images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


«Олімпійська зміна» перемагають у Тернополі

П'ятниця, 29 квітня 2016, 06:32

27 квітня відбулися фінальні змагання міського етапу спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя». Юних фіналістів майбутніх олімпійських надій з різних мікрорайонів нашого міста прийняла ТСШ №3 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Програма фінальних змагань складалася з трьох етапів: презентації, 5-ти спортивних естафет та вікторини на олімпійську тематику.

Під час урочистого відкриття учасників привітали: майстер спорту України з віндсерфінгу, володар ліцензії на участь в Олімпійських іграх 2016 р. - Олександр Тугарєв, Член виконкому Тернопільського обласного відділення НОК України - Богдан Дікальчук, відповідальний секретар Тернопільського обласного відділення НОК України - Валерій Кравчук та директор Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення - Галина Федорович.

У спортивній залі школи панував справжній олімпійський дух, який заставляв команди боротися за подарунки та путівку на обласні фінальні змагання. У підсумку п’ятий рік поспіль перемогу здобула команда «Олімпійська зміна» з ТСШ №3 з поглибленим вивченням іноземних мов, представник команди Бенцал Любомир. Друге місце посіла команда ТЗОШ №24 «Юнга», представник команди Поліщук Ігор, третє – «Боги олімпу» з ТСШ № 7 з поглибленим вивченням іноземних мов , представник команди Вінніков В.В., IV місце – «Рекорд» (ТЗОШ №10) представник команди Олена Шульгіна, V місце – «Олімпієць» (ТЗОШ №27) представник команди Корнага В.

Справжньою окрасою спортивного свята стали презентації, де кожна з команд фіналістів показали свої вміння та майстерність. Також учасники фіналу виготовили плакат «Привітання Олімпійцям», де кожен залишив свої побажання нашій Олімпійській збірній. Його урочисто вручили нашу «майбутньому олімпійцю» Олександру Тугарєру.

Призери та переможці змагань були нагороджені грамотами обласного відділення Національного олімпійського комітету України. За I- місце команда переможців була нагороджена футболками, кепками та значками від НОК України та путівкою на участь в обласному етапі. За II – місце команда отримала подарунки від ТМ «Ласунка» (терморюкзаки та годинник). За III-місце учасники отримали зошити від видавництва «Школярик». Всі учасники отримали літературу на Олімпійську тематику та зошити від ТМ «Ласунка».

Вітаємо юних лелеченят з перемогою!!!

 

12-тирічна система освіти скоро чекає тернопільських школярів

Четвер, 28 квітня 2016, 07:54

Значного резонансу серед батьків школярів набула тема тривалості навчання. Колись вже була спроба ввести нову програму, за якою учні повинні були вчитися 12 років. Однак впродовж довгих обговорень та критичності ситуації це рішення було відмінене і навчання повернено до звичної одинадцятирічної середньої освіти.

На днях Міністр освіти Лілія Гриневич на своїй сторінці у соцмережі повідомила, що скоро цей експеримент буде повернено і учні навчатимуться 12 років. Це викликало обурення серед людей і досі не розуміють, у звʼязку з чим відбуваються такі зміни. Депутат пояснила: «Діти мають здобути навички та компетентності 21 сторіччя, які узгоджені країнами Європейського Союзу і які потрібні сьогодні сучасному українцю.

Окрім знання рідної державної і двох іноземних мов, інформаційних технологій, вміння критично мислити, аналізувати, працювати в команді, мати навички фінансової грамотності й підприємництва, нашим дітям потрібна освіта для життя».

Через це зміни планують вводити у найближчі роки, щоб молодь країни була розвинена за європейськими стандартами, оскільки за словами Міністра до цього часу Україна буде в ЄС: «Наша програма мінімум - це запровадження 12-річної школи з 1-го класу з 2018 року. У цьому випадку ви виходимо на 12-й клас у 2029 році. Це орієнтовані терміни вступу України в Європейський Союз, якщо план зближення з ЄС буде виконуватися. Такий план також буде обговорено на національному рівні і узгоджено з парламентом. А поки - ми запускаємо розвантаження існуючих програм і запровадження компетентнісного підходу». Володимир Бєлий, заступник директора з НВР підтримав цю ідею: «Такий 12-й рік продовження навчання апріорі не може бути гіршим ні за нинішній 11-й у школі, ні за теперішній 1-й рік у закладі дорослої освіти. Це є очевидним, бо так буде ПРИНЦИПОВО кращим відносно як перезрілого «сидіння» у тому ж самому «колективі», що з 1-го класу школи, так і недозрілого до дорослої програми «навчання» на 1-му курсі чужого для недавнього школяра світу діяльності».

Тому, батькам і школярам залишається лише здогадуватись, що їх чекає зовсім скоро і як це вплине на їхнє майбутнє.

Олена Сабатюк

Шахраї з виправної колонії на Луганщині видурюють гроші у підприємців з Тернопільщини

Четвер, 28 квітня 2016, 07:40

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що на теренах нашої області продовжуються випадки телефонного шахрайства. Зокрема, шахраї представляються довіреними особами посадовців Головного управління ДФС у Тернопільській області та вимагають кошти для залагодження так званих перевірок чи на якісь інші нагальні потреби. У результаті проведених заходів встановлено, що дзвінки з номеру телефону 066-052-70-23 надходять із виправної колонії №38, яка знаходиться на тимчасово непідконтрольній Україною території у смт. Ленінське Свердловського району Луганської області.

Вкотре наголошуємо, що посадові особи Головного управління ДФС в області, територіальних органів ДФС у Тернопільській області та Тернопільської митниці ДФС жодних вказівок збирати гроші від свого імені ніяким довіреним особам не давали.

Отож, наполегливо радимо громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

При подібних випадках шахрайства суб’єктам господарювання слід негайно звертатись до місцевих органів Національної поліції, а також повідомляти у Головне управління ДФС в області за номерами телефону (0352) 43-46-45, 43-04-16 (факс), 43-46-38, 098-992-42-82 або особисто звертатися у відділ внутрішньої безпеки за адресою: Тернопіль, вул. Білецька, 1.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Вакантні посади та вільні робочі місця

Середа, 27 квітня 2016, 09:35

Станом на 01 квітня 2016 року 268 підприємств міста подали інформацію до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості про наявність 656 вільних робочих місць та вакантних посад ( на 01.04.2015 р. – 945 вакансій), у тому числі потреба для заміщення на посади службовців – 192 місця, для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями – 24 місця.

Всього за січень – березень 2016 року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості отримав від 707 підприємств міста інформацію про наявність 3262 вільних робочих місць та вакантних посад. Для покращення ситуації на ринку праці та розширення спектру послуг, що надається службою зайнятості роботодавцям, за січень – березень 2016 року проведені 18 тематичних семінарів з роботодавцями по вирішенню актуальних питань, а також 6 міні-ярмарків вакансій щодо сприяння роботодавцю в укомплектуванні заявлених вакансій, в яких взяли участь 105 осіб, 1 презентація роботодавця, 1 профорієнтаційний масовий захід «День відкритих дверей на виробництві» з ТзОВ «Тервікнопласт» - 10 чол.

У складних умовах формування ринку праці служба зайнятості працює достатньо злагоджено. Відпрацьовано систему прийняття і виконання управлінських рішень, чітку систему звітності та особистої відповідальності працівників, що забезпечує адресний підхід до кожного, хто звертається в центр зайнятості.

Ярмарок кар’єри

Середа, 27 квітня 2016, 09:34

Фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості провели семінари з техніки пошуку роботи та взяли активну участь у ярмарку вакансій, які відбулися в рамках “Тижня професійної кар'єри студентів та випускників Тернопільського національного економічного університету”. Метою таких заходів є сприяння зайнятості студентів та випускників, формування у них навиків побудови кар'єри, ознайомлення із шляхами та інструментами пошуку роботи, тенденціями на молодіжному ринку праці тощо.

Любов Смик та Анатолій Чорній ознайомили присутніх студентів та викладачів з основними правилами та принципами написання резюме та секретами проходження співбесіди.

“Особливістю резюме для студентів та колишніх випускників є проставляння акцентів на своїх навичках та вміннях, оскільки досвід роботи, або зовсім відсутній, або дуже незначний. Таке резюме називається функціональним”, - наголосила Любов Смик. “Інформація про те, де і в який період працювала людина у функціональному резюме або замовчується, або описується тільки в загальних рисах. Резюме функціонального типу концентрує увагу на трудових досягненнях, знаннях та вміннях і дозволяє приховати прогалини у трудовій біографії. Функціональне резюме особливо потребує супровідного листа”, - повідомила фахівець центру зайнятості.

Співбесіда з роботодавцем є основним методом відбору кандидатів при влаштуванні на роботу. Успіх чи невдача залежить як від професійних характеристик, так і від того, як себе зарекомендує шукач на співбесіді. На нинішньому суперконкуруючому ринку праці навіть отримання запрошення на співбесіду - вже досягнення, але навіть незначні помилки можуть зруйнувати ваші шанси на успіх.

Фахівці центру зайнятості Оксана Колега та Наталія Паславська не лише ознайомлювали із актуальнимина ринку праці вакансіями, а й надавали практичні рекомендації щодо пошуку роботи, використання різноманітних джерел інформації про вільні робочі місця, допомагали коригувати резюме та анкети учасників заходу.

 

 

 

Відділ активної підтримки безробітних Тернопільського МРЦЗ

 

Сторінка 1148 з 1420

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер