images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У тернопільському парку Сопільче відзначили День Державного прапора України підняттям стяга

П'ятниця, 23 серпня 2024, 13:51

Щорічно 23 серпня в Україні відзначають День Державного прапора. З цієї нагоди на центральній алеї у тернопільському парку Сопільче відбулася офіційна церемонія підняття синьо-жовтого стяга.

Розпочалися урочистості хвилиною мовчання за загиблими Героями та усіма українцями, які стали жертвами війни, розгорнутої росією на території України. За участі духовенства відбувся спільний молебень за мир у нашій країні, а також освячення та підняття найбільшого стяга на Тернопільщині.

Під час урочистостей секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчака нагородив правоохоронців нагородними знаками міського голови та цінними подарунками.

З нагоди свята також відбулося спецпогашення поштових марок «Все буде Україна». Поштова марка виготовлена у формі мапи України, символізуючи собою національну єдність та цілісність України. Тираж марки складає 800 тисяч примірників.

 

Через обрив контактної мережі у Тернополі змінено рух деяких тролейбусів

П'ятниця, 23 серпня 2024, 13:36

Змінено рух тролейбусів у звʼязку з обривом контактних мереж біля 6-ого магазину. Зокрема. зміни такі:
  • 5 тролейбус їде з центру через просп.Бандери, Збаразький поворот і далі по маршруту;
  • 8 тролейбус курсує у напрямку Березовиця - Ринок;
  • 10 тролейбус - розвертається на розвʼязці на вул.Текстильна, далі курсує через просп.Злуки, Київська, 15 Квітня, просп.Степана Бандери в центр через філармонію;
  • Тролейбуси 7,9,11 наразі не курсують.
На місці обриву тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Волонтери центру «Допомога армії від Тернополя» вирушили у чергову поїздку до захисників на фронт

Четвер, 22 серпня 2024, 12:42

Сьогодні, 22 серпня, водії та волонтери центру «Допомога армії від Тернополя» вирушили у чергову поїздку до наших захисників на фронт. Цього разу волонтери прямують у Харківську, Донецьку та Запорізьку області.

«Впродовж декількох тижнів відбувався збір необхідної техніки, обладнання та продуктів харчування для наших військових. Дякую всім, хто долучився, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Ми додатково доукомплектували буси медичними аптечками, FPV дронами, зарядними станціями EcoFlow, генераторами та засобами радіоелектронної боротьби, які закупили за кошти бюджету нашої громади,  завдяки сплаченим податкам місцевих підприємців. Окрім цього, на фронт передаємо продукти тривалого зберігання, які виготовили внутрішньо переміщені особи з міста Рубіжне у гуманітарному Хабі «Нове життя»».

Нагадаємо, на базі управління соціальної політики (вул. Миколи Лисенка, 8-А) працює центр «Допомога армії від Тернополя», який здійснює безкоштовну доставку посилок в місця дислокації військовослужбовців.

 

У різних мікрорайонах Тернополя тривають ремонтні роботи дорожнього покриття

Четвер, 22 серпня 2024, 12:40

У Тернополі продовжуються поточні ремонти дорожнього покриття проїзних частин та пішохідних ділянок.

Проводяться роботи на транспортній розв’язці Злуки – Промислова – Збаразька – Текстильна – Енергетична. Наразі працівники підрядної організації проводять геодезичні роботи, після чого буде виконуватись фрезерування асфальтобетонного покриття дороги (фреза велика).

На вул. Промисловій триває влаштування бордюрів, корита та щебенево-піщаної основи тротуару з вкладанням фігурних елементів мощення.

Проводиться ремонтні роботи і у житловому фонді міста. Зокрема, триває відновлення покриття проїзних і пішохідних частин на прибудинкових територіях, міжквартальних проїздах та тротуарах:

  • бульв. Данила Галицького (від ж/б на пр. Ст. Бандери,92 до пр. Ст. Бандери) – мощення проїзду плиткою;
  • вул. Торговиця,26 – мощення тротуарів плиткою;
  • вул. Новий Світ, 93-95 – влаштування корита та піщаної основи проїзду;
  • вул. Миру, 1–А (тротуар прибудинкової території) – демонтаж бордюрів.

Рада дозволила відстрочку від мобілізації для неповнорідних родичів загиблих чи зниклих захисників

Середа, 21 серпня 2024, 14:37

Верховна Рада підтримала законопроєкт №11391 щодо відстрочки від мобілізації близьких родичів людей, які загинули або зникли безвісти під час участі у війні.

"За" відповідний законопроєкт проголосували 310 парламентарів, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Йдеться про відстрочку для військовозобов’язаних, чиї близькі родичі, зокрема рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, загинули або зникли безвісти під час участі в бойових діях під час дії воєнного стану.

Після нещодавніх змін закон прописував можливість відстрочки лише для повнорідних братів та сестер, а тепер йдеться і про неповнорідних (братів та сестер, які мають спільними лише одного з батьків).

"До Закону про мобілізацію №10449 до статті 23 було внесено правку, і в пункті щодо тих, хто не підлягає мобілізації, прибрали слово “... (неповнорідний) брат/сестра”. Чим керувалися, коли вносили таку правку, невідомо.

Але цією правкою завдали великого болю багатьом родинам, хто втратив близьких на війні. Родини, які звернулися зі звернення про внесення змін до Закону про мобілізацію шляхом повернення вилученої норми, вважають, що відправляти другого сина на війну, коли загинув перший, це над їхні сили", – йдеться у пояснювальній записці законопроєкту №11391.

ОЛЕНА БАРСУКОВА 

 

Сторінка 2 з 1473

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер