images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі триває перший Туристичний Форум

Субота, 24 березня 2018, 09:11

23 березня у кінотеатрі «Палац кіно» стартував перший Тернопільський Туристичний Форум (ТТФ-2018) під гаслом «Від ініціатив до дії».

Кращі фахівці індустрії гостинності міста, керівники туристичних компаній, представники навчальних закладів, закладів розміщення, харчування, експерти у сфері туризму зі Львова та Одеси зібралися, аби обговорити шляхи розвитку туристичної галузі у Тернополі, яка є однією з найважливіших напрямків стратегічного розвитку міста.

«Основне завдання сьогодні - це донести інформацію мешканцям усієї України про Тернопіль та Тернопільщину в цілому, адже у нашого краю є великий туристичний потенціал, який вартий уваги, - зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал. - Чимало сакральних пам’яток, замків, палаців та інших унікальних об’єктів архітектурної спадщини, якими славиться наша земля, знаходяться не у самому Тернополі, а на території області, тому сьогодні дуже важливим для нас є створити єдиний туристичний простір з сучасною інфраструктурою, який об’єднає Тернопіль, область та Україну в цілому».

Начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дайнека каже, що на форумі розглядаються різні аспекти розвитку туристичної галузі у Тернополі та напрацьовуються рекомендації щодо підвищення рівня туристичної привабливості краю та взаємодії усіх суб’єктів індустрії гостинності на Тернопільщині.

Триватиме форум до 17.00 год.

До слова, організували форум Тернопільська міська рада, громадська організація «Туристична Асоціація Тернопілля» та комунальне підприємство міської ради «Туристично-інформаційний центр міста Тернополя».

 

Напередодні Великодня тернополяни можуть долучитися до декількох благодійних ініціатив

П'ятниця, 23 березня 2018, 07:37

З нагоди свята Воскресіння Христового Тернопільська міська рада спільно з волонтерськими організаціями проводить благодійну акцію «Великодній кошик на передову».

Приносити продукти, традиційні до Великодня, консервацію, солодощі, предмети першої необхідності, одяг, взуття, дитячі малюнки та листи можуть усі небайдужі громадяни до 5 квітня. Збір допомоги триває у приміщенні Тернопільського центру професійно-технічної освіти за адресою: вул. Текстильна, 8.

Нагадаємо, напередодні Великодня тернополяни також можуть долучитися до участі у благодійній акції «Запроси дитину з інтернату на свята у родину», та подарувати дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування родинне тепло та святковий настрій, запросивши у свою родину з 26 березня по 1 квітня та з 1 квітня по 10 квітня.

Також усі охочі можуть зробити свій внесок у підтримці нужденних, принісши продукти харчування, одяг, взуття, медикаменти, засоби гігієни чи кошти у міську організацію Товариства Червоного Хреста, що знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна 2, тел. 43-76-09, 52-05-49.

Через кризу - до розвитку

П'ятниця, 23 березня 2018, 07:19

На березневому засіданні жіночого клубу ”Гармонія”, що діє при гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, тернополянки разом з представницями СК ТАС Life Іриною Лазутою та Іриною Генсьорською обговорили поняття «кризові ситуації», як з них не просто вийти, а й попрямувати до розвитку.

«Не завжди криза несе у собі щось негативне, - зазначила фахівець центру зайнятості Інна Лісовська. - Для багатьох криза - це шанс змін, можливість зайняти бажане місце, досягнути професійних висот, потрібно лише вийти за рамки зони комфорту, побачити інші напрямки, ”включитися” у роботу, працювати над собою, не зупинятися на досягнутому.”

Представниці СК ТАС Life поділилися з жінками власним життєвим досвідом, розповіли про своє бачення подолання професійної кризи. Цікавою була й їхня відео-презентація ”Що ми знаємо про гроші”, де йшлося про те, як заробляти фінанси, вміло їх акумулювати та витрачати.

«Основне у нашому матеріальному житті, - як зазначила пані Ірина, - не гроші мають керувати людиною, а людина грошима. І яка б чергова криза не торкнулася нас, ніколи не опускайте руки!”



 

Затверджено розміри разової грошової допомоги деяким категоріям тернополян

Четвер, 22 березня 2018, 06:18

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України про затверджені розміри щорічної разової грошової допомоги, до 5 травня 2018 року у Тернополі передбачено надання допомоги:

1) особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, у розмірах:

- I група – 3 685 гривень;

- II група – 3 265 гривень;

- III група – 2 845 гривень;

2) учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, - 1 265 гривень;

3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 3 685 гривень;

4) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, - 630 гривень;

5) учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 525 гривень.

У разі виникнення додаткових питань необхідно звернутись в управління соціальної політики, вул. Лисенка 8а, каб № 3 тел. 23-56-55 

Коли звільнено від подання декларації?

Середа, 21 березня 2018, 13:56

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що платники податків звільняються від обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи у таких випадках:

1) незалежно від виду та суми отриманих доходів платники податку, які:

- є малолітніми (неповнолітніми) або недієздатними й при цьому перебувають на повно утриманні інших осіб (у тому числі батьків) чи держави на кінець звітного податкового року;

- перебувають під арештом чи є затриманими або засудженими до позбавлення волі, перебувають у полоні або ув’язненні на території інших держав станом на кінець граничного строку подання декларації;

- перебувають у розшуку станом на кінець звітного податкового року;

- перебувають на строковій військовій службі станом на кінець звітного податкового року4

2) в інших випадках, визначених розділом IV Податкового кодексу.

Окрім того, декларація не подається і обов’язок платника податку щодо подання Декларації вважається виконаним, якщо такий платник отримував доходи:

- від податкових агентів, які згідно з Кодексом не включаються до загального місячного оподаткованого доходу;

- виключно від податкових агентів, незалежно від виду та розмірів доходу, крім випадків, прямо передбачених розділом IV Податкового кодексу;

- від операцій продажу чи обміну майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів за якими був сплачений податок;

- у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку чи з яких сплачено податок відповідно до пункту 174.3 статті 174 Кодексу.

Докладніші консультації щодо порядку подання та заповнення декларації про майновий стан і доходи отримайте у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Сторінка 906 з 1408

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер