images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Чемпіонка Європи Ольга Чорна поділилася секретом успіху з дітьми

Вівторок, 12 квітня 2016, 06:50

Спортивно - пізнавальний захід «Крок до успіху», що проводить Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення серед учнів загальноосвітніх шкіл міста, цього разу нещодавно відбувся зі школярами 5-А та 5-Б класу Тернопільської ЗОШ №20.

Майстер спорту з гандболу, чемпіонка Європи серед студентів, чемпіонка України з класичного та пляжного гандболу, Ольга Чорна та тренер з гандболу Тернопільської ДЮСШ з ігрових видів спорту Володимир Лобур, поділилися секретом успіху з дітьми, заохотили їх до занять гандболом, відповіли на запитання, розповіли про роботу спортивної секції в Тернопільській ДЮСШ, яка знаходиться поряд з їхньою школою. Особливо п’ятикласників зацікавило те, що гандбол схожий до футболу, який зараз такий популярний серед дітей, тому спортсмени розказали правила гри у гандбол та запросили усіх охочих на майстер-клас та пробну гру.

SAM_7861

Цікавою та пізнавальною була зустріч школярів, які мали можливість не тільки поспілкуватися зі спортсменами, але й потримати в руках медалі й кубки зі змагань та сфотографуватися з чемпіонами.

SAM_7864

Такі зустрічі дуже позитивно впливають на вибір дітей вести здоровий спосіб життя, більше рухатися, піклуватися про своє здоров’я , а також йти в спорт, ставити цілі і досягати їх.

 

Відтепер гаджети можна буде заряджати на вулицях Тернополя

Вівторок, 12 квітня 2016, 06:31

Місцева влада вирішила запровадити інноваційні технології в самому центрі міста. Відтепер кожен тернополянин або гість міста може зарядити свій мобільний пристрій на вулиці. Сонячне дерево буде встановлене біля памʼятника Олександру Пушкіну на вулиці Вʼячеслава Чорновола. Новинку планують запровадити вже цього тижня.

До Днів сталої енергії заплановано новий проект, якого на сьогодні в Україні немає ніде. Тернопіль буде першим містом, яке буде мати «solar tree». Це «дерево», яке живиться сонячною енергією, якою може скористатися кожен на місці. Одночасно можна буде заряджати 10 пристроїв.

2f1c976060cdf029a406c4b59d7d0ee2

Заступник міського голови Владислав Стемковський повідомив, що таке нововедення є, майже, у кожному європейському місті. Біля «sun tree» буде розташована лавка та спеціальне місце для гаджетів. За словами чиновника це сприятиме розумінню людей про альтернативні джерела енергії.

Вперше таке «дерево» було впроваджено у 1998 році. Шаленого резонансу зазнало «Суничне дерево», яке було розроблене відомою сербською компанією і в 2011 році перемогло за конкурсі у Брюсселі.

Олена Сабатюк

На Тернопільщині виявили 800 нелегальних працівників

Понеділок, 11 квітня 2016, 09:47

З початку року працівники Головного управління ДФС області виявили 800 не облікованих найманих працівників, сума виплачених зарплат «у конвертах» яким становила майже 1 млн 129 тисяч гривень. В свою чергу до бюджету сплачено понад 143 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, у результаті проведених заходів із 798 громадянами роботодавці оформили трудові відносини, що становить майже 100% від кількості виявлених не облікованих найманих працівників.

Варто зазначити, що легальна заробітна плата є одним із важливих важелів соціального захисту працюючих, що сприяє збільшенню пенсійного забезпечення громадян та робить вагомішими соціальні гарантії.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

У Тернополі планують презентувати фільм «Добровольці Божої чоти»

Неділя, 10 квітня 2016, 18:36

До Дня Героїв (23 травня) у місті планується презентація фільму «Добровольці Божої чоти», яка проходитиме у всіх ЗОШ міста Тернополя для учнів 9-11 класів. Показ стрічки відбудеться за ініціативи комісії Молодіжної міської ради з питань національно-патріотичного виховання.

іван янюкЯк зазначає Іван Янюк, голова комісії ММР з питань національно-патріотичного виховання, фільм «Добровольці Божої чоти» описує героїзм борців за Донецький аеропорт. Він показує долі простих людей, які жили серед нас, але коли прийшов час захищати Батьківщину, не вагаючись зробили свій вибір. Вони — справжні воїни.

Перегляд цього фільму корисний як для підростаючого покоління, яке має з кого брати гідний приклад і відчувати гордість за свою Батьківщину, так і для хлопців з передової, які відчувають, що їх не забули і вони потрібні своєму народу. Особливо це актуально зараз, коли інформація про АТО зійшла і сторінок українських ЗМІ, — каже Іван Янюк.

Добровольці Божої чоти

Також Іван зауважив, що організатори очікують на сприяння управління освіти і науки у цьому питанні.

— Комісія ММР з питань національно-патріотичного виховання централізовано скоординує школи, складе графік показу фільму, а тоді волонтери (бажано бійці АТО, учасники цих подій) презентуватимуть цю кінострічку, — завершив він.

Соня Королюк

Усім шанувальникам футболу!

Субота, 09 квітня 2016, 00:00

10 квітня о 14.00 год. на універсальному спортивному майданчику по вул. Л.Українки. 17 (вул. Д.Галицького) відбудеться справжнє спортивне свято - фінал з футболу серед дворових команд віком 10-12 років в програмі «Дворових олімпійських ігор».

На учасників очікує зустріч із срібними призерами чемпіонату світу з вуличного футболу.

У фінальних матчах беруть участь переможці турнірів, що відбулись у вересні-жовтні 2015р. на майданчиках нашого міста.

Нехай переможуть сильніші!

Партнери заходу: ТОВ «Микулинецький Бровар», видавництво «Школярик» та кондитерська фабрика «ТерА».

Організатор: Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення.

Афіша_футбол_10.04

 

Сторінка 1146 з 1411

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер