images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині поліція затримала на хабарі заступника голови ОТГ

Вівторок, 11 жовтня 2022, 12:38

Посадовцю повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

Викрили протиправну діяльність заступника голови однієї з ОТГ співробітники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчого відділення поліції № 3 (м. Теребовля) Тернопільського районного управління поліції. В ході слідства правоохоронці задокументували факт вимагання від місцевого мешканця 500 доларів США неправомірної вигоди. За вказану суму посадовець обіцяв внести інформацію до підсистеми «Шлях» для виїзду за кордон.

Затримали посадовця під час одержання ним 22 000 гривень «винагороди». Заступник голови ОТГ затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проводяться заходи з встановлення інших посадових осіб, причетних до вказаної корупційної схеми.

Заходи з викриття протиправної діяльності посадовця проводилися спільно зі співробітниками військової контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом Теребовлянської окружної прокуратури.

За скоєне може загрожувати покарання  — позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Близько 500 учнів тернопільських шкіл взяли участь у спортивному фестивалі «ВідкрийТЕ спорт. BaskET»

Вівторок, 11 жовтня 2022, 12:31

З 30 вересня по 8 жовтня в оновленому спортивному комплексі «Текстильник» та фізкультурно-оздоровчому комплексі «КДЮСШ з ігрових видів спорту» відбувся спортивний фестиваль «ВідкрийТЕ спорт. BaskET».  Участь у цій події взяли близько 500 учнів 4-6 класів загальноосвітніх закладів Тернополя.

Захід проводили в рамках відзначення Європейського тижня шкільного спорту. Для учасників організатори підготували танцювальні розминки від керівників танцювальних студій Тернополя. Досвідчені тренери працювали на баскетбольних локаціях, тож усі охочі могли повправлятися у цьому виді спорту.

Серед учнів та вчителів були розіграні ексклюзивні подарунки від Національного олімпійського комітету України та дитячої баскетбольної академії ім. Дмитра Забірченка.

Наостанок дружній баскетбольний поєдинок відбувся між вчителями фізкультури тернопільських шкіл та тренерами КДЮСШ з ігрових видів спорту баскетбольного клубу «Тернопіль».

Організатори: управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради, Баскетбольна академія ім. Дмитра Забірченка, Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення, БК «Тернопіль», «КДЮСШ з ігрових видів спорту».

Більше фото із заходу можна переглянути на сторінці баскетбольного клубу «Тернопіль».

Росію покинуло близько 700 тисяч людей за два тижні мобілізації – Forbes

Четвер, 06 жовтня 2022, 11:08

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО, ТАСС

Менш ніж за два тижні після оголошення "часткової" мобілізації Росію покинули близько 700 тисяч людей.

Джерело: Forbes з посиланням на джерела

Деталі: За даними одного джерела, з початку мобілізації з Росії виїхало майже мільйон людей. Друге джерело в адміністрації президента РФ повідомляє, що країну покинули від 600 тисяч до 700 тисяч росіян. Співрозмовник видання підкреслив, що поки незрозуміло, який відсоток людей виїхав із країни з туристичною метою.

Як повідомляє Forbes, раніше ЗМІ наводили цифру 194 тисяч росіян, які виїхали за тиждень після оголошення про мобілізацію до Грузії, Казахстану та Фінляндії. На початку вересня, ще до оголошення мобілізації, Росстат заявляв, що з початку року з РФ виїхали 419 тисяч людей – удвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Міграційний відтік склав 96 тисяч проти приросту на 114 тисяч у 2021-му.

Що цьому передувало:

  • Глава МВС Казахстану Марат Ахметжанов 4 жовтня повідомив, що з 21 вересня в країну в'їхали 200 тисяч росіян, виїхали з країни за цей період 147 000 росіян.
  • МВС Грузії повідомляло, що за тиждень до країни приїхали 53 тисячі росіян, а щодня кордон переходять 10 тисяч осіб, що на 40-45% більше, ніж до 21 вересня. В кінці вересня потік росіян на кордоні з Грузією знизився.
  • За тиждень до ЄС в'їхали 66 тисяч росіян, що на 30% більше, ніж тижнем раніше, підрахувало прикордонне агентство Євросоюзу Frontex.
 

Мобілізованих росіян вже використовують як гарматне м’ясо на півдні України – Гуменюк

Четвер, 06 жовтня 2022, 10:57

ЗНИЩЕНА ТЕХНІКА ОКУПАНТІВ, ФОТО З FACEBOOK ГЕНШТАБУ

Мобілізованих після 21 вересня росіян вже почали використовувати на півдні України в якості гарматного м’яса.

Джерело: начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня Наталя Гуменюк на брифінгу 6 жовтня

Пряма мова: "Так, вже є факти появи на нашій ділянці так званих "свіжих мобілізованих", однак не свіжих за якістю. Вони не дуже підготовлені і скоріше виконують роль гарматного м’яса".

Деталі: Гуменюк додала, що в якості основного особового складу, на який покладається ворог, використовуються повітрянодесантні війська, яких чимало.

За її словами, на півдні окупанти затиснуті між українськими підрозділами та правим берегом Дніпра: "якщо будуть критично порушені їхні можливості перебратися на інший берег – це котел".

Що цьому передувало:

  • 21 вересня президент Росії Володимир Путін вранці у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни.
  • У розвідці Британії припустили, що Росію чекають організаційні труднощі із забезпеченням всього, необхідного для підготовки мобілізованих, ці люди можуть опинитися на передовій після мінімальної підготовки.
  • 28 вересня стало відомо, що перші мобілізовані вже потрапили на фронт війни в Україні.

У Криму хочуть визнати екстремістською пісню "Ой, у лузі червона калина", а виконавців – саджати

Четвер, 06 жовтня 2022, 10:52

Так званий очільник парламентського комітету із культури та охорони культурної спадщини Криму Микола Волков вимагає визнати екстремістською пісню "Ой, у лузі червона калина".

Він уже звернувся до Міністерства внутрішніх справ, пишуть російські ЗМІ.

Українську пісню Волков порівнює з твором Адольфа Гітлера "Mein Kampf" ("Моя боротьба").

"Червона калина" була створена австрійською владою, щоб сформувати дивізії в Галичині для боротьби з братами слов'янами. Там конкретний ворог – це російський народ", – стверджує він.

Також, на суб'єктивне переконання Волкова, виконавців української композиції треба саджати до в’язниці на 5 років за "розпалювання національної ворожнечі та популяризацію нацизму".

Фото: blurAZ1/Depositphotos

Не оминув увагою псевдочиновник і Степана Бандеру, довкола постаті якого від російської влади неодноразово лунали пропагандистські заяви.

"Вдруге її використовували Бандера, ОУН-УПА та УНА-УНСО, це був другий виток", – каже він.

Також Волков "аргументує" необхідність визнати пісню "Ой, у лузі червона калина" екстремістською тим, що українські військові під неї нібито "пускали ракети по Донецьку і Луганську, били кримчан в автобусах". А ще псевдочиновника обурює те, що композицію "прокачує весь колективний Захід і Pink Floyd". До слова, послухали пісню легендарного гурту Pink Floyd з вокалом Андрія Хливнюка можна за посиланням.

Останній аргумент Волкова звучить так:

"Це пісня садистів, м'ясників і злочинців".

Нагадаємо, "Ой, у лузі червона калина" – українська народна пісня, що колись стала справжнім гімном Українських Січових Стрільців. Після того, як у перші дні війни її заспівав на Софійській площі лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, пісня набула шаленої популярності.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

 

Сторінка 530 з 1437

«ПочатокПопередня521522523524525526527528529530НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер