images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Ніцца вигнала з порту круїзний лайнер, на який поскаржились за забруднення довкілля

Субота, 18 червня 2022, 18:24

У французькій Ніцці міська влада наказала вийти з порту круїзному лайнеру, на який поскаржилися за забруднення довкілля, за кілька годин після його прибуття.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BFMTV.

Випадок стався ще у четвер. Грецький круїзний лайнер Aegan Odyssey з близько 300 пасажирами надвечір зайшов у порт міста.

Місцеві жителі звернули увагу на густі клуби диму, які він викидає, і шум від обладнання корабля, та поскаржилися міській владі. Близько 11 години вечора, за кілька годин після прибуття, лайнеру наказали залишити порт і він рушив у напрямку Тулузи.

Як стало відомо AFP, компанія-агент Medov France з офісом у Марселі, що відповідає за зупинки лайнера від імені чартерної компанії, звернулася за роз’ясненнями до портової влади, скаржачись, що це "удар по репутації" компанії.

Французькі міста на середземноморському узбережжі в останні роки все частіше постають перед дилемою з круїзними лайнерами які, з одного боку, є джерелом забруднення, але з іншого боку, є важливим джерелом доходу для місцевої економіки.

 

Україна опублікувала свої відповіді на опитувальник ЄС щодо членства

Субота, 18 червня 2022, 18:22

На урядовому сайті опублікували відповіді України в опитувальнику ЄС для набуття статусу країни-кандидата в блоці.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Так, на Євроінтеграційному порталі оприлюднені як обидві частини самого опитувальника ЄС, так і українські відповіді на нього.

28 лютого, за 4 дні після початку російської агресії, Україна офіційно подала до Брюсселя заявку про вступ до ЄС та висловила сподівання, що ЄС, зважаючи на обставини, зможе швидко розпочату процедуру.

В середині квітня Україна відправила Єврокомісії першу частину заповненого опитувальника для оцінки спроможності отримати статус кандидата у члени ЄС. Заповнення другої і фінальної частини опитувальника Київ завершив 9 травня.

17 червня Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз. Також у висновку Єврокомісії перелічені сім вимог до України, зокрема, у сфері верховенства права та антикорупції.

Офіційне рішення щодо статусу для України мають ухвалити на саміті лідерів ЄС 23 червня.

Поліцейські Хмельниччини забрали з місця злочину трьох хом’яків і обирають їм імена

Субота, 18 червня 2022, 18:15

Поліцейські Кам’янець-Подільського районного управління забрали з місця злочину трьох хом’ячків, а тепер підбирають для них імена.

Тварини були у вкрай занедбаному стані, розповідають у поліції Хмельницької області.

Тепер хом’ячки живуть у відділенні поліції, у них є новий будиночок і вдосталь їжі.

"Допомагатимуть правоохоронцям розкривати злочини. От тільки імена ще не підібрали", – розповіли у відомстві.

Хом’ячки у старому домі, де їх знайшли поліцейські

Поліцейські звернулися до користувачів Facebook з проханням підібрати імена для гризунів. Наразі більше всього людей вподобали варіант з відомого мультфільму: Чіп, Дейл та Гаєчка.

Новий будиночок гризунів у відділенні поліції

Хом’ячків також пропонували назвати Мак, Шоль і Дра; Миша, Гриша і Опанас та Льоша, Гоша і Потап.

Окрім того, були й варіанти, пов’язані з війною: Пістон, Гільза, Пуля, Патрон, Джевеліна і Байрактар.

Яна Осадчажурналіст

 

Кабмін запровадив візовий режим з Росією

Субота, 18 червня 2022, 18:05

Кабінет міністрів ухвалив рішення про припинення з 1 липня дії угоди з Росією про безвізовий режим.

Джерело: прем’єр Денис Шмигаль у Telegram

Дослівно: "Задля протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави уряд на виконання доручення президента України щойно ухвалив рішення про припинення дії угоди з РФ про безвізовий режим.

Росіяни не зможуть потрапити в Україну без отримання візи. Рішення набуває чинності з 1 липня цього року".

Що передувало: 17 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що з 1 липня 2022 року Україна запровадить візовий режим в’їзду для громадян РФ.

За словами джерел УП, якщо росіянин в Росії і захоче поїхати в Україну, то йде у візовий центр, якщо за кордоном, то йде в українське посольство або у візовий центр і отримує там візу на в'їзд.

Українська правда

Міський голова Сергій Надал привітав та нагородив кращих медичних працівників Тернопільщини з нагоди професійного свята

Субота, 18 червня 2022, 14:30

Напередодні професійного свята – Дня медичного працівника, який традиційно відзначається у третю неділю червня, міський голова Сергій Надал взяв участь в урочистостях, які відбулися у Тернопільській обласній клінічній лікарні, та привітав й нагородив працівників медичної галузі.

«Від усієї Тернопільської громади вітаю вас і медиків усієї України з прийдешнім професійним святом. Низький уклін Вам за невтомну працю, щире і відкрите серце. Сьогодні ви рятуєте життя, лікуєте поранених безпосередня на полі бою, також рятуєте життя у тернопільських лікарнях – це надзвичайно відповідальна і важлива праця, – наголошує Сергій Надал. – Нехай ті добрі справи, які ви робите, повертаються до вас сторицею. Бажаю міцного здоров’я нашим Ангелам охоронцям у білих халатах. Щастя та Божої благодаті Вам і Вашим родинам. Успіхів у роботі і нових звершень. Слава українським медикам! Слава Україні!»

За сумлінну працю, високий професіоналізм у роботі, особистий вагомий внесок у надання висококваліфікованої медичної допомоги і забезпечення охорони здоров’я населення та за нагоди свята кращі представники медичної галузі Тернопільщини нагороджені відзнаками, подяками міського голови та цінними подарунками.

Більше фото з нагородження можна переглянути у розділі «Галерея».

 

Сторінка 647 з 1423

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер