images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Між залізничною станцією і "Буковелем" запустили маршрутки. Розклад

Понеділок, 13 грудня 2021, 14:10

ФОТО: УЗ

Від залізничної станції "Татарів-Буковель" до гірськолижного курорту Буковель та в зворотньому напрямку почали курсувати автобусні шатли.

Джерело: пресслужба "Укрзалізниці"

Дослівно: "Буковель" зв'язали з залізницею спеціальними шатлами…

Сьогодні 68 із 100 пасажирів, які прибули поїздом № 55 Київ – Рахів до зупинки Татарів-Буковель, обрали для трансферу автобусні шатли".

Деталі: Відзначається, що час відправлення автобусів прив'язаний до залізничних рейсів. Вартість проїзду фіксована – 50 грн.

Відстань у 15 км від залізниці до гірськолижного курорту автобуси долають за 20 хв.

 
 
 

 

Українська правда
 

Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини запрошує на презентацію унікальних архівів

П'ятниця, 10 грудня 2021, 11:01

Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини запрошує на презентацію унікальних архівів

14 грудня 2021 року об 11:00 год. відбудеться презентація матеріалів із нещодавно віднайденого архіву українського підпілля (ймовірно, організаційної референтури ОУН Подільського краю 1948—1951 рр.). Ця унікальна знахідка, що складається з трьох бідонів, на цей час є найбільшою серед усіх, віднайдених в Україні. Організатори заходу — Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини та Тернопільське обласне комунальне підприємство «Фірма «Кінодністер».
0У рамках презентації також відбудеться допрем’єрний показ документального відеоролика про матеріали цього архіву, який спільно підготували  працівники музею та ТОКП «Фірма «Кінодністер».
Заявки на участь приймаються до 12:00 год. 13 грудня 2021 року.
Заходи відбудуться у адміністративній будівлі установи «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» — м. Тернопіль, вул. Медова, 5. Через значну зацікавленість громадськості, журналістів та науковців до знахідки, презентація також буде проводитися в онлайн-режимі на платформі YouTube, про що детальніше буде повідомлено на сторінці музею у соцмережі Facebook.
P.S. У трьох бідонах, знайдених пошуковцями на Бережанщині, виявлено особисті речі повстанців: вишиванка, фотоапарат, булавки, нитки, центральні й пропагандистські видання підпілля ОУН і УПА, листівки, звернення, бофони, брошури тощо, а також бібліотека, складена з видань міжвоєнного періоду і радянських книжок.
Родзинкою матеріалів з бідонів є альбом з роботами відомого українського графіка і художника, активного учасника збройного підпілля, члена Української Головної Визвольної Ради Ніла Хасевича. У альбомі представлено понад 20 робіт, виконаних ним особисто та у співпраці з учнями-графіками підпілля. Також важливими матеріалами архіву є звіти теренових осередків ОУН, датовані 1949—1951 рр., з Тернопільщини, а також із Львівського краю ОУН та Волині (Берестейщина, Рівненщина, Житомирщина та ін.), — розповідають у музеї.
12

За розкриття резонансних злочинів четверо поліцейських Тернопільщини отримали подяки від голови Нацполіції

П'ятниця, 10 грудня 2021, 11:00

Відзнаки поліцейським під час робочої наради у п’ятницю, 10 грудня, вручив начальник Головного управління Нацполіції області Олександр Богомол.

За сумлінне ставлення до службових обов’язків подяки від імені голови Національної поліції України Ігоря Клименка отримали заступник начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в області Святослав Маракін, старша слідча в особливо важливих справах слідчого управління ГУНП Катерина Колеснік, старший оперуповноважений в особливо важливих справах управління карного розшуку ГУНП Ігор Слободян та оперуповноважений Тернопільського районного управління поліції Віталій Миколишин.

Відзнаки правоохоронці отримали за проведення професійних оперативно-розшукових заходів та слідчих дій, які допомогли поліцейським затримати зловмисників, причетних до серії майнових злочинів. Йдеться про викриття групи осіб, які підливали людям у напої медпрепарати, грабували і оформлювали на них кредити.

Вітаючи підлеглих, Олександр Богомол побажав їм подальших успіхів у боротьбі зі злочинністю, невичерпної енергії, професійної майстерності та кар‘єрного зростання.

Також під час робочої наради правоохоронці провели на пенсію свою колегу – старшу інспекторку управління кадрового забезпечення ГУНП в області Наталію Пивовар. Генерал поліції подякував їй за високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток поліцейської служби та зразкове виконання посадових обов’язків впродовж багатьох років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/Informacziya/za-rozkrittya-rezonansnix-zlochiniv-chetvero-policzejskix-ternopilshhini-otrimali-podyaki-vid-golovi-naczpolicziji/

 

Залишене майно без нагляду – легка здобич для крадіїв

Четвер, 09 грудня 2021, 10:52

Чимало громадян, особливо тих, хто мешкає у багатоповерхівках, залишають своє майно на сходовій клітці, щоб не нести його в помешкання, нерідко обертається втратою майна.

Залишені без нагляду дитячі візочки, санки, велосипеди, немов магніт, притягують крадіїв. Навіть якщо вам здається, що кодовий замок чи наявність домофона на вхідних дверях під’їзду надійно захищають ваше майно – ви помиляєтесь.

Крадієві нічого не вартує підібрати комбінацію цифр коду чи видати себе за сантехніка, щоб безперешкодно пройти в під’їзд. Зловмисник отримує вільний доступ до покинутих без нагляду речей мешканців.

Не залишили осторонь зловмисники й майно 31-річної тернополянки. Потерпіла повідомила що з сушильного приміщення багатоповерхівки невідома особа викрала її велосипед.

У ході розшукових заходів поліцейські встановили особу крадія. Ним виявився неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів місцевий мешканець 1994 року народження. Викрадене майно молодик реалізував, а кошти витратив на власні потреби.

Ще одного велосипедного злодія впіймали правоохоронці Чортківського району. Вони довели причетність жителя одного із місцевих сіл до злочину. У скоєному 50-річний підозрюваний зізнався.

Відомості про події працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до мешканців краю, пам’ятати про заходи безпеки. Не забувайте, що залишені ті чи інші речі в легкодоступних місцях легка нажива для зловмисників.

У разі якщо ви стали жертвою крадіїв не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».


Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/zalishene-majno-bez-naglyadu-legka-zdobich-dlya-kradijivso/

В результаті ДТП, яка трапилася на Тернопільщині, двоє людей померло, семеро у лікарні (оновлено)

Четвер, 09 грудня 2021, 10:51

Дорожньо-транспортна пригоди трапилася 8 грудня близько 17:00 на дорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, поблизу села Лозова.

Там не розминулися маршрутний автобус MERCEDES BENZ SPRINTER 313, який рухався за маршрутом Кременець-Тернопіль та автомобіль VOLKSWAGEN PASSAT.

На місці пригоди працювала слідчо-оперативна група, рятувальники, кілька бригад екстреної медичної допомоги. В результаті удару до лікарні госпіталізували обох водіїв, двох пасажирів з легкового автомобіля та 5 з буса. У потерпілих травми різного ступеня тяжкості.

Водія та пасажира з рейсового автобуса медикам врятувати не вдалося. Від отриманих травм вони померли в лікарні. Ще двоє пасажирів у важкому стані.

У ході розслідування стало відомо, що автобус дообладнаний із вантажного автомобіля в пасажирський. Водії попередньо тверезі. У них взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Слідчі встановлюють деталі автопригоди та причини виїзду на смугу зустрічного руху.

Триває слідство згідно із ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/v-rezultati-dtp-yaka-trapilasya-na-ternopilshhini-dvoje-lyudej-pomerlo-semero-u-likarni/

 

Сторінка 750 з 1425

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер