images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У період новорічних святкувань поліцейські посилено стежитимуть за дотриманням карантинних обмежень в області

Четвер, 30 грудня 2021, 09:38

Щодня в області працює 46 рейдових груп, які контролюють виконання  карантинних правил громадянами та суб’єктами господарювання. Вони перевіряють наявність сертифікатів про вакцинацію та дотримання протиепідемічних заходів у місцях обслуговування краян.

Упродовж грудня поліцейські зафіксували понад 1 600 порушень карантинних вимог на території області. Складено 232 адмінпротоколи за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП відносно суб’єктів господарювання (порушення правил щодо карантину людей). Зокрема, на заклади громадського харчування, продовольчі магазини та перевізників. Згідно санкції статті порушникам загрожує штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

Також за цей період винесено 1 377 адмінпостанов щодо перебування осіб у громадських місцях без захисних масок. За нехтування масковим режимом передбачено накладення штрафу від 170 грн до 255.

У передсвятковий період правоохоронці посилили контроль за додержанням карантину, особливо у місцях масового скупчення людей – на ринках, торгового-розважальних центрах.

Поліцейські нагадують: в громадських закладах персонал та відвідувачі повинні мати сертифікат про вакцинацію або ПЛР-тести. За використання підроблених документів законодавством передбачена кримінальна відповідальність.

Закликаємо громадян з розумінням поставитись до обмежувальних заходів, які необхідні для припинення розповсюдження небезпечного вірусу. Дотримуйтесь всіх правил та заходів, аби вберегти себе та своїх близьких.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/Informacziya/u-period-novorichnix-svyatkuvan-policzejski-posileno-stezhitimut-za-dotrimannyam-karantinnix-obmezhen-v-oblasti/

 

Студентки Тернопільського мистецького фахового коледжу презентували власні дослідження на науково-творчій конференції пам’яті Стефанії Павлишин

Четвер, 30 грудня 2021, 09:18

Студентки Тернопільського мистецького фахового коледжу презентували власні дослідження на науково-творчій конференції пам’яті Стефанії Павлишин

У конференції взяли участь троє четвертокурсниць Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. Організаторами заходу виступили Львівська національна музична академія ім. М.В. Лисенка та студентське науково-творче товариство «Medianta».

0Діана Барилко, студентка IV курсу відділу «Хорове диригування», представила доповідь «Боже, спаси мене» Псалом №53 Мирослава Скорика. Особистісні відчуття при прочитанні твору» (науковий керівникНаталія Букало). Зі своїми дослідженнями виступили також студентки IV  курсу відділу «Теорія музики»: Вікторія Книшрозкрила тему «Метафоричний стиль у вокальній творчості Валентина Сильвестрова»; Яна Антків презентувала роботу «Вплив поетичного слова Ліни Костенко на камерно-вокальну творчість Богдани Фільц» (науковий керівник обох дівчатОльга Драгомирецька).

Студентки підкріпили свої доповіді презентаціями, що дало можливість більш якісніше і переконливо висвітлити теми доповідей. За словами керівників, дівчата ретельно готувалися до цієї конференції, яка була дуже представницькою.

1Конференцію урочисто відкрили проректор з наукової роботи ЛНМА ім. М.В. Лисенка Віктор Камінський та вчений секретар вченої ради, завідувачка відділу аспірантури, асистентури-стажування ЛНМА ім. М.В. Лисенка Ольга Катрич. У її роботі брали участь також почесні гості – Любов Кияновська, доктор мистецтвознавства, член-кореспондент НАМУ, завідувачка кафедри історії музики ЛНМА ім. М.В. Лисенка; Мирослава Новакович, доктор мистецтвознавства, професор кафедри музичної україністики та медієвістики ЛНМА ім. М.В. Лисенка; Лілія Назар-Шевчук, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри історії музики ЛНМА ім. М.В. Лисенка.

Доповіді для студентської науково-творчої конференції пам’яті Стефанії Павлишин підготували також студенти Львівської музичної академії та мистецьких фахових коледжів з різних куточків України, – розповідають у коледжі.

У Тернопільській ОУНБ діє книжково-ілюстративна виставка «Колядують зорі на Різдво Христове!»

Четвер, 30 грудня 2021, 09:18

У Тернопільській ОУНБ діє книжково-ілюстративна виставка «Колядують зорі на Різдво Христове!»

У відділі краєзнавчої літератури та бібліографії Тернопільської обласної універсальної бібліотеки підготували книжково-ілюстративну виставку «Колядують зорі на Різдво Христове!». На ній представлені дослідження українських учених і діаспорні видання про святкування Різдва, тексти колядок, щедрівок, твори місцевих літераторів та митців, присвячені Різдву.

0«Різдво Христове — це велике християнське свято, яке відзначається особливо урочисто. Адже цього дня народився Син Божий — Ісус Христос, якому люди поклоняються вже два тисячоліття. Різдво — це, насамперед, святкування народження Христа, тож головне у цей день — пам’ятати про духовне. Але і про традиції забувати не варто, тим більше, що українці зберегли чимало прекрасних обрядів різдвяних свят. Щоб більше дізнатися про різдвяні традиції, завітайте у Тернопільську ОУНБ», — запрошують у бібліотеці.

1

 

У ТОДЮСШ з літніх видів спорту відбувся чемпіонат школи з важкої атлетики

Четвер, 30 грудня 2021, 09:16

У ТОДЮСШ з літніх видів спорту відбувся чемпіонат школи з важкої атлетики

Чемпіонат з важкої атлетики серед усіх вікових груп, приурочений Дню Святого Миколая, провели у Тернопільській ОДЮСШ з літніх видів спорту. Переможці та призери турніру були нагороджені грамотами, медалями та солодкими подарунками. Готували спортсменів до змагань тренери-викладачі з важкої атлетики Надія Глинська, Іванна Ткачик, Степан Онищук, Роман Бутрин. Щодо особистих результатів, то переможцями у своїх вагових категоріях стали:

Каріна Тихоліз (в/к 45 кг)

Соломія Зенченко (в/к 49 кг)

Христина Фурсик (в/к 59 кг)

Дарина Голда (в/к 64 кг)

Юлія Чайка (в/к 81 кг)

Діана Салевич (в/к +81 кг)

Богдан Глинський (в/к 38 кг)

Ростислав Шайда (в/к 41 кг)

Матвій Карпинський (в/к 45 кг)

Іван Середа (в/к 49 кг)

Андрій Христинич (в/к 55 кг)

Андрій Сторожинський (в/к 61 кг)

Матвій Дерев'яний (в/к 67 кг)

Назар Старинський (в/к 73 кг)

Артем Коник (в/к 81 кг)

Іван Свистун (в/к 89 кг)

Призерами у вагових категоріях стали:

Єлизавета Чайка (в/к +81 кг)

Максим Галенда (в/к 55 кг)

Святослав Карасейчук (в/к 55 кг)

Богдан Голда (в/к 61 кг)

Вадим Волошин (в/к 67 кг)

Іван Бахмут (в/к 38 кг)

Остап Карпинський (в/к 41 кг)

Олексій Будний (в/к 45 кг)

Микола Мокрицький (в/к 81 кг).

Повідомляється на офіційній сторінці школи у соцмережах.

Дзюдоїстки Марія Бала та Софія Волянюк здобули нові високі спортивні звання

Середа, 29 грудня 2021, 10:08

зюдоїстки Марія Бала та Софія Волянюк здобули нові високі спортивні звання

Представниці Тернопільського «Інваспорту» дзюдоїстки Марія Бала та Софія Волянюк напередодні Нового року отримали нові спортивні звання. Так, наказом Міністерства молоді та спорту України від 16.12.2021 № 4857 звання «Майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо» присвоєно бронзовій призерці чемпіонату світу з дзюдо 2021 року, чемпіонці в командному та срібній призерці в особистому заліках XXIII літніх Дефлімпійських ігор Марії Петрівні Бала.

 

А згідно наказу Міністерства молоді та спорту України від 22.12.2021 № 4910, звання «Майстер спорту України з дзюдо» отримала учасниця чемпіонату світу з дзюдо 2021 року (5 місце), першокурсниця факультету фізвиховання ТНПУ ім. В. Гнатюка Софія Андріївна Волянюк.

Тренер спортсменок – тренер ДЮСШІ «Інваспорт» заслужений тренер України Леон Уруський.

Нагадаємо, що чемпіонат Світу з дзюдо серед спортсменів з порушеннями слуху, де у складі Національної дефлімпійської збірної команди України виступали тернопільські спортсменки,  відбувався у місті Версаль (Франція) 27-30 жовтня 2021 року.

 

Сторінка 743 з 1430

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер