images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В окупованому Маріуполі хлопець вийшов до Драмтеатру з прапором України

Понеділок, 18 липня 2022, 10:44

МАРІУПОЛЬ, СПРОТИВ, ФОТО МІСЬКРАДИ

Маріупольська міська рада показал фото сміливця, який вийшов на вулиці Маріуполя з прапором України попри окупацію росіянами та ризик затримання й катувань.

Джерело: Маріупольська міська рада

Дослівно: "Навіть окупований, Маріуполь не здається. Юнак вийшов на площу біля розбомбленого рашистами Драмтеатру з прапором України. Справжня сміливість зробити це, коли навіть за українську мову можна потрапити "на підвал".

Десятки тисяч людей й досі не можуть виїхати з міста. Але вони чекають та мріють, що скоро Маріуполь знов буде українським".

Деталі: Міськрада показала фотографії хлопця, який наважився на такий акт мирного спротиву окупації.

 
 
 

Ховали заживо: поліція встановила 17 катів, які знущалися з українців на Донеччині

Понеділок, 18 липня 2022, 10:32

Правоохоронці встановили особи 17 людей, які знущалися з військовополонених на Донеччині.

Джерело: Нацполіція

Деталі: У 2014 році до складу так званої "ДНР" увійшли незаконні "міністерство державної безпеки" та "Калінінська виправна колонія №27". За інформацією слідства, це були "каральні органи, які мали на меті знищення українців". Наразі правоохоронцям вдалося ідентифікувати 17 осіб, які знущалися з полонених. Під час катувань вони, як правило, ховали обличчя та не зверталися один до одного на ім'я, через що постраждалі часто не могли їх впізнати.

Дослівно: "Аби змусити зізнатися у шпигунстві та інших надуманих "злочинах", в'язнів заживо хоронили, імітували їхній розстріл, погрожували катуванням і вбивством близьких родичів, дружин, дітей. Це катування електричним струмом, систематичне побиття, насильницькі дії сексуального характеру, випалювання шкіри, вогнепальні поранення рук та ніг, спилювання зубів, виривання нігтів, вирізання геніталій".

Деталі: Правоохоронці також оприлюднили уривок з допиту постраждалого: "Мене примотували до металевого стовпа обличчям донизу, при цьому одягали на пальці рук та ніг електричні дроти, через які періодично, упродовж декількох годин, подавали струм та обливали водою, били гумовими палицями по стопах, наносили удари прикладом і ногами, прострелили ногу та сечовий міхур. Потім відвезли до свинарника, де залишили на ніч без взуття, внаслідок чого сталося обмороження ніг".

За інформацією слідства, крім росіян, до лав каральних органів вступали й українці. Усі фігуранти підозрюються у держзраді, участі у терористичній діяльності та жорстокому поводженні з цивільним населенням та полоненими. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

На Кременеччині не розминулися дві автівки.

Понеділок, 18 липня 2022, 10:26

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася 16 липня в Кременці.

За попередньою інформацією, близько 16:00 водій автомобіля KIA SOUL не врахував дорожньої ситуації при виїзді із другорядної дороги на головну, та допустив зіткнення з VOLKSWAGEN TOURAN.

Кермувальника KIA в результаті удару із тілесними ушкодженнями госпіталізували в анестезіологічне відділення.

У водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Даний факт слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно зі статтею 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/na-kremenechchini-ne-rozminulisya-dvi-avtivki1807/

 

«Безпечне літо»: тернопільські поліцейські активно комунікують зі школярами .

Понеділок, 18 липня 2022, 10:25

Цього разу зустріч відбулася у дитячому таборі, організованому при обласній бібліотеці для молоді в Тернополі.

Зі слів директорки закладу Лесі Гук, працівники намагаються зробити дозвілля вихованців не лише цікавим, а й повчальним.

«У нашому таборі перебувають хлопчики та дівчатка віком від 8 до 12 років. Це не лише діти з Тернополя, є і з родин внутрішньо переміщених осіб.  Ми залучаємо фахівців різних спеціальностей, аби нашим вихованцям було цікаво з ними поспілкуватися».

З поліцейськими школярам сумно не було: ігри, цікаві історії, та найбільше, хто їм сподобався, – чотирилапі помічники правоохоронців.

«Завдання ювенальної превенції та поліції загалом – допомогти батькам в організації безпечного середовища для наших дітей під час літніх канікул, - каже начальник ювенальної превенції поліції області Петро Тихович. – Такі зустрічі, як сьогодні, проходять систематично».

Попри ігри та розваги поліцейські не забувають нагадувати школярам основні правила безпечної поведінки. Зараз у пріоритеті знання як поводитися під час повітряних тривог, як вести себе у місцях масового скупчення  людей та інші, продиктовані воєнними подіями в Україні.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Продавали гуманітарну допомогу: на Тернопільщині викрили групу осіб .

Понеділок, 18 липня 2022, 10:08

Реалізовувалися товари в основному військового призначення – плитоноски, військовий одяг тощо.

Викрили протиправну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно зі слідчими Кременецького районного управління поліції.

Четверо чоловіків, маючи дозволи на виїзд до Європейського союзу, ввозили до України гуманітарну допомогу для потреб ЗСУ та внутрішньо переміщених осіб. Наділі завезені вантажі розподіляли між учасниками злочинної групи та реалізовували на території власних домогосподарств.

14 липня правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків та вилучили гуманітарну допомогу: формений одяг, розгрузки, тактичні окуляри, ножі, продукти харчування, засоби особистої гігієни, речі для немовлят, аптечки та медикаменти, серед яких сильнодіючий лікарський засіб «Трамадол».

Сума вилученого майна орієнтовно становить два мільйони гривень.

Вирішується питання про повідомлення фігурантам підозри за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснюється прокурорами Кременецької окружної прокуратури.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України


 

Сторінка 617 з 1430

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер