images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


79% українців підтримують візовий режим із Росією – КМІС

Понеділок, 01 серпня 2022, 10:51

ПАСПОРТИ УКРАЇНИ ТА РФ, ФОТО З FACEBOOK ДЕНИСОВОЇ

За результатами опитування КМІС, більшість українців підтримують візовий режим із Росією, проте частина респондентів все ще хоче відкритих кордонів.

Джерело: Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) за результатами опитування, проведеного 6-20 липня 2022 року

Дослівно: "79% вважають, що між Україною і Росією мають бути закриті кордони з візами та митницями. Лише 11% вважають, що обидві країни мають бути незалежними, але дружніми державами з відкритими кордонами без віз і митниць. Також лише 1% респондентів виступають за об’єднання в одну державу".

 

Деталі: За даними соціологів, з лютого 2022 року частка тих, хто вважає, що між Україною і Росією має бути візовий режим, зросла з 44% до 79% Натомість з 48% до 11% зменшилася кількість тих, хто виступає за "дружні" відносини між країнами. З 5% до 1% впала частка тих, хто хоче об’єднання двох держав в одну.

Судячи з графіку регіонального розподілу, на півдні і сході ще в лютому більшість виступали за "дружні" відносини, однак зараз більший відсоток підтримує наявність віз та митниці.

 

Навіть серед російськомовних українців 76% хочуть закритих кордонів, а серед українців-білінгвів цю ідею підтримує 78%.

 

Нагадаємо: З 1 липня 2022 року почало діяти рішення про візовий режим з громадянами Російської Федерації. Тепер мету своєї поїздки до України кожному росіянину доведеться обґрунтовувати заздалегідь.

 

Правоохоронці попереджають про шахрайство пов'язане із виплатами переселенцям.

Понеділок, 01 серпня 2022, 10:45

Поліцейські Тернопільщини застерігають громадян від нового виду шахрайства, пов'язаного із виплатами матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. Саме через такий вид афери, люди втрачають власні заощадження, при цьому не отримують ніякої допомоги.

Зловмисники за допомогою фішингу виманюють гроші у громадян під виглядом надання державних виплат. Правопорушники проводять розсилку SMS-повідомлень, де розповідають про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. У повідомленні шахраї також зазначають посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

Люди, показуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після чого зловмисники привласнюють гроші громадян.

Від такого роду злочину потерпів 38-річний чоловік. З його електронного гаманця аферисти зняли 7000 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські закликають громадян бути пильними та радить отримувати інформацію, особливо щодо фінансових виплат, слід лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту – один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Також слід пам’ятати, що не варто переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Алгоритм дій для громадян, які розшукують рідних, зниклих в зоні бойових дій.

Понеділок, 01 серпня 2022, 10:43

Якщо ви втратили зв’язок зі своїми рідними, які зникли в зоні ведення бойових дій, вам необхідно звернутися до територіального підрозділу поліції за місцем проживання або зателефонувати на лінію 102.

При зверненні вам потрібно надати правоохоронцям якомога більше інформації про зниклу особу: анкетні дані, що робив в зоні бойових дій, останнє фото, при наявності документи, номер мобільного, яким користувалась особа на момент зникнення.

Не варто вчиняти самостійних дій,  зокрема,  без дозволу слідчого, розміщувати в соціальних мережах фотографії безвісти зниклих. Особливо це стосується тих, хто служить в ЗСУ, НПУ, СБУ тощо. Якщо особа перебуває в полоні – це може загрожувати її безпеці. Також громадянам, які розшукують рідних, не варто самостійно зв’язуватися з особами, які нібито надають інформацію щодо зниклого, а повідомляти про це в поліцію з метою недопущення можливості стати жертвою шахраїв.

У ГУНП в Тернопільській області функціонує робоча група з прийому звернень про безвісти зниклих громадян в умовах воєнного стану. Номер телефону (0352)27-14-53.

Група розглядає заяви та повідомлення про зникнення безвісти та викрадення громадян в умовах воєнного стану, потрапляння в полон. Також у близьких родичів безвісно зниклих осіб відбирають біологічні зразки для ідентифікації невпізнаних тіл.

Крім того, дізнатися про те, що особа вважається такою, що зникла під час воєнних дій за особливих обставин можна за телефоном довіри МВС: +38 089-420-18-66.

Якщо громадяни  не мають інформації про місце перебування родича, то вони можуть  звернутися до Національного інформаційного бюро за коротким номером 1648, міським номером (044) 287-81-65 чи заповнити відповідну форму для запитів на сайті nib.gov.ua (http://nib.gov.ua/).

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Жителі Тернопільщини потрапили в шахрайські пастки купуючи товар в інтернеті.

Понеділок, 01 серпня 2022, 10:40

Впродовж вихідних правоохоронці області задокументували чималу кількість шахрайств вчинених щодо мешканців Тернопільщини. Громадяни купували товар через різні інтернет-платформи й ставами жертвами аферистів.

Одна з потерпілих жителька Тернопільського району. Жінка хотіла придбати крісло, публікацію про продаж якого знайшла на сайті-оголошень. Заявника розповіла правоохоронцям, що здійснила повну передоплату за товар в сумі 4000 гривень. Однак через певний проміжок часу вона збагнула, що ї ошукали. Адже телефон продавця був вимкнений, а допис видалений.

Ще двоє потерпілих стали жертвами фішингової афери. Шахраї надсилали їм спеціально створенні посилання, за якими громадяни вводили персональні дані своїх банківських рахунків, для ніби-то оплати за товар. Жителі краю, самі того не усвідомлювали, що допомагають пройдисвітам спустошувати їх електронні гаманці. Як наслідок одна заявниця втратила 1455 гривень, а інша – 1200 гривень.

Відомості про події слідчі територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські розповідають про кілька простих порад, які допоможуть не попастися на гачок аферистів і зроблять ваші покупки у мережі безпечним:

•    завжди перевіряйте адресу сайту, адже на відміну від інтерфейсу її неможливо підробити;
•    нікому не передавайте дані для входу в акаунт і не заходьте туди з чужих гаджетів, особливо якщо до профілю прив’язана банківська карта;
•    не розголошуйте дані картки. Насамперед це стосується номера, терміну дії, CVC2/CVV2. А ще краще — зробіть віртуальну картку: таку послугу надають практично всі банки;
•    зберігайте всі документи, надані продавцем (фіскальні чеки, гарантійні талони, транспортні накладні), а також електронне листування. У разі виникнення непорозумінь вони стануть вашим підтвердженням здійснення покупки;
•    читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


На підтримку військових формувань Тернопільського гарнізону спрямовано понад 8,5 млн грн

Понеділок, 01 серпня 2022, 10:39

У Тернополі діє «Програма обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2022 рік», фінансування якої відбувається за кошти місцевого бюджету.

Відтак, з початку року на фінансову підтримку військових формувань за даною програмою спрямовано понад 8,5 млн грн, зокрема:

  • понад 2,2 млн - на пошиття польової форми та амуніції;
  • на придбання паливно-мастильних матеріалів – понад 330 тис. грн;
  • на придбання і ремонт техніки, придбання обладнання, лопат, генераторів, оргтехніки, квадрокоптера та інших необхідних речей і комплектуючих за зверненням військових частин, спецпідрозділів СБУ та поліції, військкомату спрямовано майже 6 млн грн.

Додамо, днями виконавчим комітетом спрямовано додатково ще 5 млн грн на виконання «Програми забезпечення  обороноздатності військових формувань Тернопільського  гарнізону та військового призову Тернопільської міської  територіальної  громади на 2022 рік».

 

Сторінка 610 з 1441

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер