images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Недотримання дистанції - причина двох автопригод у Тернополі

П'ятниця, 30 вересня 2022, 11:10

З тілесними ушкодженнями до лікарні потрапив 19-річний тернополянин. Травми юнак отримав в результаті дорожньо-транспортної пригоди. На місці аварії працювала слідчо-оперативна група.

За попередньою інформацією, 29 вересня близько 20:00 на вулиці 15 Квітня водій автомобіля SKODA FABIA не дотримався дистанції та допустив зіткнення з AUDI А6, якою керував потерпілий.

Після надання меддопомоги тернополянина відпустили за місцем проживання. Винуватець аварії попередньо був у стані алкогольного сп'яніння. У обох кермувальників взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

На вулиці Будного, неподалік готельного комплексу, не розминулися того ж вечора автобус та вантажівка. Аварія трапилася близько 23:00. Водій Неоплану не дотримався безпечної дистанції та в'їхав у задню частину DAF. На момент ДТП пасажирів ні в автобусі, ні у вантажівці не було. В результаті удару тілесні ушкодження отримав водій автобуса.

Причини обох аварій встановить слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Жителі краю потрапили в шахрайські пастки, купуючи товар в інтернеті

П'ятниця, 30 вересня 2022, 10:45

Правоохоронці області задокументували два факти шахрайства вчинених щодо мешканців Тернопільщини. Громадяни купували товар через різні інтернет-платформи й ставами жертвами аферистів.

Одна з потерпілих жителька обласного центру. Жінка хотіла придбати постіль, публікацію про продаж якої знайшла на сайті-оголошень. Заявниця розповіла правоохоронцям, що здійснила повну передоплату за товар в сумі 1300 гривень. Однак через певний проміжок часу вона збагнула, що ї ошукали. Адже телефон продавця був вимкнений, а допис видалений. Натомість ще один заявник перерахував 1750 за купівлю тактичного одягу, якого так й не отримав.

Відомості про події слідчі територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські розповідають про кілька простих порад, які допоможуть не попастися на гачок аферистів і зроблять ваші покупки у мережі безпечним:

  • завжди перевіряйте адресу сайту, адже на відміну від інтерфейсу її неможливо підробити;
  • нікому не передавайте дані для входу в акаунт і не заходьте туди з чужих гаджетів, особливо якщо до профілю прив’язана банківська карта;
  • не розголошуйте дані картки. Насамперед це стосується номера, терміну дії, CVC2/CVV2. А ще краще — зробіть віртуальну картку: таку послугу надають практично всі банки;
  • зберігайте всі документи, надані продавцем (фіскальні чеки, гарантійні талони, транспортні накладні), а також електронне листування. У разі виникнення непорозумінь вони стануть вашим підтвердженням здійснення покупки;
  • читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Оперативники поліції розшукали крадійку

П'ятниця, 30 вересня 2022, 10:29

Працівники Тернопільського районного управління поліції інкримінують мешканці міста таємне викрадення чужого майна. Підозрюваній загрожує позбавлення волі.

На лінію «102» звернулася тернополянка. Вона повідомила, що з її карткового рахунку зникли кошти. Жінка загубила електронний гаманець й не встигла його заблокувати. Того ж дня їй надійшло сповіщення про списання грошей. Невідома особа здійснила розрахунок в магазині за товар.

У ході розшукових заходів працівники поліції вийшли на слід причетної особи. Нею виявилася тернополянка 1974 року народження. У скоєному злочині вона зізналася.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

У Москві вже встановили сцену для "мітингу" на підтримку анексії окупованої України – ЗМІ

Четвер, 29 вересня 2022, 10:30

CЦЕНА "МІТИНГУ-КОНЦЕРТУ" НА КРАСНІЙ ПЛОЩІ В МОСКВІ, ФОТО REUTERS

Російська влада встановила на Красній площі в Москві сцену для "мітингу" на підтримку анексії окупованих територій України, за інформацією ЗМІ, захід запланований на 30 вересня.

Джерело: ReutersТАССРБК

Деталі: Агентство Reuters публікує фотографії сцени, спорудженої на Красній площі для акції на підтримку анексії окупованих регіонів України.  Судячи зі знімків, серед гасел: "Донецьк, Луганськ, Запоріжжя, Херсон. Росія" і "Донецьк, Луганськ, Запоріжжя, Херсон. Разом назавжди".

 
 

Російські ЗМІ стверджують, посилаючись на джерела, що "мітинг-концерт" заплановано на 30 вересня, хоча офіційного анонсу поки не було. Раніше московська мерія повідомила, що в цей день в районі Красної площі буде перекрито рух транспорту.

За інформацією РБК, на акції може виступити Володимир Путін, і того ж дня він може зустрітися з "главами адміністрацій" захоплених Росією регіонів України.

Передісторія: 27 вересня ЦВК РФ оголосила перші результати псевдореферендумів, і нібито переважна більшість виборців "проголосували" за входження окупованих територій України до складу Російської Федерації.

Депутатів кличуть в Кремль, де в п'ятницю Путін "приєднуватиме нові території"

Четвер, 29 вересня 2022, 10:10

Члени нижньої палати російського парламенту отримали запрошення до Кремля, де відбудеться "церемонія підписання договорів про вступ до складу Росії нових територій".

Джерело: пропагандистське російське агентство "РИА Новости"

Деталі: Депутат Денис Парфьонов повідомив, що депутатам Державної Думи розіслали запрошення на 30 вересня до Кремля, де о 15:00 розпочнеться захід за участю Володимира Путіна".

Пізніше прессекретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що в цей час в Кремлі відбудеться "церемонія підписання договорів про вступ до складу Росії нових територій". В ній візьме участь Путін, який виступить із промовою.

Передісторія:

  • Голова Ради Федерації Валентина Матвієнко повідомила, що Рада Федерацій може розглянути питання про входження окупованих територій України до складу Росії 4 жовтня, якщо підсумки псевдореферендумів будуть "позитивними".
 

Сторінка 531 з 1430

«ПочатокПопередня531532533534535536537538539540НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер