images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині поліцейські викрили групу осіб на вимаганні майже 7 мільйонів гривень у біткоїнах © Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/na-ternopilshhini-policzejski-vikrili-grupu-osib-na-vimaganni-majzhe-7-miljoniv-g

Понеділок, 13 вересня 2021, 13:01

Аби змусити підприємця віддати кошти, зловмисники підпалили два його магазини. Організаторові та його двом спільникам уже повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. За скоєне їм може загрожувати до 10-ти років ув’язнення.

Встановили учасників злочинної групи та отримали докази їх причетності до злочинів оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчі слідчого управління обласної поліції.

Наприкінці травня цього року потерпілий звернувся до поліції із заявою про пошкодження його магазинів внаслідок пожежі. Надалі поліцейські з’ясували, що майно було пошкоджене внаслідок підпалу, та встановили причетну до цього особу – мешканець Вінницької області. Згодом з потерпілого почали вимагати майже 7 мільйонів гривень у біткоїнах (у еквіваленті 250 тис. дол. США). У разі невиконання вимог, погрожували йому та його родині фізичною розправою, а також знищенням майна.

Проведеними заходами вдалося встановити особу, яка, власне, і вела перемовини щодо погроз. Це – мешканець Київської області, який, як з'ясувалося згодом, працює на організатора. Останній - 25-річний лікар, який у такий спосіб намагався вирішити свої власні фінансові проблеми.

Учора, 12 вересня, оперативники теруправлінь стратегічних розслідувань у Тернопільській, Київській, Вінницькій областях та Києві, слідчі слідчого управління поліції в Тернопільській області за силової підтримки КОРД одночасно провели 10 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, в інших володіннях, якими вони користуються, та у транспортних засобах.

Крім того, на підставі отриманих доказів організаторові та двом його спільникам поліцейські повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська окружна прокуратура. Прокурори звернулися із клопотанням до суду про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Тривають заходи щодо встановлення місця знаходження ще одного учасника угруповання та притягнення його до відповідальності.

За вимагання та пошкодження майна фігурантам може загрожувати до 10-ти років ув’язнення.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/na-ternopilshhini-policzejski-vikrili-grupu-osib-na-vimaganni-majzhe-7-miljoniv-griven-u-bitkojinax/

 

Рекорд COVID-вакцинації в Україні: 173 615 щеплень за день

П'ятниця, 10 вересня 2021, 07:50

ФОТО 5.UA

9 вересня в Україні зробили 173 615 щеплень проти COVID-19 – це максимальна денна кількість уколів проти коронавірусу, зроблена з 24 лютого.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я

Дослівно МОЗ: "Новий рекорд щеплень за добу! 173 615 людей вакциновано проти COVID-19 за минулу добу 09 вересня 2021 року. Одну дозу отримали 67 042 людини, повністю імунізовані – 106 573 людини".

Деталі: У цей четвер для імунізації населення працювали 1 010 мобільних бригад, 2 977 пунктів щеплення та 337 центрів вакцинації.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 5 789 254 людини, з них одну дозу вакцини отримали 5 789 252 людей, дві дози – 4 618 573  людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном).

Загалом уже проведено 10 407 825 щеплень.

 

Список пунктів щеплень та центрів масової вакцинації оновлюється тут.

 
Кількість щеплених обома дозами вакцини проти COVID по регіонах України

Нагадаємо: Станом на 7 вересня в Україні зробили понад 10 мільйонів щеплень проти коронавірусу, що викликає хворобу COVID-19. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що виконав свою обіцянку, хоча у травні планував за літо вакцинувати 5 мільйонів українців.

8 вересня Віктор Ляшко на засіданні Кабінету міністрів повідомив, що МОЗ пропонує не посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо регіон їх функціонування потраплятиме в жовту чи червону зону епідемічної небезпеки через поширення COVID-19.

Голова МОЗ запропонував, що посилення карантину можливе буде лише після запровадження таких змін.

Що не можна робити у день Усічення голови Івана Предтечі

П'ятниця, 10 вересня 2021, 07:48


Що не можна робити у день Усічення голови Івана Предтечі

Завтра, 11 вересня відзначається свято Усікновення глави Іоанна Предтечі, відомий в народі як Головосік. Іоанн Хреститель прийняв мученицьку смерть за Христа. За переказами, голову Іоанна відрубали за наказом царя Ірода. Падчерка царя виконала танець, який дуже сподобався Іроду, і в нагороду попросила голову пророка, нагадує УНІАН.

Жителям Тернопільщини варто знати, що не можна робити в Усікновення, щоб не скласти зайвих планів на завтрашній день.

Як повідомляє історик і релігієзнавець Ігор Козловський, в цю дату потрібно дотримуватися суворого одноденного посту, адже пророк Іоанн був старанним постником. Забороняється їсти будь-яку скоромну їжу – м'ясні, молочні продукти, рибу і яйця. Також в цей день потрібно обов'язково відмовитися від спиртного. Для християн це день аскези і тверезості.

Не можна користуватися ножем, сокирою і лопатою – вони нагадують про страту святого. Не можна нічого різати і пиляти. Не можна нарізати і вживати в їжу круглі овочі і фрукти, оскільки вони нагадують за формою голову. Особливо сувора заборона встановлюється на нарізання капусти. Не можна готувати капустяні страви. Можна їсти круглий хліб, але відривати його треба руками. Не можна їсти червону їжу і пити напої червоного кольору, оскільки вони нагадують кров святого. У свято Усікновення не можна подавати їжу на блюді або таці, оскільки саме на блюді лежала голова святого. Їсти можна з дошки. Ні в якому разі не можна співати, танцювати, розважатися, грати. В цей день не можна працювати. Слід відкласти хатню роботу та сходити до церкви.


 

НОК України відзначає 30-річчя створення

П'ятниця, 10 вересня 2021, 07:44

На запрошення Президента України Володимира Зеленського до Києва з дводенним робочим візитом 11-12 вересня прибуде президент Міжнародного Олімпійського Комітету Томас Бах. Головний олімпієць світу візьме участь в урочистій церемонії з нагоди 30-ї річниці створення Національного олімпійського комітету України, що пройде у Національному палаці мистецтв «Україна».

 

Як повідомляє прес-служба НОК, в програмі перебування Томаса Баха - зустрічі з Главою держави, відвідання столичного урбан парку, а також головної олімпійської бази в Конча-Заспі, де в рамках державної програми «Велике будівництво» триває зведення спортивної інфраструктури. Томас Бах разом з президентом НОК України Сергієм Бубкою зустрінеться з видатними олімпійцями країни та відвідає тренування українських спортсменів.

Всі бажаючі зможуть стати свідками яскравої урочистої церемонії з нагоди 30-річчя створення НОК України за участю керівництва держави, уславлених олімпійців під час телетрансляції, яка відбудеться на телеканалі «Україна» 12 вересня о 22:30.

Довідково:

НОК України - всеукраїнська, незалежна громадська організація, основним завданням якої є забезпечення розвитку олімпійського руху в Україні як складової частини міжнародного олімпійського руху та забезпечення участі спортсменів в Олімпійських іграх.

22 грудня 1990 року Генеральна асамблея за участю уславлених атлетів та відомих діячів фізкультурно-спортивного руху ухвалила постанову про створення Національного олімпійського комітету України.

Сьогодні – Наталії, чого не можна робити в цей день

Середа, 08 вересня 2021, 07:15

Сьогодні – Наталії, чого не можна робити в цей день

8 вересня християни відзначають церковне свято священномучеників Адріана і Наталії. У народному календарі дата отримала назву Наталія-вівсяниця. У цей день збирали урожай вівса і шанували цю культуру. З вівсяної муки готували хліб, млинці, вівсяний кисіль. Вівсяну кашу давали дітям і коням, пише УНІАН.

8 вересня проводять різні обряди. У цю дату заведено готувати страви з толокна для гарного врожаю в наступному році. У будинок заносили останній сніп зібраного вівса і ставили в кутку під іконою. Святій Наталії моляться про подружнє щастя і сімейне благополуччя.

У цей день в будинку потрібно поставити в глечик з водою гілочку горобини з ягодами. Вважається, що такий оберіг захистить будинок від біди і хвороб.

Як Адріан і Наталія стали мучениками

Молоді люди були подружньою парою, шлюб їх тривав всього один рік. Жили при імператорі Максиміліані, який часто влаштовував гоніння на християн. Через доноси тоді заарештували кілька віруючих і привели в судову палату. Адріан був начальником і запитав, чому християни вірять у свого Бога. Православні відповіли, що йому ніколи не зрозуміти цього. Тоді Адріан попросив, щоб його забрали разом з іншими людьми, так як він теж християнин.

Наталія, дружина його, зраділа, коли дізналася про це, так як теж була християнкою. Цар просив Адріана напоумитися, але той відмовлявся. Тоді його разом з іншими мучениками довго катували, але всі вони стійко винесли страждання заради Христа. Наталія на пам'ять забрала собі руку чоловіка і довго зберігала її.

Пізніше втекла до Візантії, щоб не виходити заміж за язичника. Одного разу уві сні їй з'явився Адріан і сказав, що скоро вони будуть разом. Того ж дня Наталія померла.

Що не можна робити 8 вересня

У цей день не можна сваритися, інакше не буде щастя.

Не можна здійснювати незаплановані покупки, щоб не було фінансових невдач.

Прикмети погоди 8 вересня

Багато опеньків в лісі – бабине літо буде дуже коротким.

Холодний ранок – до ранньої і морозної зими.

Багато ягід горобини – до похолодання.

Рідкісні білі хмари на небі обіцяють холод і ясну погоду.

 

Сторінка 801 з 1426

«ПочатокПопередня801802803804805806807808809810НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер