images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Доцент з вишу Поплавського переправляв чоловіків за кордон як "польських студентів"

Понеділок, 29 серпня 2022, 12:50

ФОТО ПРОКУРАТУРИ

У Києві викрили незаконну схему переправлення чоловіків через кордон під видом "польських студентів", силовики затримали доцента кафедри столичного вишу.

Джерело: Київська міська прокуратураполіція Києва, СБУ, співрозмовник УП в правоохоронних органах

Дослівно прокуратура: "За даними слідства, доцент кафедри одного з університетів, екснауковець НАН України організував схему переправлення за кордон осіб призовного віку як "польських студентів".

Підозрюваний обіцяв чоловікам, які мешкають у Києві та підлягають мобілізації, допомогу у виготовленні підроблених документів – запрошень на навчання, студентських квитків та довідок про навчання у вищому навчальному закладі Польщі. Вартість такої послуги він оцінював у 1500 євро з людини".

Деталі: За даними джерела УП, йдеться про співробітника Київського національного університету культури і мистецтв.

Правоохоронці зафіксували факти одержання ним коштів за 2 осіб. Під час передачі останнього траншу його затримали на території однієї із столичних АЗС.

 

Загальна сума одержаних ним коштів становить 3 000 євро.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого було вилучено документацію, банківські картки, комп’ютерну техніку та значну суму коштів.

З’ясувалося також, що 41-річний чоловік має судимість - за скоєння автопригоди - та наразі перебуває на випробувальному терміні.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 208 000 гривень.

Підозрюваному загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Також правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО

 

Окупанти оголосили "евакуацію з робочих місць" у Новій Каховці

Понеділок, 29 серпня 2022, 12:39

КАХОВСЬКА ГЕС, ФОТО З ВІКІПЕДІЇ

В окупованій Новій Каховці на Херсонщині 29 серпня оголосили "евакуацію з робочих місць".

Джерело: ТАСС

Деталі: Окупанти заявляють, що Збройні сили України завдають ударів по місту, у тому числі з реактивних систем залпового вогню HIMARS.

За словами так званого "мера" Нової Каховки, обстрілюють територію ГЕС. Мешканці міста перебувають у бомбосховищах, не припиняє працювати сигнал повітряної тривоги.

Нагадаємо:

  • 29 серпня оперативне командування "Південь" підтвердила, що українські війська прорвали першу лінію оборони росіян у Херсонській області.
  • Збройні сили України 29 серпня завдали удару по Бериславському машинобудівному заводу на Херсонщині, куди окупанти стягнули техніку та живу силу.

Абітурієнти отримали рекомендації до зарахування на бюджет: терміни подачі документів

Понеділок, 29 серпня 2022, 12:04

В особистих кабінетах вступників з'явились рекомендації до зарахування на бюджетну форму навчання до вишів.

Ті, хто не отримав цієї рекомендації, автоматично братимуть участь у конкурсі на контракт.

Про це повідомив Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що цьогоріч є 67 тисяч бюджетних місць для бакалаврів. На розподіл вплинуло державне та регіональне замовлення.

Фото: AntonioGuillemF / Depositphotos

"Рекомендація надається лише на одне бюджетне місце, за однією заявою.

Для зарахування на бюджет такі вступники мають до 18-ї години 2 вересня подати документи до університетів", – розповів Сергій Шкарлет.

Зарахування на бюджет відбудеться 5 вересня.

До 19 вересня на бюджетні місця переведуть тих абітурієнтів, які підпадали під контрактну форму, але місця за державним та регіональним замовленням лишаться вільними.

У МОН оприлюднили список документів для подачі на бюджет:

  • копія документа, що посвідчує особу;
  • копія військово-облікового документа (крім випадків, передбачених законодавством);
  • 4 кольорові фото 3Х4;
  • підписана Приймальною комісією роздрукована заява на вступ (для тих вступників, які подавали заяви через електронний кабінет);
  • інші документи, що передбачені Правилами прийому конкретного закладу.

Подати документи можна онлайн, надіславши копії. Їх треба завірити електронним підписом.

Також треба написати власноруч та підписати відповідну заяву на вступ. Для цього електронному кабінеті в меню "Подані заяви" необхідно виділити заяву зі статусом "Рекомендовано до зарахування за кошти державного (регіонального) бюджету" та обрати дію "Друк електронної заяви".

Оригінали паперових документів необхідно подати впродовж 3 місяців від початку навчання.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Міський голова нагородив почесними відзнаками представників польських міст Плонськ, Єлєня Гура та Хожув

Понеділок, 29 серпня 2022, 11:54

Незважаючи на військові дії в Україні, 28 серпня з нагоди відзначення Дня міста у Тернопіль традиційно прибули наші польські партнери з Плонська, Єлєня Гури та Хожува.

Під час візиту представники іноземної делегації поспілкувалися з міським головою Сергієм Надалом про подальшу співпрацю між містами та розвиток і процвітання Тернополя у найближчий період.

За всебічну підтримку міста з перших днів повномасштабної війни, надання неодноразової гуманітарної допомоги та прихистка тисячам біженців з України на території Польщі Сергій Надал нагородив високоповажних представників міст-партнерів та міст-побратимів почесними відзнаками міського голови.

«Сьогодні ми нагороджуємо наших іноземних партнерів, наших друзів з Польщі. Коли розпочалася війна, перші, від кого ми отримали дзвінки про підтримку і перші гуманітарні вантажі, які приїхали в Тернопіль, -  були від наших міст-партнерів з Польщі, - наголосив Сергій Надал. – А сьогодні, попри війну в Україні, друзі з Плонська, Хожува, Єлєна Гура приїхали підтримати нас. Ми обговорюємо з ними те, як далі допомагати і працювати на розвиток міста та країни. Ми всі разом працюємо заради перемоги».

Нагороди будуть також відправлені у європейські міста, які до сьогодні активно допомагають нашому місту та Україні. Серед них: Хожув, Ельблонг, Радом, Суленцінський повіт, Сувалки, Краків, Таураге, Париж, Канни, Брудмарк.

Нагадаємо, в рамках реалізації проєкту «Пізнаймо один одного – українці в Сувалках, поляки в Тернополі», що фінансується Європейським Союзом за Програмою транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020», 27 серпня за участі міського голови в Українському Домі пройшли також Дні польської культури.

До відома сільгоспвиробників Тернопільської міської територіальної громади

Понеділок, 29 серпня 2022, 10:14

12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України відкрило для реєстрації єдину онлайн платформу для підтримки агровиробників – Державний аграрний реєстр або ДАР. Доступ до ДАР: www.dar.gov.ua.

Виробники сільськогосподарської продукції, зареєстровані в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також технічної та гуманітарної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

Підтримкою зможуть скористатися агровиробники, які обробляють від 1 до 120 га  сільськогосподарських угідь або які утримують від 3 до 100 корів. Безповоротна допомога в розмірі 3100 грн виплачуватиметься за один гектар сільськогосподарських угідь (але не більше 372 тис. грн), а також 5300 грн за вирощену дійну корову (але не більше 530 тис. грн)

Детальніша інформація за посиланням https://bit.ly/3peljjn.

 

Сторінка 570 з 1430

«ПочатокПопередня561562563564565566567568569570НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер