images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські поліцейські створили базу даних велосипедів

Середа, 18 травня 2016, 06:37

Тернопільські патрульні поліцейські запровадили нову і першу в Україні базу даних велосипедів. Такий проект був запроваджений цієї весни для того, щоб уникнути велосипедних крадіжок у місті, які останнім часом стали поширеними. У разі потреби правоохоронці віднайдуть транспорт за його номерами і зовнішнім виглядом.

велосипед база даних

Заступник начальника патрульної поліції Олег Сороковий розповів, що базу даних поліцейські поповнюють власними силами. Зокрема, кожен патрульний на відведеній території шукає власників велосипедів і розповідає про нову систему. Після цього записує анкетні дані та мобільний телефон фізичної особи. Також для швидкого пошуку в разі крадіжки, велосипед фотографують та записують назву та номера рами. За недовгий час функціювання цієї бази даних, вдалось знайти один велосипед, що свідчить про її дієвість та результативність втіленого.

Якщо мешканець міста, який має двоколісний транспорт хоче зареєструвати свій велосипед, потрібно звернутися до патрульних і пройти реєстрацію.

На сьогодні система містить понад 150 велосипедів, власники яких можуть бути спокійними. Поліцейські мають надію, що скоро велосипедні крадіжки стануть різкістю, оскільки продати вкрадений велосипед буде неможливо і для власного використання він не годитиметься, тому що його швидко знайдуть.

 

На Новому світі відбудеться «Свято двору»

Середа, 18 травня 2016, 06:21

Цієї неділі мешканці вул. Березова проведуть незвичний вихідний. Триває активна підготовка до веселого та активного, спортивного та по-сімейному теплого свята двору!

Діти готують творчі виступи аби показати свої вміння та таланти, а можливо, й стати справжніми зірками мікрорайону.

У програмі заходу:

1. Урочисте відкриття свята.

2. Виступи депутатів ТМР та голів ОСББ.

3. Концертна програма:

* творчі виступи жителів двору;

* шоу естрадно - циркової групи «ПРОМІНЬ»;

* виставка «Школи народних ремесел»;

* танцювальний майстер-клас від тренерів спортивно танцювального центру «Fitness house»;

* спортивні естафети для різних вікових груп;

* конкурс малюнку на асфальті;

* сімейно-розважальна гра «МІЙ ЗМОЖЕ»;

* вікторина «Файне місто».

Найактивніших учасників свята чекають подарунки!

Партнери: туристична агенція «Coraltravel», ТМ «Ласунка», «Микулинецькі напої», «Приватбанк», «Fitness house».

Організатори: ОСББ «Березова 14», Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення.

Дата: 22 травня 2016 р.

Початок: 16.00 год.

Місце проведення: м. Тернопіль, вул. Березова, 14.

Запрошуємо дітей та дорослих!

Де тернополяни відпочиватимуть влітку?

Вівторок, 17 травня 2016, 08:01

Кожен тернополянин з приходом найгарячішої пори року задумується над тим, де відпочити цього літа. «Куди поїхати відпочивати?» - це питання виникає у людей, яким набридло проводити літню відпустку на дачі або в будинку. Літо — час відпусток. Ми з нетерпінням чекаємо приходу теплих днів, мріємо про нові враження і сподіваємося, що під час цього періоду, нарешті, зможемо добряче відпочити.

Багато хто роздумує, куди поїхати чи в гори, чи на море, чи на екзотичні острови. Містяни обирають відпочинок у горах, на березі моря та в рідних селах.

Ярослав Венцко ― керівник танцювальної школи, 26р.
Ярослав Венцко

― Влітку буду їздитиму в село до бабусі, їсти полуницю, вишні, черешні, смородину, аґрус, малину і яблука. Можливо піду на річку, на риболовлю або просто буду лежати в садочку, засмагати з книжкою в руках. Хотілось би поїхати в Херсон чи Одесу на якийсь фестиваль, чи на море, а краще в Туреччину або Болгарію.

Мама запрошує до себе в Італію, але потрібні документи.

Але є простіше та краще по замках, фортецях або до нас на озеро чи якийсь ставок з дівчиною та друзями на шашлик і волейбол .

Мар'яна Дохват ― журналіст, 21р.
Маряна Дохват

― Відпустку на літо ще не планувала. Але маю такий намір на декілька днів поїхати в Чехію, а зокрема відвідати мальовничу Прагу.

Сиротюк Марта ― учениця ТТЛ, 17 р.
Сиротюк

― Всі думки до цього моменту були спрямовані на успішне складання ЗНО, та зараз вже все по заду, тому можна подумати і про відпочинок . Цього року планую відвідати English Сamp Summer 2016, щоб трішки «розслабить» від напруженого навчального року. Про нього я дізналась недавно, і думаю буде корисним і приємним провести час у колі нових людей та волонтерів спілкуючись англійською .

Алла Клименко ― тренер з танців, 27р.
Алла клименко

― Вже з нетерпінням чекаю на літо. Ми плануємо всією сім’єю поїхати до чоловіка на Житомирщину, де є «класні» каньйони з блакитною водою та надзвичайно мальовнича природа. Там нас також чекають багато родичів, яких ми бачили ще на Новий рік. І ще одна поїздка планується ― на море!

Владислав Сокальський ― ведучий університетського телевізійного проекту «PROJECT», 17р.
Сокальський

― Дуже люблю відпочивати влітку на курорті Буковель, де надзвичайна атмосфера та краєвиди. Задумав цього літа піти в похід у гори. А також провести безліч вечорів біля вогнища з друзями поспівати пісень під гітару.

Вероніка Дякович ― молодіжний мер Тернополя, 22р.
Дякович

― Поки що я не планувала точних дат та маршрутів. Цього літа хотіла б відвідати цікаві куточки України (замки, історичні будівлі, природні дива). І звичайно, прогулятися горами дивовижних Карпат.

Наталія Щирба ― майстер нігтьового сервісу, 33р.
Наталя Щирба

― Цього літа ми з сім'єю плануємо зробити екскурсію містами і селами нашої України. Хочемо відвідати м. Львів з його чудовими архітектурними спорудами, м. Яремче з гарними краєвидами, м. Київ ― славетну нашу столицю, а також Дністровський каньйон. На мою думку, щоб отримати найтепліші емоції не потрібно їхати далеко за кордон, а вистачає відвідати цікаві місця нашої рідної землі.

Юра Охотницький ― студент, майбутній медик, 19р.
Охотницький

― Ще не думав, оскільки попереду іспити в університеті. Якщо складу все успішно, то обов'язково відвідаю відомі місця України, де ще не бував. Організую поїздку в гори. Маю велике бажання покупатися в Чорному морі. Також планую втілити в життя свою давню мрію ― подорож у Польщу. Ну і, звичайно, відпочити від сірих студентський буднів у компанії друзів та родини.

Олена Барилко ― візажист, власниця студії краси «BLOOM bar», 24р.
Барилко

― Так, авжеж думала, оскільки останні місяці були перенасичені роботою, хочеться й відпочити трішки, щоб набратися нових сил та натхнення. У мене в планах відпочинок у Греції на острові Крит з коханою людиною. Але так як влітку у візажистів найбільш напружений графік роботи, то можливо і відпочинок перенесеться на осінню пору.

Христина Вівсяна ― студентка університету в Польщі, 17р.
Христина Вівсяна

― Звичайно, задумувалася вже над літнім відпочинком, адже це так скоро. Оскільки дуже люблю відкривати для себе нові місця, країни, то після закінчення сесії планую поїхати за кордон в Італію або в Іспанію. Також хочу відпочити на морі, швидше за все десь тут, в Україні, з друзями. Як і кожного року, маю намір побувати і в мальовничих Карпатах, дуже люблю гірську місцевість. Є у мене також мрія поїздити по різних містах Західної України.

Вибирайте відпочинок собі до смаку. Відпочивайте так, щоб оздоровитися, відновитися і відчути радість від життя!

Автор: ШИЛО ТЕТЯНА

 

Як у Тернополі проходив фестиваль сімейних цінностей

Вівторок, 17 травня 2016, 07:55

15 травня в парку Т. Шевченка пройшов фестиваль сімейних цінностей "ZAVTRA fest".Тернопільський міський центр не міг залишитись осторонь цієї події, адже, безперечно, здоров’я головне для будь-якої сім’ї. Працівники центру провели для тернополян та гостей міста багато забав та конкурсів.

Дітлахи зігрілись та порозважались на спортивних естафетах. Згодом до них приєднались і дорослі, взявши участь у спільних випробуваннях Усі учасники отримали заохочуючі призи від ТМ «Ласунка». Спрагу допомогла втамувати вода від партнера ТОВ «Надзбручанська».
SAM_9906

SAM_9892

Найсміливіші татусі пройшли екстремальну перевірку на витривалість, спритність та бойовий дух у конкурсній програмі відомої гри «Мій зможе» за це отримали винагороду від партнерів ТМ «Ласунка» та подарункові сертифікати від «Турагенства Coral Travel» на знижку у розмірі 1000 грн. на туристичну подорож.

SAM_9869

Справжньою окрасою дійства стала художня виставка фотографій багатодітних сімей, що є хорошим прикладом для майбутніх подружніх пар. Також кожен бажаючий міг записати на яблучку свої найзаповітніші мрії та бажання і одразу ж витягнути із кошика передбачення або пораду на майбутнє.

SAM_9791

Переможці вікторини «Знавці світу» від партнера «Турагенства Coral Travel» отримали подарункові сертифікати на знижку у розмірі 1000 грн. на туристичну подорож.

На завершення усі долучились до запального танцю «Чоколата», що збадьорив та зарядив хорошим настроєм тернополян.

Цього року Тернопіль зацвіте по-новому

Вівторок, 17 травня 2016, 06:44

Щовесни в місті відбувається значне озеленення парків та вулиць. Цього разу міські чиновники виділили 3 млн. гривень для висадки нових рослин. Для звіту ведеться «Паспорт квітників», у якому записано назву та кількість квітів. У 2016 році на клумбах Тернополя рослини цвістимуть у дворівневих квітниках та асиметричних клумбах. Завершення робіт планують здійснити до кінця місяця.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Головною новинкою, яка буде запроваджена, майже, в усьому місті будуть мобільні квітники. Начальник відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ Олег Соколовський повідомив, що таке нововедення буде дивувати тернополян та гостів міста кожного дня. Оскільки розміщувати рослини можна різними узорами і коли заманеться. На думку ЖКГ це значно впливатиме на настрій людей і тим самим на атмосферу в місті. На сьогодні роботи завершені біля памʼятника Данила Галицького на Майдані Волі. Дизайн квітника змінено на новий зі свіжими квітами.

Також у план проекту входить і вертикальне озеленення міста. Зокрема, чимало рослин будуть висаджені на стовпах. Для повного здійснення задуманого Олег Соколовський вважає, що недостатньо тернополяни озеленюють свої балкони. Якби мешканці міста активно приєдналися до цієї ідеї, Тернопіль чарував красою ще більше. Для цього готові відкрити конкурс на «найквітучий» балкон, щоб відзначити найкращих. Тому, кожен може приєднатися до спільної справи.

Олена Сабатюк

 

Сторінка 1143 з 1423

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер