images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На вул. Василя Костянтина Острозького, 15 муніципальна інспекція Тернополя демонтувала паркувальний бар’єр

Вівторок, 30 серпня 2022, 10:14

30 серпня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, спільно з управлінням муніципальної інспекції демонтовано металевий паркувальний бар’єр, який був самовільно влаштований біля будинку на вул. Василя Костянтина Острозького, 15 у м. Тернополі.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 24.08.2022 року № 904 «Про усунення порушень у сфері благоустрою».

Демонтоване майно передано власнику на зберігання до отримання дозволу на його встановлення.

 

 

У різних житлових районах Тернополя підрядні організації продовжують виконувати локальні поточні ремонти асфальтобетонного покриття

Вівторок, 30 серпня 2022, 10:11

У Тернополі завдяки сухій погоді та сприятливим температурним показникам продовжуються локальні поточні ремонти асфальтобетонного покриття у дворах, міжквартальних проїздах, на тротуарах та дорогах.

Так, цими днями на транспортній розв’язці в межах вулиць Івана Мазепи–Дружби–Чумацька–дамба Тернопільського ставу працівники підрядної організації влаштовують нові дорожні знаки. На даному перехресті, зокрема, буде запроваджено нову схему організації дорожнього руху.

В межах поточного ремонту тривають роботи і з підготовки ремонтних карт на перетині вулиць Олени Теліги – За Рудкою.

На вул. Андрея Шептицького наразі виконується фрезерування асфальтобетону та влаштування щебенево-піщаної суміші.

На вул. Квітовій триває відновлення проїжджої частини. Найближчими днями тут заплановані роботи з фрезерування асфальтобетонного покриття.

Проводяться роботи й з відновлення тротуарного покриття на ділянці від вул. Олени Теліги до вул. Івана Котляревського, 24.

На зупинці громадського транспорту, що на вул. Антіна Манастирського, працівники підрядної організації виконують мощення посадкового майданчика та влаштування зелених зон.

Також у місті продовжуються ремонти дворів та міжквартальних проїздів за адресами: вул. Івана Мазепи, 1, вул. Іванни Блажкевич, 5, вул. Торговиця, 14-18, вул. Галицька, 41, вул. Олександра Смакули, 1, вул. Лесі Українки,29, пров. Цегельний, 1-Д.

Секретар Тернопільської міської ради спільно з працівниками Терцентру відвідали поранених військовослужбовців

Вівторок, 30 серпня 2022, 10:09

29 серпня секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак та працівники Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення відвідали поранених військовослужбовців, що проходять лікування в одній із лікарень Тернополя, подякували за службу й самовідданий захист нашої держави та вручили символічні подарунки з нагоди Дня Незалежності України.

«Від усієї Тернопільської громади сердечно дякуємо і низько вклоняємося нашим захисникам і захисницям за мужність, героїзм і служіння Батьківщині, - наголосив Ігор Гірчак. - Висловлюю також щиру вдячність усім медикам, хто бореться за життя наших військових, а також волонтерам і тернополянам, хто продовжує підтримувати і надавати гуманітарну та військову допомогу нашим бійцям. Разом ми здолаємо московських окупантів та здобудемо омріяну перемогу!».

 

Українців на окупованих територіях просять терміново евакуюватися – ОК "Південь"

Понеділок, 29 серпня 2022, 13:52

ЕВАКУАЦІЯ, ФОТО З ТЕЛЕГРАМУ УЗ

Українців на тимчасово окупованих територіях, зокрема півдня, вкотре закликають терміново евакуюватися, адже "розвитой подій потужний та динамічний".

Джерело: очільниця об'єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк на брифінгу в медіацентрі "Україна" 29 серпня та заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в Telegram

Деталі: За словами Гуменюк, "розвиток подій зараз дуже потужний, ситуація динамічно змінюється", тому мешканцям окупованих Росією територій варто евакуювати якнайшвидше або знайти укриття, де перечекати бої.

У Херсонській облраді також закликають українців перебувати якомога ближче до безпечних місць, зробити запаси їжі/води, перевірити аптечки. Якщо поряд розташуваний військовий об'єкт ворога, варто переїхати.

У Тернополі відбулася щорічна серпнева конференція педагогічних працівників

Понеділок, 29 серпня 2022, 13:43

29 серпня, напередодні нового навчального року, відбулася щорічна серпнева конференція освітян Тернопільської міської територіальної громади. Зважаючи на дію воєнного стану в Україні, захід проходив у режимі онлайн.

Взяв участь у конференції та подякував педагогічній спільноті за непосильну працю під час широкомасштабної агресії московії і допомогу армії та внутрішньо переміщеним особам з інших регіонів України і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Традиційно, навчання у закладах загальної середньої освіти розпочнеться у День знань – 1 вересня. Тож уже за декілька днів українські діти сядуть за парти чи біля екранів гаджетів, щоб долучитися до навчального процесу. Найважливіше для нас всіх – це безпека наших учнів. Для цього проводилися активна робота щодо підготовки укриттів у школах, виділялися кошти з місцевого бюджету, - пояснив Сергій Надал. - Зaрaз склaдно прогнозувaти, як буде розвивaтися ситуaція дaлі, але можу скaзaти точно: у школах, які 1 вересня відкриють свої двері для діток, укриття відповідатимуть вимогам надзвичайників з електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізації. Ймовірніше, цей навчальний рік буде найважчим за усі роки незалежності. Проте, завдяки нашим воїнам, діти подовжуватимуть вчитися».

Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України, впродовж нового 2022/2023 навчального року освітній процес у закладах освіти Тернопільської громади вирішено провадити максимально наближено до традиційного формату з урахуванням обмежень воєнного стану.

Додамо, за результатами опитування батьківської громадськості, 41% респондентів обрали очну форму навчання, 52,9% - змішану і 6,1% - проголосували за дистанційну форму навчання учнів. Головним фактором, який вплине на визначення форми навчання, буде рівень безпеки у Тернопільській громаді.

Нагадаємо, для організованого початку 2022/2023 навчального року тернопільські освітяни доклали чимало зусиль. Зокрема, впродовж липня-серпня в освітніх закладах Тернопільської громади активно тривала робота з підготовки укриттів для організації безпечного процесу навчання в умовах воєнного стану. І наразі практично усі тернопільські школи та заклади професійно-технічної освіти готові до проведення очного навчання.

 

Сторінка 568 з 1430

«ПочатокПопередня561562563564565566567568569570НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер