images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Зеленський збирав Ставку

Понеділок, 19 вересня 2022, 10:26

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ. ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО ОП

Президент України Володимир Зеленський у понеділок провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Джерело: Офіс президента

Деталі: На зустрічі був присутній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, секретар РНБО Олексій Данілов, командувачі інших підрозділів ЗСУ, силовики та силові міністри. У форматі відеозв'язку до засідання приєдналися командувачі з передової.

Повідомляється, що учасники засідання заслухали доповіді командувачів військ оперативних напрямків щодо ситуації на передовій та детально розглянули план дій сил оборони щодо подальшої деокупації українських територій.

Крім того, були розглянуті питання забезпечення безпеки на державному кордоні України.

Під особливим контролем Ставки залишається питання матеріально-технічного забезпечення української армії, зокрема постачання необхідного озброєння та боєприпасів.

Окремо учасники зупинилися на підготовці сил оборони до зимового періоду. У цьому контексті було розглянуто питання забезпечення військовослужбовців комплектами зимової форми, взуттям, засобами обігріву.


 

Двоє людей загинуло, а 11 з травмами потрапили до лікарні - наслідки шести ДТП на дорогах Тернопільщини

Понеділок, 19 вересня 2022, 10:16

Впродовж минулих вихідних, 17-18 вересня, на дорогах Тернопільської області слідчі зареєстрували 6 дорожньо-транспортних пригод. Одна аварія трапилася на залізничній колії. У автопригодах двоє людей загинуло, а 11 з травмами потрапили до лікарні.

Водія та двох пасажирів госпіталізували до лікарні 17 вересня. На автодорозі Бучач-Космирин близько 11:30 водій Volkswagen Golf не впорався з керуванням і автівка з'їхала за межі проїзної частини дороги, а після цього злетіла в кювет та перекинулася.

Того ж вечора у Тернополі на вулиці Тарнавського під колеса автомобіля ВАЗ 21134 потрапила жителька села Плотича, 1975 року народження. У момент наїзду жінка знаходилася на пішохідному переході. Її з тілесними ушкодженнями доправили до медзакладу.

Аварію з летальними наслідками зареєстрували слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту. Вона трапилася на залізничному переїзді в одному із сіл Чортківського району.

За попередніми даними, водій мотоцикла YAMAXA не дотримався безпечної дистанції та врізався у задню частину автомобіля MERCEDES. У результаті удару 30-річний пасажир мототранспорту загинув на місці ДТП, а водія у важкому стані госпіталізували до лікарні.

Про чоловіка, якого збив потяг на лінію "102" близько 22:30 повідомила чергова станції. На місце аварії виїжджала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, на перегоні «Березовиця-Денисів», неподалік смт. Велика Березовиця, вантажний потяг збив чоловіка.

За словами машиніста, невідомий йшов колією у попутному з поїздом напрямку. На попереджувальні сигнали не реагував. Чоловік живий, але отримав тілесні ушкодження. Даний факт внесений в ЄРДР згідно статті 276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) ККУ.

У неділю, 18 вересня, на автодорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече не розминулися автомобілі Mazda та VOLKSWAGEN PASSAT B6.

В результаті удару пасажирка з  VOLKSWAGEN, 1991 року народження, загинула на місці події. Її чоловіка та 10-річного сина доправили до лікарні.

Водія Mazda, після надання меддопомоги, затримали згідно зі статтею 208 КПК. Травмувалася у ДТП і пасажирка даного авто.

На трасі Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам'янка — Луганськ — Ізварине, неподалік села Ступки, водій автомобіля Renault Megane допустив зіткнення з HYUNDAI ACCENT. З тілесними ушкодженнями бригада екстреної меддопомоги госпіталізувала до лікарні кермувальника Renault.

Причини всіх аварій встановлять слідчі. Усі автопригоди внесені в ЄРДР відповідно до ч.1 та ч. 2 ст. 286 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


купити авто з Європи.

Понеділок, 19 вересня 2022, 10:12

Понад 265 000 гривень заробили шахраї на довірливих мешканцях області за минулі вихідні. Усі вони намагалися придбати через оголошення в мережі автомобіль з-за кордону.

На фейкове повідомлення натрапив мешканець Борщова. Автор посту в мережі Фейсбук запевняв, що швидко і не за всі гроші допоможе придбати та привезти авто з Європи. Просив завдаток у розмірі 10-15% від вартості транспорту.

Потерпілий перерахував 44 тисячі посереднику. Після отримання грошей аферист перестав виходити на зв'язок.

Благодійні кошти потрапили в руки ще одному невідомому зловмиснику. Шахрай, без докорів сумління, привласнив 20 тисяч гривень завдатку на авто, яке жителька Тернопільського району хотіла придбати для  потреб військових.

Ще понад 39 тисяч втратив мешканець Зборівщини. Бажаної автівки за привабливою ціною з Європи він так і не дочекався. Після передачі грошових коштів аферист зник з мережі.

За усіма фактами шахрайств слідчі розпочали кримінальні провадження, особи зловмисників встановлють.

Нагадуємо: не надсилайте власні кошти невідомим людям! Якщо хочете придбати авто, обов’язково переконайтесь, що воно існує, а посередник- не черговий пройдисвіт з інтернету. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця, зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету, не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших.

Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Понад 180 пацієнтів отримали допомогу у відділенні паліативної та хоспісної терапії у селі Малашівці

Понеділок, 19 вересня 2022, 10:10

На базі КНП «Міська комунальна лікарня №3» понад рік працює відділення паліативної та хоспісної терапії у селі Малашівці. За цей час необхідну медичну допомогу отримали 187 пацієнтів різних вікових категорій та соціальних статусів.

Таке відділення єдине в Тернопільській громаді, де надається повноцінна медична допомога, симптоматичне лікування, знеболення та цілодобовий нагляд. Серед 20 осіб медичного персоналу є лікарі, медсестри та інші спеціалісти. За потреби на огляд можуть приїжджати й вузькі спеціалісти з лікарні.

«Більше як рік тому в Тернополі була вперше створена хоспісна медична допомога, яка функціонує як відділення КНП «Міська комунальна лікарня №3» у с. Малашівці. Зараз діяльність його актуальна, оскільки є доволі багато людей літнього віку, які самотні в силу різних обставин, – відзначає міський голова Сергій Надал. –  Місто може в цьому напрямку успішно працювати, адже є співпраця з органами соціального страхування, які ведуть облік малозабезпечених та одиноких людей, працює соціальний патронаж. Тобто є повна взаємодія соціальної служби та медичного обслуговування».

Влітку у даному приміщенні відремонтували два корпуси, закупили нове сучасне обладнання, забезпечили його цілодобовою гарячою водою, встановлено генератори безперебійного живлення.

Як відзначає начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак, медикаментозне забезпечення є безкоштовним завдяки підписаному договору з НСЗУ на паліативну допомогу. Також при необхідності пацієнти можуть отримати безкоштовну юридичну консультацію та духовну підтримку завдяки місцевому священнослужителю.

На Уманщині спрацювала ППО, від уламків пошкоджені будівлі – ОВА

П'ятниця, 16 вересня 2022, 13:12

На Уманщині Черкаської області спрацювала протиповітряна оборона, від уламків ракети пошкоджені кілька нежитлових будівель, повідомив глава Черкаської ОВА Ігор Табурець.

ДжерелоТабурець у Telegram

Пряма мова Табурця: "Під час останньої повітряної тривоги на Уманщині спрацювала ППО.

Маємо незначні пошкодження кількох нежитлових будівель і аварійне відключення об’єктів електропостачання".

Деталі: Наразі не відомо, щоб люди постраждали.

Нагадаємо: 16 вересня після обіду Повітряні сили знищили три крилаті ракети над Дніпропетровською областю.

РОМАН ПЕТРЕНКО

 

Сторінка 544 з 1430

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер