images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Шахрай виманив у пенсіонера 6216 гривень

Середа, 11 травня 2016, 08:14

6216 гривень виманив шахрайським методом чортківчанин у свого земляка. Чоловік пообіцяв продати жителю села Яблунів трактор. Проте шістдесятичотирьохлітній пенсіонер не мав одразу всієї суми і чортківчани домовилися між собою, що дідусь сплачуватиме щомісяця близько п’ятиста гривень.

Коли вся сума буде виплачена – отримає трактор. Більше року пенсіонер приносив і віддавав “продавцеві” з пенсії необхідну суму і отримував за це розписку.

За словами начальника Чортківського відділу поліції Валентина Юрчака, так-званий власник транспорту потрапив у поле зору правоохоронців уже давно. Наразі сім кримінальних проваджень, порушених щодо нього за фактами шахрайств перебуває у суді, триває розслідування і по розбою та замаху на вбивство.

У ході слідчо-оперативних дій правоохоронці і дізналися про чергове шахрайство з трактором та попередили пенсіонера не носити більше зловмиснику грошей. Тридцятилітній шахрай зізнався, що віддавати чортківчанину сільськогосподарську техніку не збирався.

За даним фактом правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею 190 частина 1 – заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство). Триває слідство.

 

Є більш як пів-мільярда бюджетних надходжень

Середа, 11 травня 2016, 08:09

Заступник начальника Тернопільської ОДПІ Лариса Березюк інформувала про суми надходжень до бюджетів усіх рівнів протягом січня-квітня поточного року. Вона зазначила, що платники податків Тернополя та району за цей період внесли до державного та місцевих бюджетів 558,5 млн грн, а це на 18,4% більше від очікуваних.

Так, Державний бюджет отримав 251,1 млн грн надходжень Найбільше, а це 95,4 млн грн, внесено до бюджету податку на додану вартість та 51,5 млн грн – податку на прибуток. Внесок наших земляків в обороноздатність країни склав за ці місяці 21,9 млн грн військового збору.

На рахунки місцевих бюджетів поступило 307,3 млн грн платежів. Левову частку складає податок на доходи фізичних осіб – 182,8 млн грн, єдиного податку надійшло 38,5 млн грн, акцизного податку – 38,1 млн грн, плати за землю – 28,5 млн грн.

Заступник начальника зазначила також, що юридичними та фізичними особами обласного центру та Тернопільського району сплачено і 272,5 млн грн єдиного внеску.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Чи змінилася сума єдиного податку?

Вівторок, 10 травня 2016, 09:13

З 1 травня поточного року розмір мінімальної заробітної плати складає 1450 грн. Однак, для платників єдиного податку першої-другої груп, для яких ставки встановлені у відсотках до розміру «мінімалки», змін у сумах єдиного податку не відбудеться, оскільки Податковим кодексом такі ставки «прив’язані» до розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового року.

Таким чином, “спрощенці” першої групи продовжуватимуть сплачувати до кінця поточного року 137 грн 80 коп щомісячно, а ті, котрі обрали другу групу – 275 грн 60 коп.

А от єдиний внесок слід сплачувати, виходячи з нового розміру зарплати за ставкою 22%, тобто 319 грн 00 коп.

Консультації із вказаних питань платники можуть отримати у Центрі обслуговування Тернопільської ОДПІ, телефон: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

З початку року платники Тернопільщини сплатили понад півмільярда гривень ЄСВ

Вівторок, 10 травня 2016, 09:02

З початку 2016 року територіальними органами Головного управління ДФС у Тернопільській області забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 506,6 млн грн, що на 25,5 млн грн більше ніж очікувалось. Виконання бюджетного призначення становить 105,3%.

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, у квітні сплачено 137,9 млн гривень, що на 9,8 млн гривень більше за прогнозний показник.

Варто нагадати, що у 2016 році підприємці на загальній системі оподаткування сплачують ЄСВ з чистого доходу. Якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, він має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ. Водночас сума ЄСВ, який сплачується, не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток) або приймається рішення про сплату такого ЄСВ при відсутності оподаткованого доходу. Підприємці на єдиному податку сплачують ЄСВ у сумах, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Тернопільській області

У сільські школи виїжджав мобільний центр профорієнтації

Вівторок, 10 травня 2016, 07:24

Фахівці з профорієнтації Тернопільського міськрайонного центру зайнятості цьогоріч провели виїзні акції з використанням спеціально оснащеного транспортного засобу «Мобільний центр профорієнтації» у загальноосвітних школах сіл Баворів, Товстолуг, Байківці та Великий Глибочок Тернопільського району.

Школярів ознайомили зі світом професій, правилами вибору майбутнього виду трудової діяльності. Ті, хто бажав, пройшли профдіагностичне обстеження на виявлення професійно важливих нахилів, здібностей та уподобань. За допомогою тестових методик старшокласники визначили типи своєї професійної спрямованості.

центр зайнятості

А ще учні залюбки виконували профорієнтаційні вправи, долучилися до ділових ігор, дискутували щодо становлення і ролі молодої людини у суспільстві.

Окрім школярів у акціях взяли участь педагоги та батьки старшокласників. Працівники центру зайнятості надали їм поради щодо психологічної підтримки учнів під час іспитів, розповіли про те, які професії нині користуються попитом на ринку праці.

моб_5638

Загалом профорієнтаційною роботою у навчальних закладах було охоплено майже 300 осіб.

 

Сторінка 1149 з 1425

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер