images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Протести проти мобілізації в Росії: затриманим видали повістки до військкоматів

Четвер, 22 вересня 2022, 11:38

ФОТО: "МЕДИАЗОНА"

В Москві та Воронежі затриманим під час акції протесту проти оголошеної російською владою часткової мобілізації, почали видавати повістки до військкоматів.

Джерело: видання "Meduza""ОВД-Инфо"

Деталі: Член партії "Яблоко" Кирило Гончаров опублікував повістку, яку вручили одному з протестувальників у відділі по Можайському району.

 

Дружина одного із затриманих у районі Соколина гора розповіла, що її чоловікові повістку вручав особисто військовий комісар. При цьому вручення повісток співробітники поліції знімали на камеру.

Правозахисники повідомляють, що одному з затриманих погрожували кримінальною справою через відмову підписати повістку.

Повістки також видавали у відділі поліції № 8 Воронежа, куди доставляли учасників акції протесту.

Що було раніше: 21 вересня у російських містах після оголошеної часткової мобілізації пройшли протести. За даними правозахиників, поліція затримала щонайменше 1 176 людей.


 

У Росії підпалили міську адміністрацію після оголошення мобілізації

Четвер, 22 вересня 2022, 11:34

ПІДПАЛ МІСЬКАДМІНІСТРАЦІЇ ТОЛЬЯТІ, ФОТО TOLYATTI-NEWS

В ніч проти 22 вересня росіяни намагалися спалити міську адміністрацію Тольяті Самарської області.

Джерело: російські ЗМІ з посиланням на коментар МВС Росії

Дослівно МВС: "У ніч на 22 вересня невідомі особи вчинили підпал входу в будівлю адміністрації, що знаходиться за адресою вул. Білоруська, 33. УВС по м. Тольяті наразі проводить перевірку за цим фактом".

Довідково: Як повідомляють ЗМІ, в квітні фасад цієї будівлі закидали червоною фарбою.

Передісторія:

  • Президент Росії Володимир Путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію. За його словами, це необхідно "для захисту країни".
  • Ще зранку росіяни запланували вийти ввечері на акцію протесту проти часткової мобілізації.
  • Станом на 21:45 на акціях протесту проти мобілізації в різних містах Росії, за даними правозахисного медіа-проєкту ОВД-Інфо, було затримано щонайменше 1 176 людей.

Правоохоронці застерігають: не купуйте талони на пальне через інтернет та незнайомих осіб

Четвер, 22 вересня 2022, 11:31

Факт шахрайства, пов’язаний з купівлею талонів на пальне, задокументували співробітники Тернопільського районного управління поліції.

Потерпілий, 38-річний житель Тернополя, на одному із сайтів знайшов оголошення про продаж талонів на пальне. Зв’язався з продавцем. Після розмови з ним, чоловік перерахувала на картковий рахунок незнайомця понад 6 000 гривень. Проте талонів він не отримав і гроші йому не повернули.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцейські радять — у жодному разі не переказуйте кошти наперед незнайомцям та ніколи не купуйте талони з рук у сторонніх осіб. Картки на пальне можна придбати лише через офіційні компанії та регіональні представництва автозаправних станцій.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

правоохоронці застерігають: не купуйте талони на пальне через інтернет та незнайомих осіб
 

Тернопільські поліцейські обмінювалися досвідом з колегами щодо роботи системи «Custody Records»

Четвер, 22 вересня 2022, 11:28

Отримання нових знань та практичних порад щодо роботи з інформаційною підсистемою «Custody Records» - з цією метою до Тернополя приїхали представники Вінницької, Хмельницької та Чернівецької областей. Наш регіон був одним із перших, де впровадили систему електронної фіксації.

Упродовж трьох днів інспектори з дотримання прав людини переймали досвід тернопільських поліцейських з питань організації діяльності «Custody Records».

«Вже півтора року на базі Тернопільського райуправління поліції працює підсистема Custody Records». Тому поліцейські з інших регіонів приїхали до нас навчитися, почерпнути нові знання, обмінятися досвідом», - розповідає начальник сектору дотримання прав людини Тернопільського районного управління поліції Оксана Придруга.

Поліцейські обговорили особливості роботи з підсистемою електронної фіксації: алгоритм дій при затриманні та доставленні осіб, проведенні інтерв’ювання, у тому числі іноземців, із залученням перекладачів.

«Цілодобовий відеонагляд сприяє тому, що ми можемо спостерігати роботу працівників оперативних та слідчих підрозділів із затриманими особами, підозрюваними у злочинах. Це забезпечує, насамперед, права поліцейських, а також запобігає порушенню та дотриманню прав затриманих осіб», – зазначає старший інспектор з дотримання прав людини Жмеринського районного відділу поліції ГУНП в Вінницькій області.

Правоохоронці ділилися досвідом роботи із підсистемою у своїх регіонах, аналізували конкретні ситуації порушення прав затриманих та шляхи їх уникнення. Учасники заходу відзначили важливість проведення таких зустрічей.

Інспектор з дотримання прав людини відділення поліції №1 міста Сокиряни Чернівецької області Ірина Шелудченко каже, що вони дізналися, які є ситуації щодо роботи із затриманими особами не лише по кримінальних справах, а й адміністративних правопорушеннях. Дуже було цікаво з колегами поспілкуватися на цю тему, дізнатися їх практичний досвід.

Рекомендації, отримані від тернопільських поліцейських, стануть у нагоді інспекторам з дотримання прав людини для ефективної реалізації пілотного проєкту Custody Records» у своїх регіонах.

Від благодійників з Німеччини та Польщі надійшла гуманітарна допомога для Тернопільської комунальної міської лікарні №2

Четвер, 22 вересня 2022, 11:27

Цими днями у Тернопіль отримав гуманітарну допомогу з німецького міста Фленсбург та від польської фундації «Fundacja Darem Dalej». Отриману допомогу уже передали для потреб пацієнтів Тернопільської міської комунальної лікарні №2.

Окрім медичних препаратів для лікарні, благодійники також передали 24 рюкзаки для парамедиків, з них – чотири відправлено на передову. Вони містять усі необхідні інструменти та препарати для надання невідкладної медичної допомоги. Решта рюкзаків парамедики отримуватимуть поступово у відповідності до потреб та запитів.

Разом з тим Тернопіль продовжує надавати необхідну підтримку та допомогу для наших захисників. З метою забезпечення військовослужбовців необхідними засобами обігріву незабаром на передову передадуть п’ять буржуйок.

Висловлюємо щиру подяку міжнародним партнерам та всім небайдужим благодійникам Тернополя за постійну допомогу у ці нелегкі, але героїчні часи  для України та українців.

 

Сторінка 540 з 1430

«ПочатокПопередня531532533534535536537538539540НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер