images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У жителя Тернопільського району поліцейські вилучили підакцизних товарів на майже сорок тисяч гривень

Четвер, 21 березня 2024, 13:07


У селі Лопушне на Кременеччині місцевий поліцейський офіцер громади за порушення правил дорожнього руху зупинив автомобіль, яким керував житель Тернопільського району. У багажнику авто було виявлено велику кількість цигарок та пляшок з алкогольними напоями без марок акцизного збору.

З’ясувалося, що підакцизні товари перевозив 24-річний житель Тернопільського району. У нього було вилучено понад 400 пачок цигарок та 250 літрів вина. Загальна сума товару - майже 40 тисяч гривень.

За фактом транспортування алкогольних напоїв та тютюнових виробів на яких немає марок акцизного збору складено адміністративний протокол, який тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією товару.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Оформлення соціальної допомоги обернулося втратою понад 40 тисяч гривень

Четвер, 21 березня 2024, 13:06


У соцмережах шахраї під виглядом різних міжнародних організацій часто поширюють фейкові оголошення про оформлення так званої грошової допомоги. Від такого роду пройдисвітів потерпіла 45-річна жителька Чортківського району.

Соціальну допомогу можна було оформити за декілька хвилин. Потрібно було лише обрати банк на картку якого мали надійти кошти. Після переходу за таким посиланням жителька Чортківщини ввела всі дані банківської картки, в тому числі, секретні паролі, які в жодному разі не потрібно вводити і повідомляти незнайомим особам. Як наслідок – з електронного гаманця було знято 44 тисячі гривень.

Поліцейські застерігають: в жодному випадку не можна вказувати всі дані банківських карток, оскільки шахраї можуть отримати доступ не лише до банківського рахунку, а й до кредитного ліміту. Тоді ви не лише втратите власні кошти, а й матимете борг перед фінустановою.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею шахрайство. Поліцейські вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до злочину.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Будьте обережні: аферисти розсилають фейкові повідомлення про оформлення знижок від супермаркету

Середа, 20 березня 2024, 13:57


Останнім часом жителям області надходять повідомлення, начебто від мережі відомого супермаркету, про можливість оформлення картки знижок на покупки. Поліцейські попереджають краян, що такі сповіщення надсилають шахраї.

Повідомлення містять фішингові посилання. Перейшовши за ними, необхідно вказати свої персональні дані та реквізити банківської картки. Після того, як потерпілі вводять особисту інформацію, з їхніх карток зникають гроші.

Попався на шахрайську «знижку» житель Тернополя та втратив понад 46 тисяч гривень. Чоловік перейшов за посиланням, вказаним у сповіщенні, та ввів номер своєї банківської картки та CVV-код. Після чого йому надійшло повідомлення з кодом підтвердження, який він продиктував телефонному незнайомцеві, який представився працівником супермаркету. Отримавши доступ до банківського рахунку потерпілого, шахраї зняли звідти гроші.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські радять громадянам не довіряти таким повідомленням та не переходити за сумнівними посиланнями. Отримуйте дані про акції лише на офіційному сайті супермаркету або безпосередньо на території магазинів. Не вводьте на сумнівних сайтах дані банківських карток (CVV-коди, терміни дії картки тощо). Не повідомляйте стороннім особам коди-підтвердження, які приходять у SMS-повідомленнях.

У разі підозри на шахрайські дії, блокуйте картку та телефонуйте на лінію 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Житель Кременеччини потрапив у "любовну пастку" шахраїв

Середа, 20 березня 2024, 13:52

Гроші за фотографію вимагали невідомі у жителя Кременецького району. За словами 27-річного потерпілого, він у мережі інтернет познайомився з дівчиною. Вони довго переписувалися та обмінювалися своїми інтимними фотографіями.

Жодного разу не бачилися та не зідзвонювалися. Одного дня подруга попросила оплатити їй суші. Чоловік погодився і перекинув на картку дві тисячі гривень. За деякий час дівчина захотіла ще грошей, але він вже не дав. Після цього інтернет-знайома сказала, що всі його інтимні фотографії пересилатиме родичам і розповість, що їх він надсилав неповнолітній дитині.

Аби цього не сталося, жінка запропонувала альтернативу - він оплачує на картку 10 тисяч гривень, а вона знищує компромат.

Чоловік вирішив звернутися за допомогою до поліції. Слідчі встановлюють особу "подруги" та з'ясовують на чию картку потерпілий перераховував раніше гроші. Триває перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Чоловік, викрадаючи велосипед, зламав ногу

Середа, 20 березня 2024, 13:47

Раніше судимого жителя обласного центру піймали оперативники карного розшуку після того, як він вчинив черговий злочин.

До поліції із заявою про крадіжку велосипеда звернувся місцевий житель. Чоловік повідомив, що зі сходової клітки на вулиці Князя Острозького невідомі викрали велосипед. Злочин трапився ще 5 березня. У ході проведених оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили особу підозрюваного. Це - неодноразово судимий за майнові злочини сорокарічний чоловік.

За словами підозрюваного, у ніч крадіжки, близько опівночі, він не мав чим добратися з Центру на БАМ, а тому вирішив пошукати по під'їздах засіб для пересування. Територія будинку, куди вирішив заглянути, були огороджена високим забором. Зловмисник, перелізаючи, травмував ногу. Проте це відчув не одразу, бо був у стані алкогольного сп'яніння.

Уже керуючи двоколісником відчув різкий біль та поїхав до травмпункту. Медики констатували перелом п'ятки, надали допомогу та відпустили додому, а за кілька годин до велосипедного злодія прийшли правоохоронці. Чоловік у крадіжці зізнався.

Йому інкримінують частину 4 статті 185 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 4 з 1408

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер