images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Із серпня діють нові форми

Четвер, 03 серпня 2017, 10:11

У Тернопільській ОДПІ інформують, що з 1 серпня 2017 року діють нові форми акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної та заявки на поповнення (коригування) залишку пального.

Докладніше – у наказі Міністерства фінансів України від 24.04.2017 р. № 452 та у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

Декларація про майновий стан і доходи: що зміниться?

Четвер, 03 серпня 2017, 10:09

Міністерство фінансів України затвердило у новій редакції форму Податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення. Про це повідомили у Тернопільській ОДПІ.

Основні зміни полягають у такому:

- розділ ІІ декларації «Доходи, які включаються до загального річного оподаткованого доходу» доповнено рядком 10.9.1, де буде відображатися сума додаткового блага у вигляді прощеного боргу за іпотечним кредитом.

- розділ І додатку Ф2 до декларації «Доходи від провадження господарської діяльності» доповнено окремою графою для відображення амортизаційних відрахувань. Крім того, в цьому додатку передбачено окремий розділ – «Інформація відносно нарахованої амортизації».

Довідково: Наказ Мінфіну від 06.06.17 року № 556 набере чинності з 31 грудня 2017 року.

Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


Начальник головного територіального управління юстиції Едуард Кольцов про підсумки роботи за І півріччя 2017 року

Середа, 02 серпня 2017, 14:16

Головним територіальним управлінням юстиції у Тернопільській області підбито підсумки роботи органів і установ юстиції області за шість місяців поточного року. Едуард Кольцов зазначив, що звітний період в системі юстиції області був продовженням реформ, завдяки яким, вдалося реалізувати низку пілотних проектів та ініціатив Мін’юсту. Проект «Шлюб за добу» – у Тернополі користується неабиякою популярністю. Цей сервіс спрямований на мінімізація корупції, з якою раніше було пов’язане прискорення процедури одруження. В Українському Домі «Перемога» цією послугою уже скористались 203 молоді пари, а 12 учасників АТО та бойових дій одержали її безоплатно. З метою спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини в області успішно працює проект, згідно якого, працівники відділів ДРАЦС приймають документи та видають свідоцтва про народження і здійснюють реєстрацію дитини безпосередньо у закладах охорони здоров’я. Вісімнадцять пологових будинків в області мають фронт-офіси Мін’юсту, в яких батьки цього річ отримали 1946-ть перших документів свого малюка, що складає майже 60 відсотків від загальної кількості. Продовжується реєстрація діточок за місцем проживання, безпосередньо у пологових будинках, цього річ здійснено 433 таких реєстрації.

Сервісом для одержання апостилю за півроку в області скористалися 2020 громадян. Едуард Кольцов повідомив журналістів про те, що Мін’юстом презентовано проект «Он-лайн будинок юстиції» на загальнодержавний рівень. Віднині послугами з повторного отримання документів у сфері реєстрації актів цивільного стану, а також реєстрації та ліквідації фізичної особи-підприємця зможуть скористатися усі громадяни. Цей проект увібрав у себе всі сервіси, які міністерство надає в електронному вигляді. Окрім вищезгаданих сервісів, громадяни зможуть зареєструвати громадське об’єднання або друкований засіб масової інформації, отримати дані про електронний цифровий підпис.

Міністр юстиції звернувся до депутатів Верховної Ради України з проханням вже цієї осені прийняти один з найбільш революційних законів у сфері електронних сервісів – Закон про довірчі послуги, який був розроблений Мін’юстом спільно з експертним середовищем. Він фактично відкриває можливість для всіх державних органів створити систему електронного врядування і запустити онлайн сервіси. Для українця – це можливість через мобільний телефон чи інший гаджет отримати будь-яку послугу. Ще одна новація – соціальний ліфт, де кожен український юрист може залишити свою анкету і вона буде автоматично вноситися в пропозиції із заповнення вільних вакансій в системі юстиції. Також тут можна скористатися послугою «СМС-Маяк», яка передбачає можливість отримання інформації щодо будь-яких змін в реєстрах бізнесу й нерухомості щодо власного майна.

Едуард Кольцов зазначив, що цьогоріч ініційовано наступний етап реформи систем надання безоплатної правової допомоги громадянам – підвищення рівня знань українців про свої права та запуск всеукраїнського проекту «Я маю право!». Старт проекту відбувся 7 червня поточного року. До географії проекту віднесено всі міста України, включаючи віддалені селища, де функціонують центри та бюро БПД. Важливим елементом проекту є створення моніторингової групи для системного періодичного розгляду ключових справ щодо порушення прав громадян та притягнення до відповідальності державних чиновників чи осіб, з боку яких відбулось порушення прав громадянина.

Едуард Кольцов повідомив журналістів про те, що удосконалено порядок стягнення аліментів. Зокрема є можливість пред’явити виконавчий документ безпосередньо до бухгалтерії підприємства чи організації, де працює боржник без звернення до виконавця. За наявності заборгованості із сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за 3 місяці виконавець має повідомити про право стягувача звернутися до органів досудового розслідування із заявою про кримінальне правопорушення.

 

 

Начальник Головного територіального

управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов

 

 

Найдовша катальпова алея України з’явиться у Тернополі

Середа, 02 серпня 2017, 05:06

У Тернополі триває реалізація Програми комплексного озеленення міста. Відтак, впродовж останніх років у місті продовжують висаджувати нові види дерев: катальпи, тюльпанові дерева, павловнії, червонолисті клени, сливи «Піссарді», каштани «Бріотті», тощо.

«Дерева висаджуємо у парках Шевченка, Національного відродження, гідропарку «Топільче», на прибудинкових територіях. У гідропарку «Топільче» ми вже висадили 124 катальпи (70 катальп від центрального фонтану до дамби цього року та ще 54 - від ТЦ «Орнава» до центрального фонтану в 2016 році). Таким чином у Тернополі вже започаткували найдовшу катальпову алею в Україні, - розповідає головний спеціаліст відділу благоустрою та екології міського управління ЖКГ Тетяна Придача. - Планується, що після того, як буде висаджено ще декілька десятків катальп, протяжність цієї алеї становитиме півтори кілометра».

Усі саджанці дерев доглядають та поливають фахівці відповідних установ. Цикл поливання залежить від погодних умов та сезонних опадів.

Не буде електропостачання у окремих будинках Тернополя

Середа, 02 серпня 2017, 05:05

Повідомляємо, що у зв’язку із ремонтними роботами, не буде електропостачання у окремих будинках Тернополя, а саме:

  1. 02.08.17р. з 09.00 до 13.00 год. за адресами: вул. Лучаківського, 6,8,10; вул. Тролейбусна, 7А.
  2. 02.08.17р. з 10.00 до 17.00 год. за адресами: вул. Б.Хмельницького, 37,39,43; вул. Родини Барвінських 4,14,16,16А,18;
  3. 02.08.17р. з 09.00 до 11.00 год. та з 15.00 до 17.00 год. за адресами: вул. Б.Хмельницького від 1-13 (непарні); 2,4,4А,6,6А; вул. Руська, 47,49,51,53.
 

Сторінка 983 з 1408

«ПочатокПопередня981982983984985986987988989990НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер