images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Здійснюючи покупки в інтернеті є ймовірність втратити кошти й не отримати бажаного товару

Понеділок, 26 вересня 2022, 12:09

Поліцейські Тернопільщини продовжують документувати нові факти різного роду шахрайств вчиненні щодо мешканців області. Громадяни переказують кошти, повідомляють персональні дані. Як наслідок вони не отримують бажаного, а втрачають заощадження.

Як правило, зловмисники заманюють покупців товарами зі значними знижками, але при цьому обов’язковою умовою являється передоплата. Як тільки кошти надходять на рахунки аферистів, вони зникають із привласненими грішми.

Від такого злочину потерпів й житель Тернопільського району. Чоловік здійснив передоплату в розмірі 3500 гривень за купівлю неіснуючих автомобільних дисків. Однак бажаного так й не отримав.

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують про прості правила, як не стати жертвами інтернет-шахраїв:

- перевіряйте інформацію про продавця, почитайте відгуки про нього в інтернеті;

- при надходженні товару перевірте його на пошті;

- використовуйте функцію післяоплати;

- не повідомляйте реквізити вашої картки, які маєте право знати лише Ви: термін дії карти, коди, одноразові паролі, які приходять на телефон.

У разі, якщо Ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся до поліції за номером «102»

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

здійснюючи покупки в інтернеті є ймовірність втратити кошти й не отримати бажаного товару

 

У Тернополі тривають локальні поточні ремонти дорожнього покриття

Понеділок, 26 вересня 2022, 12:08

Впродовж тижня працівники підрядних організацій продовжували виконувати  у Тернополі локальні поточні ремонти.

Цими днями у місті  тривають роботи з влаштування піщано-щебенової основи та фігурних елементів мощення  на ділянці від вул. Олени Теліги до вул. Івана Котляревського, 24.

На зупинці громадського транспорту, що на вул. Антіна Манастирського, працівники підрядної організації виконують фарбування металевого турнікетного огородження та влаштування зелених зон.

Продовжуються ремонти у дворах за адресами: вул. Олександра Смакули, 1, пров. Цегельний, 1-Д, вул. Максима Кривоноса, 3, вул. Іванни Блажкевич,5, вул. Галицька, 41. А також заплановано провести влаштування щебеневої основи на ділянці між житловим будинком на  вул. Івана Котляревського,26 та вул. Івана Котляревського.


У Тернополі станом на 26 вересня радіаційний фон в межах норми

Понеділок, 26 вересня 2022, 11:59

ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» оприлюднила дані щодо рівня радіаційного фону на території Тернопільської області.

Станом на 09:00 год ранку 26 вересня радіаційний фон має наступні показники:

  • м. Тернопіль – 13 мкР/год;
  • м. Борщів – 11 мкР/год;
  • м. Заліщики – 13 мкР/год;
  • м. Бучач – 11 мкР/год;
  • смт. Козова – 10 мкР/год;
  • м. Кременець – 10 мкР/год;
  • м. Теребовля – 11 мкР/год;
  • м. Чортків – 14 мкР/год;

За проведеними замірами потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання показники природного радіаційного фону на вказаних територіях знаходяться в межах величин фону, який характерний для даних територій і не перевищує багаторічних значень природного радіаційного фону на території Тернопільської області – 16 мкР/год.

 

 

У Росії намагалися спалити 5 військкоматів після оголошення мобілізації – ЗМІ

П'ятниця, 23 вересня 2022, 11:25

НАСЛІДКИ ПІДПАЛУ ВІЙСЬККОМАТУ В АМУРСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ФОТО TELEGRAM-КАНАЛ MASH

Від початку часткової мобілізації в Росії намагалися підпалити щонайменше п'ять військкоматів, також почастішали випадки пожеж в адміністративних будівлях.

Джерело: Медуза

Деталі: У ніч на 23 вересня невідомі кинули у вікно військкомату в Хабаровську "коктейль Молотова". Поліцейським дали розпорядження перевіряти порядок біля районних військкоматів кожні дві години.

Раніше намагалися спалити військкомат у місті Вільний в Амурській області. За даними видання, відомі випадки підпалів у Петербурзі, Гаї Оренбурзької області, а також селі Кира в Забайкаллі.

Крім того, в Росії почастішали пожежі в адміністративних будівлях. Зокрема, у ніч на 23 вересня пожежа сталася в мерії Камишина у Волгоградській області, а також у будинку культури в селищі Цілинний на Алтаї, де розташована адміністрація сільради.

Передісторія:

Тернопільські слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо касирки банку, яка розтратила понад 20000$

П'ятниця, 23 вересня 2022, 11:21


Розтрату грошей шляхом зловживання службовим становищем та несанкціоновані дії з інформацією, вчинені особою, яка має право доступу до неї інкримінують слідчі ГУНП в Тернопільській області 40-річній місцевій мешканці.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що підозрювана, працюючи на посаді старшого касира однієї із фінансових установ, без відома клієнтів банку, привласнювала їхні кошти.

Потерпілі – четверо людей. Коли клієнти хотіли зняти свої заощадження, то їм повідомляли, що рахунки порожні, оскільки вони вже отримали свої збереження.

У ході розслідування, слідчі довели причетність до протиправного працівниці банку. Підозрювана провела операції з видачі готівки без будь-яких звернень клієнтів.

Загальна сума збитків становить – понад 20 тисяч доларів.

Обвинувальний факт щодо зловмисниці тернопільські слідчі скерували до суду. Їй інкримінують ч. 2, 3 ст. 191 та ч.1,3 ст. 262 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у справі завершено. Міру покарання їй обере суд.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 537 з 1430

«ПочатокПопередня531532533534535536537538539540НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер