images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі кожен восьмий житель – бізнесує

Субота, 12 вересня 2015, 11:00

Як зазначили у відділі реєстрації та обліку платників Тернопільської ОДПІ, станом на 1 вересня 2015 року на обліку в інспекції перебуває 31 111 платників податків, з яких 10 163 – юридичних осіб та 20 948 – фізичних осіб – підприємців. У місті здійснюють діяльність 8 643 юридичних осіб та 16 944 підприємців, а в Тернопільському районі 1 520 та 4 004 – відповідно.

Впродовж восьми місяців документальні перевірки проведені у 201 юридичної особи, за результатами яких донараховано 46, 2 млн. грн. раніше не сплачених платежів та штрафних санкцій та у 767 підприємців, у яких також встановлено порушення та донараховано до бюджетів усіх рівнів 2, 3 млн. грн.

Перевірки тих, хто здійснює торгівлю алкогольними напоями (в тому числі і пивом) та тютюновими виробами принесуть до бюджетів 1, 3 млн. грн., а за результатами 79 перевірок з питань оподаткування зарплати та інших доходів донараховано податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій в сумі 1, 1 млн. грн.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Цегельний бізнес «погорів» на трудових нелегалах

П'ятниця, 11 вересня 2015, 11:16

Днями в рамках проведення заходів спрямованих на виявлення та припинення порушень на ринку праці, співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області в ході відпрацюванням одного з приватних підприємств області, яке займається виготовленням цегли, встановлено, що його службові особи використовували працю найманих працівників без їх належної реєстрації.

Так, для забезпечення безперервного циклу виробництва на підприємстві було задіяно 15 найманих працівників з числа місцевих жителів та жителів Хмельницької області. Частина немісцевих найманих працівників проживала в наметі поблизу підприємства.

Встановлено, що із найманими працівниками трудові договори не укладались, середня заробітна плата становить 150 гривень на день. Крім цього, звітність за формою 1-ДФ службовими особами цього приватного підприємства до органів ДФС у Тернопільській області впродовж 2015 року не подавалась, і, відповідно, податок на доходи фізичних осіб не утримувався.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області за фактом грубого порушення законодавства про працю службовими особами даного приватного підприємства внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Триває досудове розслідування.

За вказане порушення службовим особам підприємства загрожує штраф від 34 до 51 тисячі гривень або виправні роботи терміном до двох років.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Відтепер представники громадських організацій і журналісти видаватимуть закладам торгівлі чи громадського харчування спеціальні наліпки

П'ятниця, 11 вересня 2015, 07:34

Акцію «Виданий чек – гроші громаді» презентували на засіданні тернопільського прес-клубу громадські активісти спільно із представниками фіскальних органів та місцевої влади. Ідея проведення такої акції виникла в її організаторів задля того, щоб донести до громадян, які є споживачами підакцизної групи товарів, що цього року завдяки законодавчим нововведенням в рамках децентралізації при купівлі підакцизних товарів (а це алкогольні напої, в тому числі пиво, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо) 5% їх вартості потрапляє до місцевих бюджетів.

Стартувала безстрокова акція з обласного центру. Тож відтепер представники громадських організацій і журналісти після проведених рейдів у Тернополі видаватимуть закладам торгівлі чи громадського харчування, де торгують підакцизними товарами легально, спеціальні наліпки «Місцевій громаді 5% від акцизу. Тут продають легально!».

«Фахівці фіскальних органів та міліції не можуть контролювати усі місця торгівлі одночасно, – зазначив начальник Тернопільської ОДПІ Петро Якимчук. – Тому, перш за все, ми хочемо спонукати мешканців бути свідомими і купувати товари в сумлінних підприємців. На сьогодні ліцензія коштує 8 тис грн в рік на кожен касовий апарат і 2 тис грн для тютюнових виробів. Якщо для когось з підприємців це непосильна сума, вони спокійно можуть відмовитись від продажу цигарок або пива».

Фактичним підтвердженням того, що кошти від акцизного збору підуть на потреби місцевих громад, є видача покупцю чеку. Організатори наголошують, що цей документ також може захистити права споживачів у випадку придбання ними неякісного товару.

«Зараз кожен мешканець міста повинен розуміти, що купуючи пиво, алкоголь, тютюн та паливо - 5% з покупки автоматично підуть на благоустрій Тернополя. Якщо би кожен покупець забирав свій чек від купленого товару, то згодом ми могли б легалізувати акцизний збір та збільшити його. Тоді надходження у бюджет становитимуть приблизно 75 мільйонів», – підкреслила заступник міського голови Вікторія Остапчук.

«На жаль, деякі підприємці не показують реального виторгу, – додав Петро Миколайович. – Тобто вони свідомо не видають розрахункові документи споживачам, які купують товар, в тому числі і підакцизний. У цій ситуації податок з реалізації підакцизних товарів не надходить до місцевої казни, а це недофінансування соціальних програм».

Водночас організатори акції наголошують, що місця, де проводиться нелегальна торгівля, відпрацьовуватимуть органи ДФС та правоохоронці, а в разі відмови продавця у видачі чеку просять писати заяву про подібні випадки в органи ДФС області, зокрема звернувшись у Центр обслуговування платників податків при Тернопільській об’єднаній ДПІ за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1.

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Як вберегтись від інтернет-шахраїв?

П'ятниця, 11 вересня 2015, 06:38

Сьогодні дуже зручно купувати онлайн. Інтернет покупки вже давно стали частиною нашого життя. На сайтах-аукціонах, де користувачі мережі продають власні речі, часто можна знайти дійсно якісний товар за низькою ціною, це й приваблює людей. Єдиним мінусом таких торгівельних майданчиків можна назвати те, що ні сам товар, ні продавця вживу ви не бачите, що дає шахраям простір для дій. Але як виявити зловмисника?

1. Надто низька ціна товару . Для того щоб на наживку клювало як можна більша кількість людей, шахраї ставлять дуже низький цінник.

2. Скоріш за все вас попросять відправити авансом приблизн половину від вартості покупки

3. Якщо у вас є можливість забрати товар власноруч, не прибігаючи до послуг компаній експрес-доставки.

 

Часто продавці заявляють, що проживають в зоні АТО, або поруч із нею. В такому випадку нікого не дивує низька ціна товару, мовляв, бідолага тікаючи від війни спродує все за безцінь. На перший погляд нічого не викликає особливих підозрінь, вам - хороший, та дешевий диван, йому – необхідні гроші. Саме на таке відношення до себе “бідолага” і розраховує. Як тільки ви переводете йому гроші – той ігнорує всі ваші спроби з ним зв’язатися. Ось як про це розповідає Тернополянин Сегрій: “ Я домовився з продавцем про купівлю, перерахував гроші на картку. Він передзвонив ввечері та повідомив, що відправив диван “Новою поштою”, а декларацію забув начебто в машині і пришле зранку. Смс від нього не прийшло, я йому передзвонюю, але трубки ніхто не бере. Наступного дня я поїхав в представництво “Нової пошти”, але ніякого відправлення на моє ім'я там не було”.

В такій ситуації потрібно негайно звернутися до міліції з письмовою заявою. Також варто зв’язатися із адміністрацією торгівельного майданчика, де було вчинено шахрайство, та попросити, аби вони зафіксували усі електронні сліди. У подальшому це може бути використано в якості доказів. Пам’ятайте: важливим є збереження історії спілкування із правопорушником та самого факту переказу.

Павло Куций

Тернопільський осередок ВО «Автомайдан» оголошує повну мобілізацію та починає безстрокову акцію протесту

Четвер, 10 вересня 2015, 07:13

Акцію протесту починаємо у зв’язку із незаконним, на наше переконання, затриманням активіста Одеського «Автомайдану» Євгена Резвушкіна, - повідомив голова ТО ВО «Автомайдан» Ігор Василів. – Вчора, 8 вересня, Приморський райсуд м. Одеси на два місяця арештував без права внесення застави нашого побратима - голову Одеського «Автомайдану».

Затримання і арешт – наслідки відвідин маєтку головного «підрахуя» країни Сергія Ківалова.

* В той час, коли головні корупціонери країни уникають покарань чи їх відпускають під застави за смішні суми для цих олігархів, нашого активіста ув’язнили, - каже Ігор Василів. – Того самого Євгена Резвушкіна, який 2 травня 2014 р. під час сутичок в Одесі отримав поранення ока. Того, котрий від першого дня стояв на Майдані і фактично власними силами та за допомогою своїх побратимів привів цю злочинну олігархічну шайку до влади.

Тернопільські автомайданівці офіційно заявляють про підтримку безстрокової акції протесту проти свавілля продажної влади та прогнилих систем - правоохоронної та судочинної.

* Свого побратима ми підтримуватимемо до кінця, - каже Ігор Василів. – В четвер, 10 вересня, братимемо участь в акції протесту проти міністра МВС Арсена Авакова, який відбудеться у Києві.

11 вересня акцію протесту продовжать під стінами Апеляційного суду Одеси.

* Закликаємо всіх побратимів, з якими пліч-о-пліч стояли на Майданах країни під час Революцією гідності, – підтримати нас у боротьбі проти свавілля і не допустити реваншу антимайданівських сил, - звертаються до свіх свідомих українців тернопільські автомайданівці.

 

Сторінка 1282 з 1423

«ПочатокПопередня1281128212831284128512861287128812891290НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер