images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Бурятії палає електростанція – частина регіону без світла

Четвер, 23 червня 2022, 10:17

СКРІНШОТ

Значна частина районів Улан-Уде (столиця Бурятії) та сусіднє Забайкалля залишилися без електроенергії через аварію на Гусиноозерській ГРЕС.

Джерело: "Интерфакс" із посиланням на місцеву владу

Деталі: Через аварійну ситуацію на електромережах сталося відключення головного водозабору та інших об'єктів водопостачання.

Зафіксовано також масове відключення енергооб'єктів, дитячих садків, котелень, центральних теплових пунктів та помпових станцій.

Проблеми виникли у низці муніципальних районів республіки. З цієї ж причини відключення зафіксовано й у сусідньому Забайкальському краї.

Саме з Бурятії багато людей воюють на території України. Наразі невідомо, аварію спричинили випадкові дії чи умисні.

Передісторія:

  • Під час війни в Росії періодично стаються масштабні пожежі на стратегічних об'єктах. Наразі невідомо, де були підпали, а де випадковість.
  • Зокрема, у Дзержинську Нижегородської області була пожежа площею близько 2 тис. кв. м після загоряння цистерни із розчинником.
  • На Сахалінській тепловій електростанції сталася масштабна пожежа.
  • На нафтобазі в російському Білгороді неподалік українського кордону теж сталася пожежа.
  • Також пролунав вибух у військовій частині у селищі Тейсін Хабаровського краю, там був загиблий та постраждалі.
  • РОМАН ПЕТРЕНКО
 

У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука

Четвер, 23 червня 2022, 10:12

ВІКТОР МЕДВЕДЧУК. ФОТО СБУ

Личаківський райсуд Львова 23 червня проводить попереднє засідання у справі про обвинувачення нардепа Віктора Медведчука у держзраді та замаху на розграбування національних цінностей.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Офіс генпрокурора

Дослівно ОГП: "Личаківський райсуд Львова зараз проводить попереднє засідання у справі Медведчука".

Деталі: У відомстві додали, що засідання проходить у закритому режимі.

На попередньому слуханні суд має визначитися із призначенням справи до слухання по суті.

Передісторія:

  • 2 червня до суду передали обвинувальний акт стосовно Медведчука у справі про держзраду та замах на розграбування національних цінностей.
  • Медведчук обвинувачується в тому, що спільно з іншим народним депутатом від "ОПЗЖ", який перебуває в розшуку, а також посадовими особами РФ він вчинив замах на розграбування національних цінностей. Йдеться про незаконний видобуток нафти та газу у шельфі Чорного моря в районі Криму.
  • Щодо іншої – "вугільної" – справи стосовно Медведчука слідство ще триває.
  • 9 червня Личаківський райсуд продовжив термін тримання Медведчука під вартою до 9 серпня. Також за рішенням суду заарештовані 279 картин, статуетки, посуд та залізничний вагон-ресторан, виявлені під час обшуку 7 червня в будинку Медведчука.

Від початку року тернопільські поліцейські виявили понад 700 нетверезих водіїв.

Четвер, 23 червня 2022, 09:57

За минулий місяць співробітники поліції оформили 5377 адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень – перевищення безпечної швидкості, недотримання правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку.

Загалом, за  5 місяців на дорогах Тернопільщини трапилося 868 дорожньо-транспортних пригоди. в яких 38 людей загинули.

94  автопригод вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. Серед основних причин ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху.

З початку року поліцейські виявили 706 осіб, котрі сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння. За нентверезе водіння на порушників складено адмінпротоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

1330 адмінматеріалів працівники поліції вже скерували до суду.

Водіям слід не забувати про дотримання Правил дорожнього руху і пам’ятати – керування у стані сп’яніння є небезпечним як для самого кермувальнича, так і для інших учасників дорожнього руху.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/Informacziya/vid-pochatku-roku-ternopilski-policzejski-viyavili-ponad-700-netverezix-vodijiv/

 

Наркотиків на 120 тисяч гривень вилучили оперативники в тернополянки .

Четвер, 23 червня 2022, 09:55

Інформацію про те, що тернополянка, 1992 року народження, ймовірно замовила партію наркотичної речовини, отримали працівники управління по боротьбі з наркозлочинністю. Поліцейські почали перевіряти дану особу.

21 червня жінку піймали на гарячому з посилкою. При огляді пакунку оперативники виявили пакет з психотропною речовиною "PVP". 100 грам солей надійшло поштою з Одеси. Їхня вартість на чорному ринку - 1200 гривень за грам. Отримувачка стверджує, що купила наркотики для власного вживання.

Їх вилучили та направили на експертизу. Встановлюють поліцейські походження солей, а також відправників. Як стало відомо, тернополянка неодноразово притягувалася до кримінальної відповідальності за незаконні операції з наркотиками.

Наразі вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу та оголошення підозри. Їй інкримінують ч. 2 ст.309 ККУ. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська окружна прокуратура. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


У Тернополі школи готуються до ймовірного відновлення роботи з початку нового навчального року

Четвер, 23 червня 2022, 09:48

Початок повномасштабної війни в Україні змусив мільйони українців вимушено покинути свої домівки у тих регіонах, де ведуться активні бойові дії, та шукати прихистку у більш безпечних областях та країнах.

Станом на ранок 23 червня, на території Тернопільської міської територіальної громади офіційно зареєструвалося більше 27 тисяч ВПО, з них тимчасовий прихисток  отримали близько 12 тисяч українців.

Окрім придбаних чи орендованих квартир та помешкань тернополян, які охоче зголосилися надати житло, тисячі внутрішньо переміщених осіб проживають у місцях компактного поселення, переобладнаних під прихтисток, - це і приміщення початкових шкіл, закладів середньої та професійно-технічної освіти, й гуртожитки місцевих навчальних закладів.

Проте зважаючи на те, що незабаром розпочнеться новий навчальний рік, дирекція шкіл розпочинає підготовку класів, спортзалів шкіл до прийому учнів.

Відтак людям, які зараз проживають у приміщеннях шкіл, буде запропоновано проживання у тернополян, що зареєструвалися у системі «Прихисток», або вони тимчасово зможуть жити у гуртожитках училищ міста.

Також Тернопільською обласною військовою адміністрацією прийнято рішення про те, що внутрішньо переміщені особи зможуть також проживати і в гуртожитках Тернопільського національного медичного університету ім.І. Горбачевського, а саме там, де раніше мешкали студенти-іноземці.

Просимо внутрішньо переміщених осіб не зволікати з часом та зареєструватися у системі «Прихисток». Функція «Знайти житло» допоможе підшукувати оптимальний варіант. Також звертаємося до тернополян, хто готовий надати власне житло, подати дані на сайт, вказавши усі вимоги.

 

Сторінка 642 з 1425

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер