images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Бути уважними на дорозі та колії закликають поліцейські Тернопільщини

Середа, 28 вересня 2022, 10:40

На Чортківщині не розминулися два автомобіля, у Тернополі потяг смертельно травмував жінку, а біля однієї зі шкіл під колеса іномарки потрапила дитина - усе це наслідки аварій, які трапилися впродовж вівторка, 27 вересня.

Повідомлення про травмованого хлопчика надійшло близько 10:00 від медика бригади екстреної допомоги. Жінка розповіла, що виїжджали на виклик до дев'ятирічного школяра. Малолітній потрапив під колеса автомобіля Volkswagen Polo.

На місце ДТП виїжджали поліцейські. За попередньою інформацією, учень переходив дорогу біля школи, але за межами пішохідного переходу. Потерпілого доправили до лікарні, а у водійки взяли кров для перевірки на вміст алкоголю.

Того ж дня біля 11:30 вантажний електропоїзд "Львів-Жмеринка" на перегоні Тернопіль - В.Бірки збив жінку. За словами машиніста, потерпіла вийшла на залізничну колію, а на сигнали не реагувала. Врятувати 66-річну жительку Зборова не вдалося. Вона загинула на місці події.

На автодорозі Касперівці - Новосілка, між селами Касперівці-Голігради, не розминулися автомобілі ВАЗ 2101 та Volkswagen Bora. В результаті удару з тілесними ушкодженнями до лікарні госпіталізували кермувальника ВАЗу.

По всіх аваріях триває перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

У Тернополі станом на 26 вересня радіаційний фон в межах норми

Вівторок, 27 вересня 2022, 12:06

ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» оприлюднила дані щодо рівня радіаційного фону на території Тернопільської області.

Станом на 09:00 год ранку 26 вересня радіаційний фон має наступні показники:

  • м. Тернопіль – 13 мкР/год;
  • м. Борщів – 11 мкР/год;
  • м. Заліщики – 13 мкР/год;
  • м. Бучач – 11 мкР/год;
  • смт. Козова – 10 мкР/год;
  • м. Кременець – 10 мкР/год;
  • м. Теребовля – 11 мкР/год;
  • м. Чортків – 14 мкР/год;

За проведеними замірами потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання показники природного радіаційного фону на вказаних територіях знаходяться в межах величин фону, який характерний для даних територій і не перевищує багаторічних значень природного радіаційного фону на території Тернопільської області – 16 мкР/год.

 

У Тернопільській міській дитячій лікарні увімкнули опалення

Вівторок, 27 вересня 2022, 12:00

Цими днями у КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» з КП «Тернопільміськтеплокомуненерно» розпочато подачу теплоносія. Відтак, теплоносій подається і у стаціонарний корпус лікарні на вулиці Клінічній, і у корпус інфекційного відділення на вул. Романа Купчинського.

Наразі теплоносій подається лише до закладів охорони здоров’я, зокрема, минулого тижня його постачання розпочалося у КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради, КНП «Тернопільський обласний центр реабілітації та розвитку дитини» ТОР та у пологове відділення КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2».

Теплопостачання здійснюється без використання газу завдяки реконструкції котельні на вул. Романа Купчинського, яка працює на альтернативних видах палива.

До слова, у помешканнях тернополян тепло розпочне надходити тоді, коли впродовж трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становитиме +8 градусів або нижче.

 

 

Вітання міського голови Тернополя зі святом Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього

Вівторок, 27 вересня 2022, 12:00

Шановні тернополяни, українці, друзі!
Вітаю зі святом Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього.
У цей великий день бажаю всім тернополянам здоров’я, злагоди та Божого Благословення!
Також вітаю настоятеля, священників, служителів та всю паству Церкви Воздвиження Чесного Хреста.
Воздвиженська (Надставна) церква – найдавніший храм Тернополя, один з головних символів нашого міста та пам’ятка архітектури національного значення, споруджений наприкінці XVI століття.
Міський голова                                  Сергій Надал


Відомий біатлоніст з Тернопільщини Дмитро Підручний здобув «срібло» на чемпіонаті України

Вівторок, 27 вересня 2022, 11:54

Відомий біатлоніст з Тернопільщини Дмитро Підручний здобув «срібло» на чемпіонаті України
Відомий спортсмен з Тернопільщини Дмитро Підручний фінішував другим на чемпіонаті України з літнього біатлону.

Змагання відбулися за скороченим графіком і тривали протягом двох днів.

Сьогодні, 27 вересня, спортсмени змагалися за перемогу в гонці переслідування. Капітану чоловічої збірної України з біатлону, чемпіону світу Дмитру Підручному вдалося покращити свій результат і фінішувати на 2-му місці.

Боротьба за медалі була напруженою, адже дистанція між спортсменами була невеликою.

Наш земляк Дмитро Підручний зумів скоротити відставання з 6-го місця, програвши лідеру 5,9 секунд та допустивши два промахи на стрільбі. У підсумку біатлоніст здобув «срібну» нагороду.

Перемогу виборов Антон Дудченко (0+1+1+0), «бронза» дісталася Артему Тищенку (0+0+1+0), який програв лідеру 14 секунд. Четверте місце – Руслан Ткаленко (0+0+2+1), 5 місце – Віталій Мандзин (0+0+0+1), 6 місце – Богдан Цимбал (2+2+2+1).

Додамо, значно вдалося покращити результат ще одному спортсмену з Тернопільщини Віталію Мандзину, який стартував під 10-им номером за результатами спринту. Допустивши лише один промах біатлоніст фінішував 5-им, потрапивши у ТОП-6 чоловічої гонки переслідування.

Змагальна програма чемпіонату України з літнього біатлону для чоловіків – завершена.

 

Сторінка 534 з 1430

«ПочатокПопередня531532533534535536537538539540НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер