олександра Довженка, що поблизу будинків №9, 10, 12, 14, 20. Наразі тут також заплановано вкладення фігурних елементів мощення.

З метою ліквідації підтоплень тривають роботи на ділянці вул. Соломії Крушельницької – парк Тараса Шевченка. На цій ділянці проводиться влаштування піщано-щебеневої основи днища колектора й бетонування стін.

Роботи з відновлення покриття проводяться у дворах на вул. Київська, 11-Б, вул. Сергія Корольова, 10, вул. Олександра Смакули, 1, пров. Цегельний 1-Д, вул. Михайла Вербицького, 12 та міжквартальному проїзді на просп. Злуки, 31 – вул. Мирона Тарнавського, 1.

На вул. Тернопільська,24 ведеться будівництво без належних дозвільних документів

Четвер, 27 жовтня 2022, 11:42

На вул. Тернопільській, 24, відповідно до будівельного паспорта,  передбачалося будівництво індивідуального житлового будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху). Натомість, під час обстеження, інспекторами відділу ДАБК Тернопільської міської ради виявлено будівництво на рівні п’ятого поверху багатоповерхового будинку.

Таке будівництво порушує ряд норм чинного законодавства: ч.4. ст.18 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», аб.2 ч.1 ст.27 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», аб.7. п.15 Постанови Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 №466 «Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт».

Замовника Ямнюка А.М. зобов’язано в місячний термін привести вказане будівництво у відповідність до вимог чинного законодавства та виданих будівельних паспортів.

У разі невиконання рекомендацій, матеріали роботи комісії будуть передані правоохоронним органам та до суду.

 

Сторінка 500 з 1430

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер