images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Оновлено довідники податкових пільг

Субота, 16 липня 2016, 15:27

Державною фіскальною службою України затверджено нові довідники пільг станом на 29.06.2016 року:

- Довідник №79/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету;

- Довідник №79/2 інших податкових пільг.

У довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, ПДВ, плати на землю, акцизного податку, місцевих податків та зборів, оподаткування неприбуткових установ і організацій, а також початок та кінець дії пільг.

Нагадаємо, що зазначений документ застосовується при заповненні Звіту про суми податкових пільг (додаток до Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2010 р. №1233).

Детальніше про коди пільг можна дізнатися на веб-порталі Державної фіскальної служби України http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Для «ПДВ-вешників» зменшено пакет документів

П'ятниця, 15 липня 2016, 08:34

З 1 липня 2016 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України № 503, яким внесено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.

Нововведеннями встановлено, що Додаток до реєстраційної заяви платника ПДВ, в якому зазначаються причини реєстрації або критерії, за якими платник відповідає вимогам розділу V Податкового кодексу, до податкової інспекції не подається. Також, скасовано обов’язок платника щодо подання до заяви про анулювання реєстрації платника ПДВ Додатка, в якому платник вказує причину анулювання реєстрації платника ПДВ.

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що законодавчі підстави як для реєстрації платника ПДВ, так для її анулювання, як і раніше, зазначаються безпосередньо у самій заяві у відповідних розділах.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Припинено діяльність незаконної автозаправної станції

Четвер, 14 липня 2016, 08:08

У ході проведення операції «Акциз-2016» працівники оперативного управління Головного управління ДФС у Тернопільській області припинили діяльність АЗС, яка здійснювала реалізацію скрапленого газу пропан-бутан без наявності необхідних дозвільних документів на здійснення вказаної діяльності.

14

В результаті проведених заходів вилучено 8,8 тис. літрів зрідженого газу, а також обладнання автомобільного газозаправного комплексу загальною вартістю 332,5 тис. гривень.

Вирішується питання про притягнення порушників до відповідальності згідно з вимогами діючого законодавства.


Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

За нерухомість уже сплатили мільйони гривень

Четвер, 14 липня 2016, 08:01

Більш як 7,8 млн грн податку на нерухоме майно уже сплатили до місцевих бюджетів платники обласного центру і Тернопільського району. З них, від юридичних осіб надійшло – 7,7 млн грн, а від фізичних – 142 тис грн даного податку. Про це повідомили у відділі адміністрування майнових податків і зборів з фізичних осіб Тернопільської ОДПІ.

Нагадуємо, що громадяни сплачують податок на нерухоме майно протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення, а юридичні особи – сплачують авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються ними в річній Податковій декларації з податку на нерухоме майно.

Детальніше можна проконсультуватись у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька,1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Оподаткування призу у випадку виграшу у грошову лотерею

Середа, 13 липня 2016, 06:15

Оподаткування доходів фізичних осіб регулюється розділом IV Податкового кодексу України, яким визначено, що об’єктом оподаткування фізичної особи-резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.

Згідно з п.п. 164.2.8 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, зокрема, доходи у вигляді виграшів, призів.

Приз (виграш) – це кошти, майно, майнові чи немайнові права, які підлягають виплаті (видачі) гравцю в разі його виграшу в державну лотерею відповідно до оприлюднених умов її проведення.

Особливості нарахування (виплати) та оподаткування виграшів і призів регулюються п. 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України, згідно з п.п. 170.6.1 якого податковим агентом платника податку, зокрема, під час нарахування (виплати, надання) на його користь доходу у вигляді виграшів (призів) у лотерею є особа, яка здійснює таке нарахування (виплату).

Відповідно до п.п. 170.6.2 п. 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України податковим агентом – оператором лотереї у строки, визначені Податковим кодексом України для місячного податкового періоду, до бюджету сплачується (перераховується) загальна сума податку, нарахованого за ставкою 18%, визначеною п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу України, із загальної суми виграшів (призів), виплачених за податковий (звітний) місяць гравцям у лотерею.

При цьому податкові агенти-оператори лотереї у податковому розрахунку (форма №1ДФ) відображають загальну суму нарахованих (виплачених) у звітному податковому періоді доходів у вигляді виграшів (призів) та загальну суму утриманого з них податку. Крім того, у податковому розрахунку (форма №1ДФ) не зазначається інформація про суми окремого виграшу, суми нарахованого на нього податку, а також відомості про фізичну особу-платника податку, яка одержала дохід у вигляді виграшу (призу).

Згідно з п.п. 170.6.4 п. 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України під час нарахування (виплати) доходів у вигляді виграшів у лотерею, які передбачають попереднє придбання платником податку права на участь у таких лотереях, не беруться до уваги витрати податку у зв’язку з отриманням такого доходу.

Також доходи, визначені ст. 163 Податкового кодексу України, є об’єктом оподаткування військовим збором. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування, визначеного п.п. 1.2 п. 16¹ підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України.

Відтак дохід у вигляді виграшу (призу) у державну лотерею включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та оподатковується податком на доходи фізичних осіб і військовим збором на загальних підставах.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1127 з 1430

«ПочатокПопередня1121112211231124112511261127112811291130НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер