images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські застерігають не надавати конфіденційні дані банківських карток!

Четвер, 29 вересня 2022, 10:09

Чергові шахрайства задокументували правоохоронці за минулу добу. З банківських рахунків двох жительок області зникли чималі кошти.

Незнайомець зателефонував на мобільний 30-річної чортківчанки та представився працівником банку. Повідомив про підозрілі спроби розрахунку її карткою онлайн. Зловмисник запевнив, що задля безпеки необхідно змінити усі паролі. Жінка повідомила усю конфіденційну інформацію, що надійшла у вигляді смс. Як результат - з її рахунку зникли всі заощадження – понад 40 тисяч гривень кредитних коштів.

Повірила ще одному аферисту 37-річна тернополянка. Увесь залишок, понад 8 тисяч гривень заробив невідомий, а жінці довелося звертатися в поліцію

За усіма фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження. Поліцейські встановлюють особи зловмисників.

Аби не потрапити в шахрайські пастки, слід не довіряти незнайомцям конфіденційну інформацію.

Працівники банку ніколи не телефонують самостійно аби провести ідентифікацію власника карти - тільки якщо ви самі дзвоните в банк. Крім того, пам'ятайте, що співробітники фінустанов не дзвонять з особистих мобільних номерів.

Яке б СМС-повідомлення ви не отримали від банку - завжди уважно читайте його зміст.Ніколи не називайте третім особам (в тому числі співробітникам банку, а також знайомим, друзям, родичам, продавцям в магазині) пін-код від вашої карти, а також секретні одноразові коди.

Ніколи не повідомляйте свій пін-код стороннім особам, в тому числі родичам. Банківські співробітники не мають права запитувати у вас пін-код. Не записуйте пін-код на картках.

Якщо співробітник банку пропонує вам по телефону допомогти в проведенні якихось дій з картою (наприклад, отримати допомогу продовжити термін дії, змінити код) - наполягайте на проведенні їх у відділенні банку.

Не виставляйте в соціальних мережах номер мобільного, прив'язаного до банківської карти, не вказуйте дату народження, адресу та іншу особисту інформацію.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Невідомий зловмисник обшахраював працівника обмінного пункту у Тернополі

Четвер, 29 вересня 2022, 10:04

Аферист використав злодійський спосіб - «залом грошей».

Суть такого шахрайства здебільшого полягає в тому, що під купюру меншого номіналу підкладається велика, яка при заломі залишається в руках у шахрая. Саме таку техніку і взяв на озброєння пройдисвіт. Зайшов до приміщення обміняти гроші. Однак, взявши гривні до рук, покупець захотів, аби працівниця розміняла їх на менші купюри. Дрібних не було, тож зловмисник захотів повернути валюту назад. Продавець віддав долари, а пройдисвіт, спритно заломив готівку. Замість 12 тисяч потерпіла отримала лише дві тисячі спритно заломаних купюр.

Довелося звертатися в поліцію. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Поліцейські застерігають: аби не потрапити в подібну халепу, завжди ретельно перераховуйте отриману готівку та не погоджуйтеся на пропозиції невідомих обміняти валюту, розміняти купюри, або ж на інші фінансові операції!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Поліцейські Тернопільщини оголосили підозру чоловікові, який вирощував коноплю

Четвер, 29 вересня 2022, 10:03

Незконним городництвом на Тернопільщині займався житель Чернівців, 1969 року народження. Чоловік, неподалік селища Мельниця-Подільська, у прибережній зоні річки Дністер, насіяв коноплю. Дана територія, кажуть слідчі, належить Чортківському лісовому господарству.

Документуванням злочину займалися оперативники. У ході слідства стало відомо, що "фермер" ще навесні поселився в наметі неподалік "господарки", за селом Дністрове. Він доглядав своє городництво, а коли воно поспіло, реалізовував місцевим мешканцям.

Саме під час продажу товару підозрюваного піймали поліцейські. Чоловік зізнався, що висіяв коноплю з метою власного вживання, але інколи й продавав. Дев'ять грам канабісу реалізував за 500 гривень.

Під час огляду слідчі працівниками УБН в Тернопільській області виявили та вилучили 60 зелених рослин. Чернівчанин у скоєному зізнався. Йому оголосили підозру згідно з ч.2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та оголошення підозри ще й відповідно до ч.2 ст.310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Лановецькі поліцейські розшукують шахрая, який виманив у двох людей 19 000 гривень за дрова

Четвер, 29 вересня 2022, 10:02


Два факти шахрайств, пов’язаних з купівлею дров через інтернет, зареєстрували співробітники Лановецького відділення поліції.

Один із потерпілих, 29-річний житель Лановецької громади, розповів поліцейським, що знайшов оголошення про продаж дров в одній із соціальних мереж. Зв’язався з продавцем, який погодився доставити товар лише після оплати. Чоловік перерахувала на банківську картку незнайомця 12 000 гривень. Після отримання коштів зловмисник вимкнув свій телефон, а покупець дрова не отримав і кошти йому не повернули.

За такою ж шахрайською схемою ошукали 52-річного жителя Вишнівецької громади. Віртуальні дрова йому обійшлися у 7 000 гривень.

Поліцейські встановили, що до обох афер може бути причетна одна й та ж особа. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину. За обома фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські радять громадянам бути обережними та не перераховувати гроші наперед за товар, навіть у мінімальних розмірах. У випадку з купівлею дров, пропонуйте розрахунок на місці після доставки. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи інтернету. Не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших.

У разі якщо ви все ж таки потерпіли від шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

лановецькі поліцейські розшукують шахрая, який виманив у двох людей 19 000 гривень за дрова

У Тернополі в парку ім. Тараса Шевченка висадили 11 саджанців дерев декоративної сливи «Піссарді»

Середа, 28 вересня 2022, 14:52

28 вересня у парку ім.Тараса Шевченка поруч зі стадіоном ФСК «Динамо» відбулася екологічна акція, під час якої на території відпочинкової зони висадили 11 декоративних листяних дерев роду слива «Піссарді».

Долучився до цієї події з озеленення паркової зони і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Заходи з озеленення проводяться у місті двічі на рік - восени і навесні. Сьогодні у парку iм. Тараса Шевченка висаджено 11 п’ятирічних саджанців дерев декоративної сливи «Піссарді», висота яких сягає 3-4 метри. Згодом тут з’явиться новий дитячий майданчик, тож  символічно можна вважати, що ці зелені насадження - початок робіт з благоустрою і облаштування нового відпочинкового простору для дітей», - розповідає Сергій Надал.

У Тернопіль саджанці привезені із Закарпаття. Цей вид дерев буде приживатися та квітнути у місті не вперше, вони вже ростуть у сквері Тараса Шевченка.

Нагадаємо, відповідно до затвердженого основного стратегічного документа у сфері зеленої розбудови міста – Концепції комплексного озеленення, щорічно міською радою організовуються заходи із висадження дерев з метою урізноманітнення видового складу існуючих насаджень, формування високодекоративних, стійких до несприятливих умов навколишнього природного середовища особин.

Довідка. Слива Піссарді - декоративне листяне дерево, у висоту досягає 5-12 м. Особливо привертає увагу в період рясного цвітіння і плодоношення. Вперше в Європу ця слива була привезена ботаніком Піссарда з Ірану. У дикому вигляді росте на добре освітлених, відкритих гірських схилах Західної Азії. Особливість сорту - листя темно-червоного або бордового забарвлення протягом усього сезону. Квітки рожеві, з'являються раніше листя.

 

Сторінка 532 з 1430

«ПочатокПопередня531532533534535536537538539540НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер