images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщині бюджетні надходження перетнули двомільярдний рубіж

Неділя, 04 жовтня 2015, 10:35

З початку року платники податків Тернопільщини до зведеного бюджету сплатили 2 млрд 178 млн грн податків та зборів, що майже на 432 млн грн більше аналогічного періоду минулого року. Виконання прогнозного показника становить 107%. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат.

Зокрема, до державного бюджету за відповідний період забезпечено надходження одного мільярда 163 млн гривень. Порівняно з січнем-вереснем 2014 року надходження збільшились на 251, 6 млн гривень. Місцеві бюджети за відповідний період поповнились на понад мільярд гривень, додатково надійшло135,8 млн грн, що на 180,3 млн грн більше ніж за дев’ять місяців минулого року.

За словами керівника відомства, такий вагомий приріст надходжень обумовлений не лише запровадженням нових податків та перерозподілом існуючих між державним та місцевим бюджетами, а і впровадженням більш ефективних методів аналізу та адміністрування податків.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Про новації митного законодавства

Неділя, 04 жовтня 2015, 10:28

Робоча зустріч керівництва Тернопільської митниці ДФС із підприємцями та митними брокерами області на тему «Використання у системі управління ризиками орієнтованих показників митної вартості товарів» відбулась учора в актовому залі відомства.

«Завдяки співпраці територіальних митних органів та бізнесу Тернопільщини до бюджету нашої області за 9 місяців цього року вже перераховано близько 559 млн. грн. митних платежів, - зазначила заступник начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. – Двосторонні відносини повинні розвиватися і надалі, адже діяльність митних органів покликана лише пом’якшувати умови роботи суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Ми запрошуємо усіх підприємців на особисті консультації керівництва митниці при виникненні проблемних питань щодо митного оформлення товарів».

Предметом обговорення на заході стали нещодавно затверджені постановою Кабінету Міністрів України №724 від 16.09.2015р. показники митної вартості рекомендаційного характеру в системі управління ризиками, а також правила дотримання визначеного порядку заповнення при поданні митних декларацій та можливість внесення змін до них.

Крім того, окремо розглянули питання щодо порядку подання і розгляду заяв та надання дозволу на проведення митної брокерської діяльності. Присутні запитували митних фахівців щодо допустимих помилок при заповненні декларації і способи їх виправлення та отримали на них розгорнуті відповіді.

Слід також зазначити, що до участі в заході було запрошено представників більше тридцяти суб’єктів господарювання Тернопілля.

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

На Дружбі відбудеться безкоштовне тренування з гравцем ФК «Тернопіль»

Субота, 03 жовтня 2015, 12:13

5 жовтня на універсальному спортивному майданчику по вулиці Пилипа Орлика, 2-5 о 16 годині відбудеться тренування з футболу від відомого тернопільського футболіста Сергія Атласюка - чемпіона та бронзового призера Чемпіонату Європи серед студентських команд, бронзового призера Чемпіонату України серед команд Другої ліги, багаторазового чемпіона області та гравця ФК «Тернопіль».

12143205_1669944123292300_7344321332617365541_n

Запрошуємо дітей 10-12 років прийняти участь!

Організатор: КО «Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення» управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту.

Телефон для довідок:  51-16-35

 

Що потрібно для успішного функціонування тернопільських спортивних шкіл?

Субота, 03 жовтня 2015, 10:51

Відбулась нарада щодо функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл у нових умовах, повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

За словами директора департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ТОДА Віктора Мацикура, нас в області працює 37 таких закладів.

— Більшість з них є комунальними установами, які підпорядковуються відділам та управлінням освіти, однак кошти на фінансування їхньої діяльність йдуть з бюджетів за статтею "спорт"  — пояснює пан Віктор. — І таке подвійне підпорядкування – це зло, оскільки це різні бачення різних міністерств, а відтак — різні пріоритети.

На думку директора департаменту, виходом із такої ситуації є створення єдиної вертикалі спорту, хоча освіта фінансується краще, маючи цільові кошти, тобто, субвенцію, а спорт — за залишковим принципом, і це треба змінювати.

Ось як коментує дану проблему Віктор Мацикур: "Щоб збільшити кількість дітей у спортивних школах потрібно набрати більше тренерів, відкрити з ними нові відділенні і нові школи. Зрозуміло, що більше тренерів —це означає більше груп дітей. Де взяти кошти? Рішення пропонує децентралізація. Поясню на прикладі. Річний бюджет, наприклад, Збаража перевиконано на 240 відсотків завдяки реформі уряду. Наступного року це повинна бути ще більша сума коштів, особливо якщо будь-яке місто зокрема буде в руках доброго господаря, який не тільки витрачатиме кошти на бруківку, але і відкриє двері бізнесу, інвестиціям, залучить позабюджетні кошти. Ось в цих додаткових коштах має бути передбачені ті суспільноважливі пріоритети, як здоров’я, спорт, освіта дітей".

На нараді також розглядались питання координації роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл у підготовці школярів Тернопільщини до V-х спортивних ігор школярів України, було здійснено аналіз діяльності ДЮСШ в минулому навчальному році і розроблено завдання на 2015-2016 навчальний рік.

Єжи Ґедройць і його справа – у Тернополі

Субота, 03 жовтня 2015, 10:20

02 жовтня у галереї «Бункермуз» відбулась презентація виставки «Єжи Ґедройць і його справа». Досягнення Бібліотеки «Культури».

Відомий польський редактор, публіцист, громадський діяч, засновник і головний редактор часопису «Культура»завжди вірив у майбутнє України, пише сайт Культурно.

Гедройць також вірив у спільне демократичне майбутнє Польщі та східноєвропейського блоку, до складу якого мали б увійти Україна, Білорусь та Литва.

Східноєвропейська політична тріада: Польща-Литва-Україна могла б створити своє лоббі в складі Європейського Союзу, який був би змушений рахуватися з ними як зі самостійними впливовими політичними суб’єктами і це вивело б відносини на новий політичний рівень.
DSC07937

Польський публіцист впродовж життя намагався впливати на формування поглядів російської опозиції та нормалізацію відносин польсько-українського народу. 1946 року Єжи заснував Літературний інститут у Римі. Невдовзі, інститут був перенесений до Мезон-Ляфіту під Парижем. Гедройць вирішив саме так боротись за вільну Польщу. Впродовж багатьох років книжки його інстутуту комуністи над Віслою вважали найбільшою загрозою для свого режиму.DSC07957
За словами одного з організаторів виставки пана Кшиштофа Савіцкі, про польського редактора він дізнався ще у дитинстві. Переконання Єжи справили на нього неабияке враження. Тож, сьогодні, організовуючи виставки, присвячені Ґедройцю, пан Кшиштоф намагається розповісти про феномен паризької культури.

  • Вперше я почув про Єжи Ґедройця в 60-х роках на хвилях радіо «Вільна Європа», — розповідає пан Кшиштоф Савіцкі, радник Генерального консульства Республіки Польща в місті Луцьк. — Він був першим поляком, котрий запросив «на розмову» представників наших народів. Він підняв питання про те, що будемо робити після розпаду СРСР. Це був не лише політичний труд, але й інтелектуальний.

У 1959 році, поміж інших видань, Єжи Ґедройць видав українською мовою антологію творів поетів та письменників українського відродження 1918-1933 років. В період згортання ліберальної культурної політики в Україні більшість авторів було заслано та вбито. Звідси й промовиста назва антології — «Розстріляне відродження». Редакторові вдалося широко розпропагувати цей том, особливо в Польщі та Україні.
DSC07951

Виставку створено за ініціативи Фонду паризької культури, завдяки фінансовій підтримці Міністерства культури і національної спадщини. Організатори експозиції — генеральне консульство республіки Польща у Луцьку, Літературний Інститут і «Бункермуз».

 

Сторінка 1269 з 1427

«ПочатокПопередня1261126212631264126512661267126812691270НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер