images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Нові правила гри з касовими апаратами

Середа, 01 квітня 2015, 07:46

Незабаром платникам єдиного податку другої та третьої груп необхідними стануть РРО. Про це повідомляють фахівці відділу комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ.

Уже через три місяці (1 липня) платники єдиного податку III групи зобов'язані будуть перейти на касові апарати. Через півроку те ж саме повинні будуть зробити платники II групи.

Однак, платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій.

Наголосимо на доцільності придбання та введення в експлуатацію касових апаратів до 1 липня 2015 року, адже це дасть змогу працювати без проведення перевірок до 1 січня 2017 року.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Під час толоки у Тернополі висадять 70 декоративних дерев

Середа, 01 квітня 2015, 07:41

У період весняної толоки 2 та 3 квітня у Тернополі планується висадження саджанців дерев видів «павловнія», «тюльпанове дерево» та «платан». Їх посадять на вул. Князя Острозького, на «Острівку кохання» та у парку ім. Т. Шевченка.

«Шість дерев «павловнії», або як їх називають у народі «Адамові дерева», ми плануємо висадити 2 квітня на прибудинковій території будинку на вул. Острозького, 45, де проводимо роботи з ремонту підпірної стінки та сходів, - розповідає заступник начальника управління ЖКГ Олег Соколовський. – Чому обрали саме ці дерева? Адже колись на тій території було юдейське кладовище, а павловнія вважається деревом спокою, гармонії та рівноваги. І саме так ми вшануємо колись похованих та загиблих».

Наступного дня, 3 квітня, у парку Шевченка будуть висаджені три види дерев. Так, на Набережній тернопільського ставу заплановано висадити 30 тюльпанових дерев, у яких цвіт – деревовидний тюльпан, який не зникає до наступної весни. Це буде символічна «Алея пам’яті Героїв України».

На «Острівку кохання» висадять 14 дерев виду павловнія, яскраве фіолетове цвітіння яке стане справжньою окрасою острівка. Також на прибережній зоні від «Острова кохання» до павільйону «Шахового клубу» планується висадити 20 дерев породи платан. З часом, коли саджанці підростуть, аварійні тополі у цьому парку перетворять на фігури та елітарні трони для відпочинку тернополян і гостей міста.

Міська рада

У квітні в Тернополі відбудеться відкритий аукціон з продажу старої бруківки

Вівторок, 31 березня 2015, 07:23

16 квітня о 10 год. у приміщенні Тернопільської міської ради відбудеться відкритий аукціон із продажу бруківки, яку було демонтовано під час проведення ремонтних робіт з вулиць міста. Як зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал, проведення аукціону зніме багато питань від тернополян щодо стану бруківки, її зберігання та ринкової вартості.

«У тернополян було багато думок про те, де знаходиться стара бруківка із вулиць міста, на яких ми провели ремонт, а також чутки про високу її вартість, – каже Сергій Надал. – Цю бруківку дуже складно використовувати повторно, адже вона різної форми. Саме тому ми пропонуємо тернополянам взяти участь у відкритому аукціоні з продажу цієї бруківки. Усі виручені кошти будуть направлені на ремонтні роботи у місті».

Організовує та проводить аукціон Тернопільська філія Товарної біржі «Універсальна земельна товарна біржа «Придніпровська».

На аукціон виставлено два лоти:

Лот №1. Базальтова бруківка придатна для повторного використання в кількості 102,38 метрів кубічних.

Лот №2. Базальтовий бутовий камінь-щебінь від бруківки в кількості 343,5 метрів кубічних.

На даний час уся бруківка знаходиться на зберіганні у комунальному підприємстві «Міськшляхрембуд». Оглянути бруківку можна у робочі дні з 9 до 16 год. після попереднього погодження з підприємством. Для цього необхідно зателефонувати за тел.: (097)808-96-77 у всі дні, окрім вихідних.

Кінцевий термін прийняття заяв для участі в аукціоні – три дні до початку його проведення.

Учасники аукціону зобов’язані внести реєстраційний внесок в розмірі 17,00 грн. без ПДВ, а також внести гарантійний (заставний) внесок на рахунок Біржі в розмірі 10% від початкової вартості за наступними реквізитами: одержувач платежу – Тернопільська філія Товарної біржі «Універсальна земельна товарна біржа «Придніпровська», р/р 26008011491306 в Тернопільському відділенні ПАТ «Укрсоцбанк», МФО 300023, Код 37687617.

 

Триває конкурс дитячої творчості «Майбутнє країни – у мріях дитини»

Понеділок, 30 березня 2015, 09:34

Наближається до фінішної прямої перший етап конкурсу дитячої творчості «Майбутнє країни – у мріях дитини», покликаний виховувати культуру сумлінного платника у школярів та ознайомити їх з професією фахівця податкової та митної справи. Про це нагадує начальник відділу комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ Василь Карпа.

Перший етап конкурсу відбувається на районному рівні. Участь у ньому беруть дві категорії учнів загальноосвітніх навчальних закладів: 9-11 та 12-15 років. Прийом робіт ще триватиме до 1 квітня 2015 року. Для участі у конкурсі приймаються індивідуальні творчі роботи за трьома напрямками: художні твори (малюнки), комп’ютерна графіка (комп’ютерна анімація) та літературні твори.

В подальшому протягом травня відбудеться другий етап конкурсу на регіональному рівні, де визначатимуться найкращі учнівські роботи серед надісланих з районів. Автори робіт, які посядуть перші місця на даному етапі, візьмуть участь на Всеукраїнському рівні протягом червня-серпня поточного року.

Роботи на конкурс подаються до Центру обслуговування платників за адресою: Білецька 1, к. 119. Довідки за телефоном:43-46-46.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Ігоря Герету увічнили на меморіальній дошці, що височіє на стіні створеної ним школи

Неділя, 29 березня 2015, 11:11

barul
На подвір’ї Тернопільської обласної комунальної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Герети відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки. Долучитися до цієї знаменної події прийшли Митрополит і Архиєпископ Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ Василій Семенюк, віце-ректор духовної семінарії отець Михайло Пастух, народний депутат України Тарас Юрик, очільник облради Василь Хомінець, заступник голови облради Олег Боберський, депутати обласної та міської рад, представники ОДА, громадських організацій, мистецька та наукова громада області, вчителі, батьки та учні школи.
Дочка та внуки видатного тернополянина зняли білі покривала із барельєфа, закріпленого на приміщені школи, авторства Олеся Маляра, а духовні ієрархи посвятили його.

dosk

 


До присутніх промовляли, згадуючи Ігоря Герету, Митрополит і Архиєпископ Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ Василій Семенюк, віце-ректор духовної семінарії отець Михайло Пастух, науковий співробітник музею політв’язнів та репресованих Ігор Олещук, народний депутат України Тарас Юрик та інші відомі тернополяни та гості міста.


Звертаючись до товариства, голова обласної ради Василь Хомінець наголосив на великій ролі Ігоря Герети у процесах національного відродження в краї. «На Тернопіллі його знали практично всі, – сказав очільник облради.- Він залишив значний слід у історичній науці та краєзнавстві, археології та громадській роботі. Був ініціатором великої кількості культурологічних проектів, співзасновником першої в Тернополі опозиційної громадської організації,  творцем експозицій історико-меморіального музею політв’язнів у підвалах колишнього приміщення обласного управління КГБ; Мистецького музею приватних збірок сучасного українського мистецтва; музею-садиби Патріарха Йосифа у селі Заздрість Теребовлянського району. Він здійснив ще багато-багато чого безцінного. Це була велика людина у прямому та переносному значенні цього слова. Та чи ненайоціненнішим є його педагогічний спадок. Як студент Ігоря Петровича можу на цьому наполягати. Він любив своїх учнів, був взірцем патріота, науковця, краєзнавця. Вчив працювати як зі словом, так і на розкопках чи у архіві. Понад десять літ вже немає його з нами. Та справи Ігоря Герети живуть і надихають. Однією частиною із його багатогранного спадку є експериментальна комплексна школа мистецтв, творцем якої він був. Тож допоки тут будуть виховуватись юні таланти, справи нашого видатного земляка продовжуватимуться».


Церемонію відкриття меморіальної дошки супроводжували музичні виступи вихованців школи імені І.П. Герети, а провів її  професор кафедри українознавства і філософії Тернопільського національного технічого університету імені Івана Пулюя, письменник та громадський діяч Олег Герман.

Обласна рада

 

Сторінка 1393 з 1465

«ПочатокПопередня1391139213931394139513961397139813991400НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер