images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Фейкові виплати – один із різновидів кіберзлочинів. Поліцейські нагадують, як не стати жертвою шахраїв

Середа, 20 березня 2024, 13:22


Один із способів, які використовують шахраї під час злочину – фішинг. Мета полягає у тому, щоб отримати доступ до конфіденційних даних користувачів соціальних мереж. Надалі зловмисники використовують їх, аби викрасти гроші.

Шахрайська схема «грошова допомога українцям від міжнародних організацій» доопомагає заробляти аферистам. Житель Тернопільського району втратив понад 18 000 гривень.

За словами потерпілого, у месенджері чоловік отримав повідомлення щодо надання матеріальної допомоги начебто від організації «ЮНЕСКО». Для її отримання необхідно перейти на сайт та зазначити реквізити банківської картки. Насправді посилання шахраї надсилають фішингове і після того, як люди подають заявку, зловмисники викрадають їхні заощадження.

Дану подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Аби захистити свій електронний гаманець, правоохоронці нагадують:

  • отримуйте інформацію щодо виплат лише з офіційних джерел;
  • не вводьте конфіденційні дані банківських рахунків на підозрілих сайтах;
  • у разі помилкового заповнення інформації на шахрайському ресурсі, негайно заблокуйте картку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Працівники поліції застерігають жителів області бути уважними через погіршення погодних умов

Середа, 20 березня 2024, 13:18

Несприятливі погодні умови можуть призвести до збільшення дорожньо-транспортних пригод. Поліцейські закликають водіїв неухильно дотримуватись правил дорожнього руху та берегти безпеку інших учасників дорожнього руху.

Водіям слід бути уважними за кермом. Якщо ви уже замінили зимові колеса на літні, будьте обережними - не ризикуйте та без потреби не виїжджайте. Пам’ятайте, під час опадів необхідно рухатися із включеним ближнім світлом або протитуманними фарами. В умовах недостатньої видимості обов’язково знижуйте швидкість й дотримуйтеся безпечної дистанції. Завчасно вмикайте сигнали повороту при зміні напрямку руху, а під час зупинки вмикайте аварійну сигналізацію.

Бути обережними пішоходам теж необхідно. Переходьте дорогу тільки у встановлених місцях. Переконайтеся, що водії транспортних засобі помітили вас. Будьте взаємоввічливі під час руху.

Не нехтуйте правилами безпеки!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У Тернополі відбувся публічний захист проєктів в рамках Конкурсу програм розроблених інститутами громадянського суспільства у 2024 році

Середа, 20 березня 2024, 13:16

На днях за ініціативи управління сім'ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради відбувся публічний, відкритий захист проєктів в рамках Конкурсу програм розроблених інститутами громадянського суспільства у 2024 році.

Відкриті слухання є важливим кроком в напрямку прозорості влади. Представники громадських організацій мали змогу не лише бути присутніми на презентаціях проєктів інших ГО, але й ставити їм тематичні запитання та уточнювати дані на рівні з представниками комісії.

Цьогоріч було подано на конкурс 23 проєкти від 9 представників громадянського суспільства.

Загальний запит на фінансування проектів – 1 333 275,00 грн.

Очікувана сума фінансування проєктів від Тернопільської міської ради – 1 056 671 грн.

Нагадуємо, що загальний бюджет Конкурсу програм розроблених інститутами громадянського суспільства у 2024 році складає лише 300 000 грн.

Щиро дякуємо громадським організаціям за вмотивованість та готовність до співпраці.

 

Незаконну порубку та крадіжку деревини зареєстрували поліцейські Тернопільщини

Понеділок, 18 березня 2024, 14:35

Незаконну порубку дерев зареєстрували поліцейські в межах національного природного парку "Дністровський каньйон".

15 березня працівники групи реагування патрульної поліції неподалік села Дністрове Мельниці-Подільської територіальної громади, зупинили двох місцевих жителів. Батько та син їхали на гужовій підводі, завантаженою дровами. Під час розмови правоохоронці встановили, що родичі незаконно зрубали чотири дерева породи акації.

Деревину поліцеські вилучили. Сума збитків встановлюється. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до частини 3 статті 246 ККУ. Санкція статті передбачає штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Того ж вечора в урочищі "Загайці" Лановецького лісництва філії працівник лісогосподарства помітив два вози, завантажені дровами. Чоловік поїхав за ними і викликав поліцію. У ході перевірки з'ясувалося, що два жителі Кременецького району, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп'яніння, поїхали до лісу, аби викрасти заготовлену деревину.

На дві гужових підводи вони завантажили майже 3 кубічних метри граба, дуба та береста. Проте далеко від'їхати не встигли. Триває слідство відповідно до частини 4 статті 185 та частини 2 статті 15 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Шахрайка-ворожка, знімаючи «пороби», видурила у жительки Тернопільського району 180 тисяч гривень

Понеділок, 18 березня 2024, 14:33


Значну суму грошей за допомогу у «розв’язанні» особистих проблем перерахувала незнайомці жителька Тернопільського району. Проте очікуваного результату не отримала і звернулась за допомогою до співробітників поліції.

Як з’ясувалося, жінка в месенджері Telegram побачила оголошення про надання послуг із вирішення особистих проблем шляхом зняття «поробів». Написала незнайомці, яка пообіцяла їй допомогти. Спілкувалиcя вони упродовж трьох місяців онлайн. «Ворожіння» відбувалося в декілька сеансів, кожен з яких коштував якусь певну суму грошей. В результаті жителька Тернопільського району перерахувала шахрайці 180 тисяч гривень.

Поліцейські застерігають жителів області бути пильними та не довіряти незнайомцям, які пропонують послуги ворожіння, зняття «поробів» та «очищення карми». У жодному разі не перераховуйте їм гроші та не оплачуйте сумнівні послуги! Немає магічної пігулки, яка вирішить всі ваші проблеми та відверне життєві негаразди. Тим паче, це не зробить фейкова особа з Інтернету. Розміщуючи такі оголошення, шахраї мають на меті одне – виманити у вас лише гроші.

Розкажіть про такий вид шахрайства вашим близьким, знайомим, щоб убезпечити їх від аферистів.

У випадку, якщо ви все ж потрапили у пастку шахраїв, не зволікайте та звертайтеся до поліцейських.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 7 з 1410

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер