images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


«Тернопільводоканал» оновлено

Вівторок, 19 квітня 2016, 11:57

Цього тижня значного оновлення зазнало комунальне підприємство «Тернопільводоканал». Обладнання вже потребувало змін і в результаті модернізації на обʼєкт завезли нові меблі та предмети для лабораторії.

Завідувач лабораторії хіміко-бактеріологічного контролю питної води Лідія Шимків розповіла, що оновлення позитивно вплине на якість та швидкість виконаної роботи. Оскільки ця техніка дає змогу значно ефективніше визначити склад води та наявні в ній речовини. Серед таких предметів є атомно-абсорбаційний спектрометр, який визначає склад вони та допустимість її речовин. Інший прилад газовий хроматограф аналізує кількість пестицидів, нафто продукції тощо. Тому тепер мешканці міста можуть бути впевнені в безпечності питної води.

Директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма повідомив, що ці зміни стали можливими завдяки Світовому банку. Підготовка до цього процесу була значна – півтора роки, протягом яких проводили тендери на цю техніку. Чималим досягненням цього оновлення є придбання екскаваторної техніки середньої потужності, за допомогою якої можна працювати у важкодоступних місцях.

В майбутньому планують укласти ще не один такий контракт зі Світовим банком, який покращить умови праці та продукції. Зокрема, облаштувати станцію знезалізнення води, покращені каналізаційні очисні споруди та багато інших проектів, про які буде відомо пізніше.

 

Незабаром у Тернополі відбудеться Всеукраїнська екологічна акція

Вівторок, 19 квітня 2016, 07:09

23 квітня о 10.00 на всій території України відбудеться наймасштабніша щорічна Всеукраїнська соціально-екологічна акція «Зробимо Україну чистою разом!» (Головна локація Тернополя – парк за 11 корпусом ТНЕУ, вул. Львівська), яка проходить під патронатом Дружини Президента України Марини Порошенко. Тернопіль не став винятком. Організатором заходу у нашому місті є ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто». Метою заходу є формування екологічної культури, дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами, прибирання та благоустрій засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку.

У 2016 році Акція охопить понад 5000 різноманітних локацій та близько 700 тисяч волонтерів по всій території України.

В акції беруть участь громадяни, громадські організації, представники ОДА та МР, комерційні компанії та державні підприємства, співробітники яких приєднуються на рівні корпоративної соціальної відповідальності та українські селебріті. Запрошуємо і ваш по максимуму долучитися до акції!

Щоб приєднатися до акції «Зробимо Україну чистою разом!», треба заповнити форму реєстрації на сайті letsdoitukraine.org, обрати або запропонувати найближчу локацію та взявши необхідний інвентар, вийти на найбільшу толоку країни.

Разом з акцією відбудеться Всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧИСТОFEST kids». У Тернополі розпочинається о 15:00 на острівці «Чайка». Проходитиме у розважальному форматі для дітей і батьків.

.

* Громадська організація «Let’s do it, Ukraine!» (LDU) - ініціатор та головний організатор акції «Зробимо Україну чистою разом!» яка є частиною всесвітнього руху «Let’s Do It! World», що об’єднує понад 14 мільйонів людей в 112 країнах, які щорічно в обраний день виходять на прибирання у своїй країні, щоб піклуватися про екологію нашої планети.

**Акція «Зробимо Україну чистою разом!» не підтримує жодної політичної партії та є некомерційним соціальним проектом, який проводиться винятково на громадських засадах. Акція вже стала найбільшим соціальним проектом України. ***ГО «Let’s do it, Ukraine!» ПЕРЕМОЖЦІ НАЦІОНАЛЬНОГО КОНКУРСУ «БЛАГОДІЙНА УКРАЇНА – 2015» в номінації «Благодійник – неурядова організація».

Локації Тернополя (питання по координаторах локацій – Склярова Тетяна 096 490 0772:

1.Річка Рудка (за 4им училищем); 2.Ліс "Подоляни"; 3.Білецький міст; 4.Річка вздовж провулку Цегельний; 5.Львівська траса (тобто від ТНЕУ до заправки) ГОЛОВНА ЛОКАЦІЯ. 6. Острівець"Чайка"(ЧистоFEST)


Контактна особа:

Надія Шамбель

тел.+38 (96) 542 4323 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Координатор Тернопільської області – Микитюк Вікторія, 067 114 74 80 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Кава з коньяком. Чи є акциз?

Понеділок, 18 квітня 2016, 15:21

Заклад ресторанного господарства у своєму меню має декілька видів фірмової кави з додаванням рому та коньяку. Виникає запитання: чи потрібно, в такому разі, власнику ресторану, сплачувати акцизний податок з реалізації вказаних алкогольних напоїв?

Як інформувала заступник начальника Тернопільської ОДПІ Лариса Березюк, статтею 213 Податкового кодексу України (ПКУ) визначено, що об’єктами оподаткування акцизним податком є операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. До підакцизних товарів належать, зокрема, спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво. А в статті 14 ПКУ зазначено, що алкогольні напої – продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 відс. об’ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2203, 2204, 2205, 2206, 2208 згідно з УКТ ЗЕД, а також з вмістом спирту етилового 8,5 відс. об’ємних одиниць та більше, які зазначені у товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД.

Відповідно до УКТ ЗЕД готові харчові продукти, які містять алкоголь, віднесені до коду 1806; кава – 0901, чай – 0902 та, враховуючи зазначене, не є підакцизними.

Пунктом 2.2 Правил роботи закладів ресторанного господарства встановлено, що суб’єкти господарської діяльності при виготовленні продукції власного виробництва повинні додержуватися технологічних режимів виробництва продукції (сумісність продуктів, їх взаємозаміна, режим холодного й теплового оброблення сировини тощо), визначених нормативною документацією (збірниками рецептур страв, кулінарних, борошняних кондитерських і булочних виробів, затвердженими в установленому порядку, державними стандартами, технічними умовами, а також Санітарними правилами).

Таким чином, суб’єкт господарювання ресторанного господарства не повинен сплачувати акцизний податок з роздрібної торгівлі фірмових страв, кулінарних, кондитерських та борошняних виробів, кави, чаю або шоколаду, до яких відповідно до нормативних документів на їх виготовлення, затверджених в установленому порядку, додано алкогольні напої, оскільки кінцева продукція не є підакцизною.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Місцеві бюджети Тернопільщини в березні отримали 145,5 млн грн надходжень

Понеділок, 18 квітня 2016, 07:52

Протягом березня цього року до місцевих бюджетів області платники Тернопілля сплатили 145,5 млн грн податків і зборів. За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, це на 39,7 млн грн більше від очікуваного та на 12,9 млн грн більше, ніж у березні минулого року.

Найвагомішим платежем є податок на доходи фізичних осіб, якого протягом цього місяця надійшло 88 млн гривень, додатково забезпечено надходження 25,7 млн грн. Суб’єкти малого підприємництва сплатили 9,5 млн гривень єдиного податку.

Надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів у березні 2016 р. склали 19,8 млн гривень.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

7 книжкових новинок «Мистецького фестивалю «Ї»

Понеділок, 18 квітня 2016, 06:46

Вже зовсім скоро у Тернополі розпочнеться фестиваль «Ї». Триденна мистецька подія відбудеться у нашому місті вчетверте. І як обіцяють організтори, здивує шанувальників цікавими сюрпризами.

Нагадаємо, в рамках фестивалю, минулого року наше місто відвідали 130 відомих письменників, музикантів, художників, фотографів, небайдужих до розвитку сучасного українського мистецтва. Участь у фестивалі також взяли представники ближнього зарубіжжя. До нас завітали Андрій Хаданович (Білорусія), Віталь Рижков (Білорусія), Андрей Адамович (Білорусія), Анета Камінська (Польща).

Зовсім молодому фестивалю на третьому році свого існування вдалося вийти на міжнарожний рівень та завоювати статус одного з найбільших міжнародних мистецьких фестивалей України.

Цьогоріч організатори планують здивувати поціновувачів мистецтва неочікуваними перформансами та не менш відомими митцями.

До вашої уваги 7 книжкових новинок «Мистецького фестивалю «Ї» 2016.

Свої напрацювання на спільному творчому вечорі презентуватимуть  Іван Байдак та Роман Штігер. Зокрема, Іван Байдак розповість про свою нову книгу «Псевдонім», а Роман Штігер поділиться з шанувальниками частинкою себе у виданні «невірші.2.0».

bqO9-NCmZH8

Про іронію, правду життя, дрібку любові і щирість, щирість, щирість розповість Олексій Чупана презентації книги «Вишня і я».

13022395_839357372863158_525018040_n

Катерина Бабкіна розповідає, що у книзі«Щасливі голі люди» йдеться про травматичний досвід кількох поколінь українців, які пережили Радянський Союз та непрості часи становлення нової країни. Саме цю збірку оповідань авторка презентуватиме на цьогорічному фестивалі «Ї».

Щасливі голі люди

З презентацією книги «Оптимістичні подорожі довоєнною Україною» до нас завітає Надія Сеньовська. Її книга складається з одинадцяти самодостатніх подорожніх записок, загалом не пов’язаних між собою за змістом.

Незмінним гостем фестивалю є відомий український прозаїк, поет Іздрик. Цього разу Юрко презентуватиме зібрання прозових текстів «Номінація». Тут зібрані тексти від культових «Воццека», «Подвійного Леона», «Острова КРК» і до опублікованих у різних виданнях есеїв.

nominacia_0

Ну і як без сюрпризів? В рамках фестивалю Юрко Іздрик представить поціновувачам поезії ще одне, нове творіння, яке стане приємним сюрпризом для відвідувачів. Назву новинки організатори поки тримають в секреті.

Підготувала Оксана Божко

 

Сторінка 1159 з 1427

«ПочатокПопередня1151115211531154115511561157115811591160НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер