images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Курс валют на 20 червня: скільки коштує гривня в касах банків

Понеділок, 20 червня 2022, 13:24

Середній курс гривні 20 червня стабільний відносно минулого тижня і становить 35,2-35,8 грн за долар.

Про це йдеться у даних сайту minfin.com.ua.

Так, 20 червня середні курси валют в касах банків був такими:

  • Долар США – 35,2-35,8 грн (курс на 17 червня – 35,2-35,9 грн);
  • Євро – 36,81-37,75 грн (курс на 17 червня –36,6-37,75 грн).

У розрізі банків, Приватбанк пропонує курс долара на рівні 35,3-35,7 грн, Ощадбанк – 35-35,65 грн, Укрексімбанк – 34,95-35,65 грн, Райффайзен – 35,4-36 грн.

За даними finance.ua, котирування гривні проти долара на чорному ринку поступово міцнішали протягом дня. Так, на 15:20 вони становили 35,32-35,51 грн за долар, хоча на 17 червня становили 35,54-35,76 грн.

Нагадуємо:

Національний банк з 21 травня скасовує обмеження на встановлення курсу, за яким банки продають готівкову валюту – дотепер він не міг відхилятися на понад 10% від офіційно встановленого регулятором.

В НБУ пояснювали, що такий крок зробить валютний ринок стійкішим та сприятиме зниженню амплітуди курсових коливань у його готівковому сегменті

 

Захисники вдарили ракетами по вкрадених Росією "вишках Бойка" у Чорному морі

Понеділок, 20 червня 2022, 11:28

ФОТО СКРІНШОТ

Збройні сили України завдали удару по бурових установках привласненого Росією "Чорноморнафтогазу", які ще називають "вишками Бойка"

Джерело"Крыминформ", російський ставленик у Криму Сергій Аксьонов у Telegram, народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram

Пряма мова Аксьонова: "Сьогодні вранці ворог завдав удару по бурових платформах "Чорноморнафтогазу". Перебуваю на зв'язку з колегами з Міноборони та ФСБ, працюємо над порятунком людей".

Пряма мова Гончаренка: "Наші ракетники курили не біля Зміїного, а курили біля вишок Бойка. Ракетний удар по вишках трішки завадив газовидобуванню в українському Чорному морі зі сторони росіян".

Деталі: За словами Аксьонова, є поранені і пропалі без вісти. Патрульні катери та авіація Міноборони РФ намагаються проводити рятувальні роботи.

Передісторія:

  • У 2014 році Росія захопила обидві установки, коли був анексований Крим. При цьому вони залишалися на Одеському родовищі, яке знаходиться набагато ближче до материкової частини України, ніж до півострова. У грудні 2015 року РФ відвела "вишки Бойка" ближче до окупованого Криму.
  • 23 грудня 2015 року Печерський суд Києва задовольнив клопотання ГПУ про арешт "вишок Бойка" - бурових установок на чорноморському шельфі, за які сім років тому Україна переплатила 400 млн доларів.
  • У січні 2017 року український суд заарештував захоплені Росією бурові установки.

Білоруські військові намагалися зробити підкоп на кордоні з Польщею

Понеділок, 20 червня 2022, 11:18

Співробітники прикордонної служби Польщі помітили провокацію з боку білоруських військових, які намагалися зробити підкоп під нещодавно встановленим парканом на кордоні.

Про це польські прикордонники розповіли у Twitter, виклавши фото, пише "Європейська правда".

На ділянці у районі села Дубичі Церковні офіцери помітили групу з шести білоруських солдатів, які намагалися зробити підкоп під парканом на польсько-білоруському кордоні.


Крім того, вчора 21 особа намагалася нелегально потрапити до Польщі через кордон з Білорусі. Це були мігранти, зокрема з Марокко, Сенегалу та Індії.

У середині червня Польщі завершили спорудження відрізка загородження на кордоні з Білоруссю довжиною 140 кілометрів.

Раніше повідомлялося, що загородження заввишки 5 метрів простягнеться на 186 кілометрів. Будівельні роботи планують завершити до 30 червня.

Тиск з боку тисяч мігрантів з Близького Сходу та Африки на кордон Польщі та Литви з Білоруссю розпочався влітку минулого року, що призвело до зіткнень із польськими прикордонниками.

Після цього Польща закрила кордон із Білоруссю колючим дротом та збільшила кількість прикордонників.

 

На кордоні з Польщею запрацював оновлений пункт пропуску "Краківець"

Понеділок, 20 червня 2022, 11:16

На кордоні з Польщею відновив роботу оновлений пункт пропуску "Краківець-Корчова".

Як пише "Європейська правда", про це повідомили у Мінінфраструктури.

Оновлення здійснили у рамках проєкту "Відкритий кордон", який започаткували у рамках домовленостей президента України Володимира Зеленського та президента Польщі Анджея Дуди.

Роботи над збільшенням пропускної спроможності пункту почали 10 днів тому. Кількість смуг для вантажівок збільшили з 4 до 10 та створили додаткові павільйони для митного і паспортного контролю. Очікується, що це збільшить пропускну спроможність щонайменш на 50%.

Також збільшили кількість прикордонників та митників на пункті пропуску. Для їхньої роботи польська сторона надала спеціальні контейнерні модулі.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, успішний досвід на цьому пункті пропуску планують застосувати ще на семи інших на українсько-польському кордоні, а також збільшувати пропускну спроможність на кордонах з іншими західними сусідами.

Співчуття міського голови з приводу загибелі Героя, солдата-захисника Андрія Побережника

Понеділок, 20 червня 2022, 11:15

З глибоким сумом повідомляю, що захищаючи Україну від російських загарбників, у запеклих боях на Луганщині внаслідок артилерійського обстрілу загинув солдат, стрілець-помічник гранатометника 3 гірсько-штурмового відділення 1 гірсько-штурмового взводу 1 гірсько-штурмової роти військової частини А3715 Андрій Дмитрович Побережник.

Захисник віддав своє життя за перемогу Батьківщини над злом та за вільне, квітуче майбутнє нашої держави.

Не забудемо і не пробачимо ворогу жодного вбитого воїна, жодного вбитого українця.

Слава Героям, які захищають Україну!

Низький уклін та найщиріші співчуття батькам і рідним Андрія Побережника.

Вічна пам’ять Герою!

 

Міський голова                                                                      Сергій Надал

 

Сторінка 647 з 1425

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер