images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


27 000 гривень шахраї викрали з картки тернополянки

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:39

Жінка сплутала офіційний сайт банківської установи з фішинговим і втратила 27 тисяч гривень.

Зі слів потерпілої, їй потрібно було провести деякі операції на офіційному сайті фінансової установи, і вона через телеграм вирішила пошукати посилання на веб-ресурс банку. Проте помилилася, ввійшовши на фішинговий сервіс. Щойно ввела свої дані, як помітила, що відбувається рух коштів. За короткий час зловмисники викрали з картки тернополянки 27 тисяч гривень.

Поліцейські застерігають : завжди звіряйте адресу отриманого посилання з адресою справжнього сайту.

Встановіть хороший антивірус. Окрім захисту від фішинг-атак, він має багато корисних функцій збереження персональних даних — не дає шахраям перехоплювати повідомлення з кодами, закриває доступ до програм, що крадуть дані з онлайн-банків тощо.

Налаштуйте двофакторну автентифікацію на всіх важливих ресурсах — банківських додатках, пошті, в соцмережах. Так шахраї не зможуть зайти в обліковий запис, навіть маючи логін і пароль, тому що система надсилає сповіщення на мобільний телефон власника, коли здійснюється спроба входу з іншої IP-адреси.

Багато хто використовує один пароль до всіх акаунтів. Здійснивши злом у соцмережі, шахраям буде просто увійти до всіх інших облікових записів. Намагайтеся використовувати різні паролі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Поліцейські застерігають - легких грошей в інтернеті заробити не можна!

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:37

Жителька Чортківського району віддала шахраям дві тисячі гривень. Від втрати ще кількох тисяч її врятувало відсутність коштів на електронному гаманці. Про шахрайську схему потерпіла повідомила в відділення поліції №3 Гусятина.

У ході перевірки стало відомо, що 26-річна жінка в інтернет месенджері "Telegram" знайшла групу, де невідомі люди пропонують легкий заробіток. Єдина умова - стартовий депозит, який примножиться у десять разів. Остаточна сума заробітків залежить від вкладених коштів. Людей запевнили, що при бажанні вони можуть вивести і стартовий депозит, і зароблене.

Жінка вклала 2 тисячі гривень, але за кілька годин "бізнесмен" повідомив, що, якщо вона хоче отримувати в майбутньому солідні заробітки, потрібно сплатити ще й комісію, а це 4 тисячі гривень.

Жителька Чортківщини не мала на рахунку необхідної суми і сказала про це співрозмовнику. Останній видалив одразу переписку і зв'язатися з ним потерпіла не змогла.

За допомогою жінка звернулася до поліції. По даному факту проводиться перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Оперативники встановили причетність раніше судимого жителя Тернополя до двох квартирних крадіжок, вчинених шляхом вільного доступу

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:36

У обох випадках зловмисник проник до чужих помешкань через незачинені вхідні двері. За вчинене йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

До співробітників Тернопільського райвідділу поліції надійшло повідомлення від 52-річної жительки обласного центру про те, що невідома особа викрала з її квартири сумку, в якій були документи та гроші – 3 000 гривень та 50 доларів.

Як встановили правоохоронці, злодій скористався тим, що потерпіла, зайшовши до помешкання, не зачинила вхідні двері на ключ. Сумку жінка залишила в коридорі і не почула, як до квартири зайшов невідомий та виніс її майно.

У ході оперативних заходів співробітники кримінальної поліції встановили, що до крадіжки причетний 50-річний житель Тернополя. Чоловік вже неодноразово був судимий за майнові злочини.

Поліцейські з’ясували, що фігурант нещодавно вчинив ще одну схожу крадіжку – з незачиненої квартири викрав ще одну жіночу сумку.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають громадян: зачиняйте вхідні двері на ключ, навіть, якщо перебуваєте вдома. Не залишайте у коридорі біля дверей сумки, гаманці, мобільні телефони та інші цінні речі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Тернопільські поліцейські навчалися долати стресові ситуації

Вівторок, 25 жовтня 2022, 10:34


Спеціальні навчання у рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки систематично організовують поліцейські психологи ГУНП в Тернопільській області для особового складу поліції.

Швидко реагувати та приймати вірні рішення у стресових ситуаціях - такі навички 24 жовтня опановували на тренінгу слідчі, дільничні інспектори та працівники групи реагування патрульної поліції.

Учасники вивчали теоретичні та практичні знання у сфері надання першої психологічної допомоги в кризових станах, відпрацьовували алгоритм швидкої адаптації до різного роду стресових ситуацій, тактику спілкування з особами, котрі потребують психологічної допомоги. Особливу увагу приділили наданню допомоги під час екстремальних ситуацій, пов’язаних з військовими діями.

Зі слів тренера-психологині Алли Корнатої, вміння допомогти громадянам долати пов’язаний із війною стрес та наслідки пережитих травматичних подій є важливим аспектом в роботі працівників поліції. Психологічні тренінги сприятимуть зміцненню психологічної стійкості правоохоронців та покращенню їх професійних навичок.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

тернопільські поліцейські навчалися долати стресові ситуації

В Івано-Франківську школяр розробив дрон-розвідник для пошуку мін. ФОТО

Понеділок, 24 жовтня 2022, 13:31

В Івано-Франківську учень випускного класу Юрій Тумир розробив дрон-міношукач для українських військових.

Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків у Telegram.

Юрій – одинадцятикласник та учень природничо-математичного ліцею. Свою розробку франківський школяр продемонстрував під час IV Всеукраїнського STEAM-фестивалю.

За словами хлопця, спочатку у нього виникла ідея створити машинку, яка шукає міни. Проте згодом "методом спроб і помилок" підлітку вдалося розробити квадрокоптер. Для цього він використав технологію 3D друку.

Фото: Руслан Марцінків

За словами учня, координацію пристрою можна регулювати за допомогою додатка.

"Тобто, дрон летить по наперед заданому маршруту в додатку, проводить обстеження території, позначає на яких координатах розташовані міни", – пояснює Юрій.

Ба більше, винахід Тумира оснащений системою розпізнавання розміру та типу міни.

"Тобто сапер відкриває свій додаток та бачить де розташовані міни, які вони, і працює над розмінуванням", – наголошує юний винахідник.

Мер міста відзначає, що учасники STEAM-фестивалю – патріоти, які допомагають українським військовим. Наприклад, розробка Юрія може стати у нагоді під час розвідки території.

Фото: Руслан Марцінків

IV Всеукраїнський STEAM-FEST – захід, участь у якому беруть команди з учнів та педагогів, що спільно розробили інноваційні проєкти з природничих наук, технологій, інженерії, мистецтва і математики.

Фото: Руслан Марцінків

Нагадаємо, український студент Київського політехнічного інституту Ігор Клименко став найкращим студентом у світі за версією Global Student Prize 2022. Клименко створив дрон-міношукач.

Діана Кречетова

 

Сторінка 505 з 1430

«ПочатокПопередня501502503504505506507508509510НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер