images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Намагалися надати неправомірну вигоду поліцейським: трьом жителям Тернопільщини загрожує до 4 років позбавлення волі

Понеділок, 29 липня 2024, 12:44


Водії хотіли «відкупитися» від адмінвідповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані. Минулими вихідними на Тернопільщині зафіксовано три таких факти.

Під час нагляду за безпекою дорожнього руху співробітники групи реагування патрульної поліції сектору поліцейської діяльності №1 м. Почаїв Кременецького райвідділу поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль Volkswagen. У ході спілкування з водієм – 42-річним місцевим жителем, поліцейські помітили, що він має явні ознаки алкогольного сп'яніння. Правоохоронці запропонували порушнику пройти огляд у встановленому законом порядку на стан сп'яніння, проте він відмовився.

Під час оформлення адмінматеріалів водій спробував «домовитися» з поліцейськими та почав пропонувати їм неправомірну вигоду. Правоохоронці попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за такі дії. Проте попередження він проігнорував та поклав у теку з документами кошти у розмірі 900 доларів. Факт корупційного діяння задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події поліцейські.

«Відкупитися» від адмінвідповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані намагалися ще двоє водіїв. Мешканець Тернопільського району пропонував поліцейським 600 доларів, а житель Кременеччини – 100 доларів.

За всіма фактами слідчі поліції розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Також поліцейські склали на водіїв адмінпротоколи за статтею 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За вчинення такого правопорушення передбачено 17 000 гривень штрафу з позбавленням права керування на 1 рік.

З початку цього року правоохоронці склали понад дві тисячі адміністративних протоколів на водіїв, які керували транспортними засобами в нетверезому стані (стаття 130 КУпАП).

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Поліцейські застерігають: у жодному разі не виконуйте вказівок незнайомців, які представляються працівниками банку!

Понеділок, 29 липня 2024, 12:42


Понад 150 000 гривень зникло з банківських карток жительки Тернопільського району після спілкування з невідомим. Співробітники Тернопільського відділення поліції встановлюють особу афериста.

Зі слів заявниці, до неї зателефонувала особа, яка представилася співробітником банку. Співрозмовник запевнив жінку, що на установу здійснюється кібератака, тому її банківські картки заблоковані. Аби розблокувати їх потрібно було підтвердити операцію через телефонний дзвінок, натиснувши «1». Потерпіла виконала умови, відтак з її рахунків невідомі зняли понад 150 тисяч гривень.

Слідчі поліції за фактом шахрайських дій відкрили кримінальне провадження відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці здійснюють оперативно-розшукові заходи для розкриття кримінального правопорушення.

Працівники поліції розповідають жителям області, як уберегти свої заощадження:

  • якщо ви отримали подібний дзвінок, негайно припиніть розмову та самостійно зателефонуйте в банк за номером, вказаним на зворотному боці картки, або особисто зверніться у відділення банку;
  • співробітники банківської установи ніколи не перевіряють персональні дані;
  • не розголошуйте коди, які приходять на ваш мобільний номер, а також не набирайте невідомі комбінації цифр;
  • за жодних обставин не переказуйте кошти на будь-які інші рахунки на прохання співрозмовників;
  • якщо ви зрозуміли, що розкрили персональні дані картки аферистам або з вашим рахунком проводять підозрілі операції – негайно заблокуйте картку та доступ до інтернет-банкінгу, зателефонувавши до банку.

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Слідчі поліції встановлюють обставини двох автопригод, які трапилися на Тернопільщині

Понеділок, 29 липня 2024, 12:34


28 липня на дорогах Тернопільщини поліцейські зареєстрували дві аварії за участю мотоциклістів.

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася о 7:50 в селі Буцнів Тернопільського району. З численними тілесними ушкодженнями до лікарні бригада екстреної медичної допомоги привезла тернополянина 1989 року народження.

Чоловік, керуючи мотоциклом Shineray Intruder, не впорався з керуванням та перекинувся. Його госпіталізували до медзакладу, а транспорт вилучили на арештмайданчик.

Ще одну автопригоду зареєстрували слідчі поліції того ж дня у селі Годів Зборівської територіальної громади. Аварія трапилася о 17:24. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що 48-річний водій мотоцикла «Mustang» не дотримався безпечної дистанції й, здійснюючи обгін на рівнозначному перехресті, допустив зіткнення з автомобілем «Opel Combo».

У результаті удару мотоцикліста з травмами  доправили до лікарні. У всіх учасників автопригод взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

Поліцейські нагадують, що водії мопедів, мотоциклів та скутерів є повноцінними учасниками дорожнього руху. Тому їм також варто пам'ятати та дотримуватися правил дорожнього руху.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Легендарного футболіста Зіку пограбували на Олімпійських іграх у Парижі

П'ятниця, 26 липня 2024, 13:58

Легендарного футболіста і тренера Артура Антунеса Коїмбру (Зіку) пограбували в Парижі, куди він приїхав на запрошення бразильської делегації на Олімпійські ігри.

Про це повідомляє французьке видання Le Parisien.

Увечері 25 липня Зіко залишив свій готель на таксі. Коли він сів у автомобіль, до водія підбіг невідомий і відвернув його увагу. У цей час спільник злочинця вкрав портфель Зіку з пасажирського сидіння.

У вкраденому портфелі знаходився годинник Rolex, діаманти, готівка (2 тисячі євро та 2 тисячі доларів) та прикраси. За фактом події було розпочато розслідування. Його доручили бригаді з протидії бандитизму.

Нагадаємо, Зіку є одним з найвеличніших футболістів в історії. У складі збірної Бразилії, за яку протягом кар'єри він забив 52 голи в 72 матчах, Зіку став бронзовим призером чемпіонату світу 1978. Крім того, він є дворазовим чемпіоном світу з пляжного футболу (1995, 1996).

Сьогодні, 26 липня, у Парижі відбудеться церемонія відкриття Олімпійських ігор 2024. Бразилія, на відміну України, не кваліфікувалася на футбольний турнір, проте буде боротися за медалі в багатьох інших видах спорту.

ДЕНИС ШАХОВЕЦЬ 

У Тернополі мешканцям 32 будинків на два тижні вимкнуть гарячу воду

Четвер, 25 липня 2024, 13:31

У Тернополі мешканцям 32 будинків на два тижні вимкнуть гарячу воду
У КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" повідомили, що від сьогодні, 25 липня на два тижні вимкнуть гарячу воду жителям 32 будинків.

"Для проведення гідравлічних випробувань від 25.07 по 07.08 2024 року буде призупинене ГВП до окремих будинків, а саме – до житлових будинків на вулиці Київська,4,8,10,12,14, Тарнавського,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26, Любомира Гузара,10,12, Лепкого,3,5,6,7,8,9,10,11,14, Захисників України,1,2,3,5; Смакули,1, Київська,6.Перепрошуємо за тимчасові незручності", - наголосили комунальники.

 

Сторінка 9 з 1473

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер