images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В Україні стартував продаж благодійної марки з псом Патроном. Де купити?

Четвер, 01 вересня 2022, 13:48

В Україні стартував продаж поштового випуску "Пес Патрон", присвяченого зірковому чотирилапому саперу, який допомагає ДСНС.

Кошти з продажу нових марок з псом Патроном спрямують на купівлю машини для розмінування, а також на допомогу тваринам.

Марковий аркуш та тематичний мерч (значки, одяг, сумки тощо) уже можна придбати у відділеннях та онлайн, повідомляє національний поштовий оператор "Укрпошта".

"Пес Патрон став талісманом українських рятувальників та символом спротиву, відтак марки з його зображенням стануть окрасою вашої філателістичної колекції", – йдеться у повідомленні.

Один аркуш містить 8 марок, які змальовують будні Патрона на службі у лавах ДСНС.

Тираж складає 1 мільйон аркушів.

Де купити марки та мерч з Патроном?

На купівлю діятимуть обмеження: можна придбати не більше 5 маркових аркушів, 5 художніх конвертів та 5 листівок в одному замовленні.

 

Також нові марки продаються на міжнародних майданчиках:

Можна замовити не більше двох наборів зі спецпогашенням за один раз.

 

Марки з Патроном – це вже шостий поштовий випуск воєнного часу та перший благодійний.

Зібрані кошти пожертвують на закупівлю машини для розмінування через фандрейзингову платформу UNITED24, а також на підтримку притулків для тварин через KSE Foundation.

 

Нагадаємо, пес Патрон породи джек-рассел – це зірка соцмереж і талісман чернігівських піротехніків.

Наприкінця травня зірковий сапер отримав у Каннах найпрестижнішу кінонагороду для тварин.

У липні дві ветеранські організації США також нагородили собаку почесними відзнаками.

Нещодавно Патрону виповнилося 3 роки: на день народження він попросив українців донатити кошти на допомогу тваринам.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

 

У Тернополі тривають роботи з підготовки до опалювального сезону 2022-2023

Четвер, 01 вересня 2022, 13:26

Впродовж усього літнього періоду у Тернополі тривали роботи на котельнях з підготовки до нового опалювального сезону 2022-2023.

Так, станом на 30 серпня виконано ремонти і складено акти  про готовність до опалювального періоду на 43-ох котельнях.

За час проведення робіт обстежено 140 кілометрів теплових мереж, на 72 ділянках були виявлені порушення під час гідравлічних випробувань Відповідні служби уже виконали ремонтні роботи щодо усунення цих пошкоджень. Наразі ще проводяться роботи на вул. Сергія Корольова, 4, вул. Чумацька, 37, вул. Миколи Пирогова, 2, вул. Юліана Опільського, 5

«Сьогодні централізоване постачання надходить у наші школи, садочки, медичні заклади, інші бюджетні установи, а також у 733 багатоквартирні будинки. Всі регламентні роботи мають  завершитися до 15 жовтня для того, щоб бути готовими у цей період розпочати опалювальний сезон. Були випадки, коли нам доводилися розпочинати подачу тепла раніше, адже все залежить від температурних показників, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Окрім 43-ох котелень, які були обстежені,33 центральні теплові пункти і бойлерні також перевірені та готові до роботи. В робочому стані наразі 82 індивідуально-теплові пункти, які розміщені у приватних будинках».

Здійснювалися роботи також щодо забезпечення технічною водою додатково на котельнях за адресами: вул. Київська, 3-С та вул. Лесі Українки, 4. Облаштовуються додаткові джерела водопостачання технічної води на котельні вул. Івана Франка, 16. У місті проводяться роботу з монтажу  ІТП (індивідуально-теплових пунктів) у житлових районах «Східний»  і «Канада».

Триває реконструкція й спеціальних теплових мереж і створення перетинок, які дадуть можливість переспрямовувати тепло з однієї котельні в іншу. Це буде працювати таким чином, якщо котельня, яка працює на газі, не зможе подавати тепло, то його подачу замінить інша котельня, що працює на альтернативну виді палива.

Хакери масово розсилають українцям шкідливе ПЗ – Держспецзв'язку

Четвер, 01 вересня 2022, 11:21

Хакери масово розсилають українським, австрійським та німецьким організаціям листи, відкриття яких призводить до завантаження шкідливої програми на ПК.

Джерело: Держспецзв'язку у Telegram, урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA

Деталі: 30 і 31 серпня зафіксовано масові розсилки електронних листів з темами "Технічне креслення" ("Technisches Zeichnen") серед українських, австрійських та німецьких організацій. Після відкриття файлу на ПК буде завантажена шкідлива програма AgentTesla.

Дослівно: "У вкладенні до електронного листа знаходиться IMG-файл (наприклад, "Технічне креслення.img"), що містить одноіменний CHM-файл, відкриття якого призведе до виконання JavaScript-коду, який, в свою чергу, забезпечить завантаження та виконання файлу node.txt за допомогою PowerShell.

Згаданий файл містить PowerShell-код, який здійснить декодування, декомпресію (Gzip) і виконання DLL та EXE файлів. Файл EXE є шкідливою програмою AgentTesla".

 

Львів першим в Україні ввів єдиний електронний щоденник для шкіл: навіщо він потрібен

Четвер, 01 вересня 2022, 11:15

У Львові ввели єдину електронну платформу для шкіл "Навчання і Технології" (НІТ), де батьки зможуть переглядати успішність та відвідуваність дітей.

Програмне забезпечення виконуватиме роль одночасно щоденника та журналу.

Як розповідають у Львівській міській раді, це перша подібна система в Україні.

На електронній платформі, крім щоденника і журналу, прикріплятимуть домашні завдання, а також проводитимуть онлайн-заняття за допомогою відеочату, який є в системі.

Щоб скористатися системою, батькам потрібно зареєструвати школярів на сайті платформи. Після цього за замочуванням буде створено загальний чат класу.

Фото: HayDmitriy/Depositphotos

"Ведення щоденника/журналу буде відбуватись у електронному форматі, а батьки зможуть отримати інформацію, коли їхня дитина отримала оцінку.

Система має полегшити комунікацію між дітьми, батьками і вчителями", – зазначає керівниця управління ІТ Олена Гунько.

На базі НІТ будуть доступні:

  • онлайн-уроки, аудіокомунікація, чати;
  • управління навчальними планами;
  • оцінювання знань і зворотний зв’язок;
  • моніторинг успішності, статистика та аналітика;
  • об’єднання навчальних предметів і заміна вчителя;
  • розклад дзвінків, календар подій та оголошення навчального закладу;
  • завантаження домашніх завдань та інше.
  • Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

В жителя області виявили заборонені речовини

Четвер, 01 вересня 2022, 11:13

Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту інкримінують працівники відділення поліції № 2 м. Бучач жителю Монастирисьок 2000 року народження.

Під час санкціонованого обшуку в помешканні підозрюваного поліцейські виявили рослини коноплі. Як пояснив молодик, рослини зберігав для власного вживання.

Заборонені речовини працівники поліції вилучили та направили на експертизу в Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

В минулому підозрюваний вже попадав в поле зору правоохоронців на скоєння аналогічних злочинів.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 309 Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Сторінка 562 з 1430

«ПочатокПопередня561562563564565566567568569570НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер