images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


14 країн назвали вулиці і площі на честь України – МЗС

П'ятниця, 26 серпня 2022, 13:33

ФОТО МЗС

Близько 20 вулиць і площ у 14 країнах світу перейменували чи назвали на честь України на знак солідарності з державою, яка стримує російську агресію.

Джерело: Міністерство закордонних справ України у Facebook

Дослівно МЗС: "На сьогодні в рамках кампанії "Ukraine Street" на знак солідарності з Україною перейменували чи назвали на честь нашої країни близько 20 вулиць і площ у 14 країнах світу. Це Чехія, Польща, Литва, Латвія, Албанія, Словаччина, Норвегія, Канада, Угорщина, Естонія, Швеція, Франція, Ісландія, Люксембург, США".

 
ФОТО МЗС

Деталі: Зазначається, що в Чехії, Литві, Латвії, Албанії, Норвегії та Канаді українські назви отримали вулиці та площі, на яких знаходяться дипломатичні установи Росії.

 
ФОТО МЗС

А до Дня Незалежності України на карті світу стало більше одразу на дві українс ькі назви. У Люксембурзі з’явився "Київський Бульвар", а в Нью-Йорку перехрестя Брайтон Біч Авеню та Коні Айленд Авеню в Брукліні перейменували на "Український шлях".

МЗС подякувало світу за підтримку України.


 

ЗАЕС знову виробляє електроенергію для потреб України

П'ятниця, 26 серпня 2022, 11:33

Запорізька АЕС знову виробляє електроенергію в українську мережу – один із зупинених у четвер енергоблоків ЗАЕС під’єднано до енергомережі і наразі триває набір потужності.

Про це повідомила пресслужба Енергоатома.

Енергоблок було підʼєднано у пʼятницю, 26 серпня 2022 року, о 14:04.

Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки немає.

Кермувальник понесе відповідальність за надання неправомірної вигоди

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:27

Порушив правила дорожнього руху, а з метою уникнення відповідальності, запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду мешканець Чернівецької області.

Транспортний засіб  за порушення правил дорожнього руху поліцейські зупинили  на дорозі в Чортівському районі та зафіксували, що водій керував авто у нетверезому стані. Під час складання адміністративного матеріалу за ст.130 КУпАП порушник пропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 100 євро. Чоловіка попередили про кримінальну відповідальність, однак він все ж намагався відкупитися.

На місце викликали слідчих. За фактом злочину  відкрито кримінальне провадження за ч.1ст.369 (пропозиція хабара службовій особі) ККУ. Винуватцю загрожує штраф, обмеження або позбавлення волі на термін до чотирьох років.  Понесе кермувальник і адміністративну відповідальність.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Державні службовці ГУНП Тернопільщини підвищують кваліфікацію .

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:26

«Ефективні способи поведінки у кризовій ситуації» - основна мета навчання для державних службовців Нацполіції краю. Працівники отримають знання з активізації професійного самовдосконалення та набудуть психологічні навички.

Навчання проходять у рамках про співробітництво між Західноукраїнським національним університетом та Головним управлінням Національної поліції в Тернопільській області.

Директорка школи професійного розвитку «АКМЕ» навчально-наукового інституту комунікацій Марія Бригадир розповіла, що в межах програми слухачі матимуть змогу отримати знання та засвоїти нові практичні навички про кризові ситуації, копінг-стратегії поведінки, різновиди стресу, першу психологічну допомогу в надзвичайних ситуації та способи їх подолання.

Після завершення навчання студенти-службовці отримають відповідні сертифікати.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


31-річному жителю Чортківського району загрожує відповідальність за шахрайські дії

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:23

Зловмисник під приводом зателефонувати видурив у тернополянина мобільний телефон.

До співробітників Тернопільського  районного управління поліції звернувся житель обласного центру і повідомив про те, що незнайомий чоловік у парку "Здоров’я" видурив у нього смартфон. Зловмисник попросив гаджет, щоб зателефонувати, та щойно чужа річ опинилася в його  руках – накивав п’ятами.

Поліцейські встановили особу зловмисника – ним виявився житель одного з сіл Чортківського району, 1991 року народження. До слова зловмисник уже неодноразово мав проблеми із законом через майнові злочини.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу. Поліцейські перевіряють, чи не причетний зловмисник до інших злочинів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 565 з 1423

«ПочатокПопередня561562563564565566567568569570НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер