images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В окупованому Маріуполі росіяни не змогли відкрити школи – радник мера

Четвер, 01 вересня 2022, 10:29

У Маріуполі 1 вересня окупанти так і не відкрили місцеві школи.

Початок навчального року там провалено, а більшість дітей залишилися по домівках, розповідає радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"1 вересня в Маріуполі провалено. Не сюрприз. Школи не відкрито. Ніяких "перших" чи "останніх" дзвоників. Всі діти по домах", – каже Андрющенко.

При цьому учнів перших та одинадцятих класів усе ж змусили прийти і вислухати так званий урок, на якому "навчатимуть любити РФ".

1 вересня в школі №41 Маріуполя. Фото: Петро Андрющенко

Зокрема, пропагандистськими методами маріупольським школярам збираються "пояснити", чому росіяни вирішили "визволити" їхнє місто.

Крім того, Андрющенко на прикладі школи №41 розповів, як проходить 1 вересня в закладах освіти.

"Будівлю та вхід оцеплено військовими. На вході перевіряють всіх, навіть дитячі рюкзаки. Людей майже немає, як і ремонту. Розбиті вікна затягнули плівкою", – каже він.

Нагадаємо, раніше місцеві "гауляйтери" анонсували, що в окупованому Маріуполі до 1 вересня начебто збираються відкрити 16 відремонтованих шкіл.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

 

Італія арештувала 11 вілл близького до Путіна олігарха - ЗМІ

Четвер, 01 вересня 2022, 10:24

Італійська влада наклала адміністративний арешт на 11 одиниць нерухомості на Сардинії, які належать російському олігарху Моше Кантору.

Про це пише місцеве видання L’Unione Sarda, повідомляє "Європейська правда".

68-річний Кантор у квітні був внесений до санкційних списків ЄС та Великої Британії як людина, близька до президента Росії Владіміра Путіна.

Він був основним власником найбільшого у світі виробника мінеральних добрив "Акрона", його статки Forbes оцінює у $4,6 млрд. Після введення санкцій Кантор передав свою частку в управління менеджменту.

Саме у зв'язку з санкціями італійська влада наклала арешт на 11 вілл у Порто-Ротондо, зареєстрованих безпосередньо на Кантора або пов'язаних з ним.

Видання також повідомляє, що під час сповіщень про заходи щодо арешту вілл правоохоронці звернули увагу на присутність громадян України в одній з резиденцій. Це були люди, які залишили свою країну через російське вторгнення. Видання зазначає, що ситуація може пояснюватися тим, що дружина Кантора має українське походження.

2013 року тодішній президент Італії Джорджіо Наполітано нагородив Кантора званням кавалера Великого хреста ордену "За заслуги перед Італійською Республікою".

Шахрай викрав з банківської картки чортківчанки майже 67 тисяч гривень

Четвер, 01 вересня 2022, 10:08

Налякавши пенсіонерку втратою коштів, зловмисник змусив її перерахувати  на мобільні номери 66 950 гривень.

До співробітників Чортківського районного відділу поліції звернулася 64-річна жителька райцентру і повідомила про шахрайські дії, скоєні щодо неї невідомою особою. Зі слів потерпілої, їй зателефонував якийсь чоловік, назвався представником банківської установи і попередив про те, що грошима з її картки хтось намагається розрахуватися за товар. Аби запобігти цьому, порекомендував перекинути гроші на мобільні номери. Чортківчанка, не задумуючись, через платіжний термінал перечислила все, що мала на картці на номери, яких не пам’ятає, і лише потім збагнула, що таким чином її ошукали.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею шахрайство.

Поліцейські застерігають краян не довіряти зловмисникам, котрі називаються працівниками банків чи співробітниками служби безпеки фінустанов, чи ще кимось і в телефонному режимі пропонують вирішити питання, пов’язані з вашими картками чи рахунками. Ніколи і нікому не повідомляйте реквізити банківських карток.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

З Тернополя для потреб військовослужбовців Територіальної оборони ЗСУ передали чергову партію обладнання

Середа, 31 серпня 2022, 14:04

Тернопіль залишається надійним тилом, де продовжують підтримувати та допомагати українським захисникам, які понад пів року мужньо обороняють українську землю від російських загарбників.

Так, першочергово військова і гуманітарна допомога скеровується у ті батальйони, які формуються на території нашого міста і в яких служать тернополяни.

«Сьогодні передаємо чергову партію допомоги для наших захисників. Наші військові, представники батальйонів Територіальної оборони Збройних сил України, які дислокуються на Донеччині, вже вирушають до своїх підрозділів. Тож за запитом військових передаємо: дизель-генератори, портативні газові плити, набори балонів газу до цих плит, продукти тривалого зберігання, зокрема, консерви, а також – карти пам'яті, павербанки, флешки тощо, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Це все відправиться до наших військовослужбовців, які сьогодні на передовій і захищають нашу державність».

Нагадаємо, цими днями на базі центру «Допомога армії від Тернополя» триває збір посилок для наших захисників, котрі несуть службу в Донецькій та Дніпропетровській областях. Проносити передачі можна за адресою: вул. Миколи Лисенка, 8-А. Телефон «Гарячої лінії»: +38 (067) 009-15-40.

Окупанти відмовились робити спецперепустки для місії МАГАТЕ на Запоріжжі

Середа, 31 серпня 2022, 12:13

МІСІЯ МАГАТЕ, ФОТО: ГЕНДИРЕКТОР МАГАТЕ У ТВІТТЕР

"Влада" окупованої частини Запорізької області оголосила, що не робитиме спецперепустки учасникам місії МАГАТЕ, щоб ті швидко потрапити на ЗАЕС, однак додала, що очікує на прибуття місії до Енергодару вже зранку 1 вересня.

Джерело: колаборант Володимир Рогов, який називає себе членом головної ради окупованої Запорізької області України, в TelegramТАСС

Пряма мова: "Місія МАГАТЕ стоятиме у черзі, щоб потрапити на звільнену (захоплену росіянами - ред.) частину Запорізької області. Це викликано тим, що спецперепустки їм робити не будуть".

Деталі: Окупант зазначив, что учасники місії нібито "могли б швидко та без перешкод потрапити туди з Росії".

Водночас російські ЗМІ повідомляють, посилаючись на "місцеву владу", що у військовій адміністрації окупованого Енергодара очікують на прибуття місії в місто зранку 1 вересня.

Передісторія: 31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії вирушила з Києва до Запорізької АЕС, де має оцінити ситуацію та встановити постійне представництво. Окупанти заявили, що дають місії на роботу 1 день.

 

Сторінка 563 з 1430

«ПочатокПопередня561562563564565566567568569570НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер