images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Психологічній службі освіти – 25 років

Четвер, 21 квітня 2016, 11:51

23 квітня в Україні відзначається День психолога. Цьогорічне свято особливе ще й тим, що психологічна служба освіти святкує своє 25-річчя.

З нагоди відзначення цієї знаменної дати 20 квітня 2016 року в Українській гімназії ім. І. Франка відбулася святкова конференція працівників психологічної служби.

Психологів та соціальних педагогів вітали начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради О.П. Похиляк, голова міської профспілки працівників освіти В.М. Кухар. Кращих з фахівців психологічної служби нагороджено грамотами управління освіти і науки та сертифікатами від салону краси «Beauty сlub». Отримали нагороди також психологи, які розбудовували психологічну службу освіти від початку її створення та до сьогодні зберігають вірність професії та своїй школі.

Керівництвом відзначено, що нині освіта міста має потужну психологічну службу, в якій працює 55 психологів та 24 соціальних педагоги. Всього ж від початку функціонування психологічної служби у ній працювало більше 200 спеціалістів. Загальний стаж роботи фахівців — 612 років.

Лише у 2015-2016 н. р. фахівці психологічної служби вибороли 6 (шість) призових місць у конкурсі «Парадигма освітніх інновацій», матеріали з досвіду роботи психологів та соціальних педагогів ТЗОШ № 19 та ТЗОШ № 4 отримали золоту і срібну медалі конкурсу тематичних номінацій VІІ міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» у м. Київ, здобуто І місце у конкурсі «Моє покликання - методист», організованому столичним Університетом менеджменту освіти. Разом практичні психологи та соціальні педагоги підготували більше 100 публікацій у фахових виданнях та виступів у ЗМІ.

Найяскравіша дитяча перемога вихованців шкільних психологів − ІІІ місце на 4 етапі Всеукраїнської олімпіади з педагогіки та психології у випускниці Тернопільської Української гімназії Анастасії Репіховської, яка також уже обрала собі професію психолога.

Серед почесних гостей – і викладачі інституту педагогіки та психології Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, які починали свою професійну діяльність у навчальних закладах міста як практичні психологи: кандидати психологічних наук Шевченко О. М., Тіунова О. В. й Свідерська Г. М.

Психологів міста привітали безпосередні партнери − доцент кафедри практичної психології педуніверситету, кандидат психологічних наук Чорна І.М., завідувач центру практичної психології та соціальної роботи Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Коротюк З.М., методист центру Демидась С.Р.

В організації святкування активну допомогу надали фабрика емоцій ОГОГО, творча майстерня АРТ-КОЛЕСО.

 

 

Методист психологічної служби

Несмашна Галина Євгенівна,

 

У Тернополі стартує конкурс учнівських есе

Четвер, 21 квітня 2016, 07:21

Громадська організація "Молодіжний центр розвитку "Міст" та Управління освіти і науки ТМР з метою розвитку культури прав людини, поширенню інформації про права людини, мотивації педагогічних працівників до навчання правам людини, проводить конкурс учнівських есе на тему "Права дитини в моїй країні".

У Конкурсі можуть брати участь учні та учениці старших класів загальноосвітніх навчальних закладів м.Тернополя. Останній термін подачі матеріалів на Конкурс - 25 травня 2016р. Матеріали надсилати: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду або бульв.Шевченка,1 (Управління освіти і науки ТМР).

Деталі та умови в Положенні: https://docs.google.com/…/1owlDBYRSYl2gBLTkIFzwzT_25yP…/edit

13029725_1803141266581491_2815632513999124506_o

Оновлені атестати для випускників відмінили

Четвер, 21 квітня 2016, 06:42

Цього року тернопільські випускники повинні були отримати атестати за новою програмою, яку планували реалізувати через місяць. Проте у звʼязку з технічними проблемами систему буде відмінено.

Про цей факт на своїй сторінці у соцмережі повідомила Міністр Лілія Гриневич, яка пояснила детально причини раптової зміни: «Місяць тому МОН раптово змінив електронну базу, в яку мають вноситися дані про випускників для подальшого друку документів. Що з'ясувалося на нараді: нова база даних не пройшла тестування, не сертифікована, не має підтвердження, що в ній будуть захищені персональні дані випускників, немає гарантії, що база витримає навантаження, коли до неї звертатимуться тисячі шкіл. І найстрашніше - при роботі з цією базою атестати випускникам можуть бути видані не раніше липня!

13012803_1151339528243424_4090304423803584912_n

Безумовно, ми не можемо цього допустити. Ми вимушені повернутися до перевіреної процедури і зробити все можливе, щоб всі діти вчасно отримали свої документи. І ми обіцяємо, що атестати і свідоцтва будуть видані вчасно, щоб діти не мали проблем з поданням документів на вступну кампанію. Вартість документів буде значно здешевлено».

Також Міністр висловила свою власну думку щодо цієї проблеми: «Я особисто переконана, що ми мусимо руйнувати монополії і старі схеми, вважаю, що бази даних освіти мають бути в державній, а не в приватній власності, але не можна ставити експерименти на дітях, змінюючи процедури видруку атестатів за два місяці до випускних. Цього року діти отримають вчасно документи про освіту».

У міському управліні освіти підтримали думку Міністерства. Начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк розповіла, що цьогоріч атестати будуть видавати по старій системі, а вдосконаливши нову, впроваджуватимуть наступного року. А на сьогодні документи вже замовлені і скоро будуть доставлені. Тому причин для хвилювання у випускників 2016 року немає.

13000365_1151340661576644_8642026111814555131_n13062211_1151340718243305_4622999437640761804_n

 

На місці звичайних табличок-прохань тепер висять «застереження»

Середа, 20 квітня 2016, 03:30

У багатьох закладах міста в убиральнях можна побачити попередження, які дивують та спантеличують відвідувачів. На місці звичайних табличок-прохань тепер висять «застереження», порушивши які, можна заплатити штраф.

Зокрема, таке «інформаційне попередження» тернополяни помітили на вході до вбиральні до «Укртелекому»

2

В приміщені ОДА це попередження має особливе значення та привселюдне «визнання».

1

Серед креативних попереджень уваги заслуговує таблиця, яка знаходиться у вбиральні піцерії «Каштан».

3

У соцмережах на такі застереження відреагували позитивно, вважаючи це вдалим розіграшем. Бурбеза Григорій: «Тільки за «несанкціоноване»! Беріть санкцію у директора!», Микола Притолюк: «Думаю, хтось приколовся в кафе - приніс листок і наліпив».

Проте потрібно бути уважними і охайними, щоб не заплатити гроші чи не стати «незабутнім» відвідувачем закладу , скориставшись «обовʼязковою послугою».

«Тернопільводоканал» оновлено

Вівторок, 19 квітня 2016, 11:57

Цього тижня значного оновлення зазнало комунальне підприємство «Тернопільводоканал». Обладнання вже потребувало змін і в результаті модернізації на обʼєкт завезли нові меблі та предмети для лабораторії.

Завідувач лабораторії хіміко-бактеріологічного контролю питної води Лідія Шимків розповіла, що оновлення позитивно вплине на якість та швидкість виконаної роботи. Оскільки ця техніка дає змогу значно ефективніше визначити склад води та наявні в ній речовини. Серед таких предметів є атомно-абсорбаційний спектрометр, який визначає склад вони та допустимість її речовин. Інший прилад газовий хроматограф аналізує кількість пестицидів, нафто продукції тощо. Тому тепер мешканці міста можуть бути впевнені в безпечності питної води.

Директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма повідомив, що ці зміни стали можливими завдяки Світовому банку. Підготовка до цього процесу була значна – півтора роки, протягом яких проводили тендери на цю техніку. Чималим досягненням цього оновлення є придбання екскаваторної техніки середньої потужності, за допомогою якої можна працювати у важкодоступних місцях.

В майбутньому планують укласти ще не один такий контракт зі Світовим банком, який покращить умови праці та продукції. Зокрема, облаштувати станцію знезалізнення води, покращені каналізаційні очисні споруди та багато інших проектів, про які буде відомо пізніше.

 

Сторінка 1160 з 1429

«ПочатокПопередня1151115211531154115511561157115811591160НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер