images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Впродовж серпня тернопільські поліцейські склали понад 240 адмінпротоколів на водіїв за керування у нетверезому стані

Четвер, 08 вересня 2022, 10:42

За минулий місяць співробітники поліції оформили 9 147 адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, недотримання правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку.

У серпні на дорогах Тернопільщини трапилося 227 дорожньо-транспортних пригод. Із них 61 – із постраждалими, в яких 13 людей загинули,  ще 80  отримали травми. 16 аварій трапилося за участю пішоходів. 28 аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку.

Серед основних причин ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху.

Минулого місяця поліцейські виявили 241 особу, котрі сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння. На порушників склали адмінпротоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правоохоронці нагадують: за керування транспортом у стані сп'яніння передбачений штраф у розмірі від 17 до 51 тисячі гривень з позбавленням права на керування та конфіскацією авто. За вчинення ДТП у стані сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, згідно зі статтею 286-1 Кримінального кодексу України,  передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції  Тернопільської області


 

Водій загинув, а двоє пасажирів у лікарні - наслідки ДТП на Тернопільщині

Четвер, 08 вересня 2022, 10:40

Дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими зареєстрували працівники відділу розслідування злочинів у сфері транспорту 7 вересня.

Близько опівдня на автодорозі Тернопіль-Ланівці, біля села Чернихівці, водій автомобіля ВАЗ не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням і допустив з'їзд легківки в кювет. Після цього транспортний засіб врізався в перешкоду.

На момент аварії в салоні авто, окрім водія, перебувало двоє пасажирів - його неповнолітній син та односельчанин.

Життя 54-річного кермувальника врятувати не вдалося. Він помер на місці ДТП. Пасажирів бригада екстреної допомоги доправила до медзакладу.

Даний факт внесений в ЄРДР згідно із ч. 2 ст. 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські застерігають: шахраї виманюють кошти під приводом продажу дров

Четвер, 08 вересня 2022, 10:38

В області активізувались шахраї, які розміщують в інтернеті оголошення про продаж паливних дров та після отримання передоплати за товар зникають.

Минулої доби у схожу шахрайську пастку потрапила жителька Підволочиської громади. Жінка в одній із соцмереж знайшла оголошення про продаж дров. Зв’язалася з продавцем, який погодився доставити товар лише після оплати. Потерпіла перекинула на банківську картку незнайомця 7 000 гривень. Після отримання коштів зловмисник вимкнув свій телефон.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцейські застерігають жителів області від шахрайської схеми. Не перераховуйте гроші як завдаток чи передоплату за товар навіть у мінімальних розмірах. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету. Не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших. Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання.

Відділ комунікації поліції  Тернопільської області


 

У гуманітарному штабі, що діє на базі Центру науки Тернополя, відбулася видача матраців і ковдр внутрішньо переміщеним особам

Четвер, 08 вересня 2022, 10:38

У Тернополі продовжують надавати усю необхідну допомогу внутрішньо переміщеним особам, котрі через активні бойові дії змушені покинути власні домівки та шукати прихистку в більш безпечних областях.

Так, 7 вересня у Гуманітарному штабі, що діє на базі Центру науки Тернопіль, організовано видачу матраців та ковдр для внутрішньо переміщених осіб.

«Дякуємо Благодійному фонду «Рокада» та представництву Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні, які активно долучаються до допомоги внутрішньо переміщеним особам. Завдяки їм переселенці у Тернополі можуть отримати речі, яких вони дійсно потребують та раніше не отримували. Зокрема, сьогодні це – матраци та ковдри. Така допомога надаватиметься й надалі – згодом вимушено переселені громадяни зможуть отримати у нашому волонтерському центрі і подушки, й кухонні набори, рушники, розкладачки та інші побутові речі, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Від початку воєнних дій у Тернополі десятки тисяч переселенців отримали прихисток. Сьогодні офіційно у нашій громаді проживає понад  28 тисяч таких осіб. Більша частина з них – це люди, які втратили усе і потребують будь-якої допомоги. Тому дякуємо нашим міжнародним партнерам за співпрацю і підтримку».

На базі гуманітарного штабу внутрішньо переміщені особи за необхідності можуть залишити заявку для отримання соціального супроводу чи психологічної допомоги.

Окрім того, багатодітні сім’ї, котрі мають статус ВПО та мешкають на території Тернопільської громади, можуть також отримати сімейні продуктові набори та базові засоби гігієни. Для цього необхідно пройти онлайн-реєстрацію за посиланням.

Детальна інформація – за номером телефону: +38(098)-181- 95-15.

"Армія дронів": ЗСУ отримали перші 20 безпілотників Warmate – Федоров

Середа, 07 вересня 2022, 10:14

БЕЗПІЛОТНИК WARMATE, СКРІН З ВІДЕО В TELEGRAM МИХАЙЛА ФЕДОРОВА

Українська "Армія дронів" поповнилася першими 20 безпілотниками Warmate, які придбали на пожертви через Monobank, ще 20 дронів ЗСУ отримають цього місяця.

Джерело: віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Telegram

Пряма мова: "Менш ніж за тиждень ви надіслали на банку mono 64 млн грн, які передали на "Армію дронів". За ці кошти закупили 40 безпілотників Warmate. Половину з них ми вже передали на фронт. Ще 20 дронів поїдуть на передову цього місяця".

Деталі: Федоров розповів, що дрони Warmate виявляють і уражають легко броньовану техніку, засоби ППО, радіоелектронної боротьби і радіоелектронної розвідки. Повна підготовка системи до виконання завдань в польових умовах триває не більш 10-ти хвилин. Зокрема, такі безпілотники використовує армія Польщі та інші країни-члени НАТО. На дронах українці залишили послання росіянам: "За Маріуполь і за Бучу", "Білет на концерт Кобзона" та ін Українська "Армія дронів" поповнилася першими 20 безпілотниками Warmate, які придбали на пожертви через Monobank, ще 20 дронів ЗСУ отримають цього місяця. pic.twitter.com/TAowyCaZTH

Нагадаємо: Україна в рамках проєкту "Армія дронів" отримала вже близько 100 великих безпілотників для далеких відстаней, найближчими місяцями очікується ще стільки ж.

 

Сторінка 550 з 1426

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер