images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


ні Медики врятували у пожежі 2-річного хлопчика

П'ятниця, 04 лютого 2022, 09:28


Медики врятували у пожежі 2-річного хлопчика

3 лютого о 3.45 бригада швидкої виїжджала на вул. Вільхову в Тернополі, до 2-річного хлопчика.

За словами мами, на кухні щось загорілося, дитина надихалася диму й перелякалася.

З діагнозом отруєння парами згорання (чадним газом) хлопчика, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано в обласну дитячу лікарню.


 

Відкриття Олімпіади у Пекіні: хто представлятиме Тернопільщину?

П'ятниця, 04 лютого 2022, 09:25


Відкриття Олімпіади у Пекіні: хто представлятиме Тернопільщину?

Сьогодні, 4 лютого, відбудеться відкриття Зимових Олімпійських ігор у Пекіні.  Національний олімпійський комітет України затвердив склад нашої збірної для участі в Іграх. Чотири спортсмени представлятимуть на Олімпіаді нашу область.

У складі біатлонної команди виступатиме чемпіон світу Дмитро Підручний.
Двох представників делегуватиме область у санному спорті. На трасі в Пекіні виступлять одиночники – досвідчений Андрій Мандзій і 18-річна Юліана Туницька.
Відібрався на Олімпіаду і представник лижного двоборства Дмитро Мазурчук. А його колега по команді Віктор Пасічник є запасним у цьому виді спорту.

Нагадаємо, участь в Олімпіаді у Пекіні повинна була брати екс-тернополянка Олена Білосюк (Підгрушна), але позитивний тест на коронавірус може поставити хрест на її участі в Олімпіаді. Отож, ще одна наша колишня землячка Анастасія Меркушина, яка раніше отримала статус запасної, може замінити Білосюк в команді вже найближчим часом.

Стрибаючі лижники з Кременця Дарина Ільчук та Руслан Шуманський здобули бронзові нагороди у Польщі

П'ятниця, 04 лютого 2022, 09:19

Стрибаючі лижники з Кременця Дарина Ільчук та Руслан Шуманський здобули бронзові нагороди у Польщі

130 спортсменів з Польщі, Чехії, Словаччини та України стали учасниками третього етапу змагань зі стрибків на лижах з трампліну та лижного двоборства «LOTOS Сup-2022», який нещодавно відбувся в польському місті Закопане. Медалі виборювали у семи вікових категоріях, починаючи від старших хлопців до дорослих. З огляду на сильний вітер та сніг, змагання проводились для всіх на трампліні HS-70. Бронзовою призеркою турніру серед молоді (дівчата) у стрибках на лижах з трампліна стала вихованка ОДЮСШ із зимових видів спорту з Кременця Дарина Ільчук. Тренер спортсменки Василь Нікіфорук.

Також бронзову медаль здобув у Закопане ще один представник школи, кременчанин Руслан Шуманський, який посів третє місце у лижному двоборстві серед молодших юніорів. Спортсмен – вихованець тренерів Ярослава Карпця  та Олександра Точинського.

 

Житель Тернопільщини бігтиме марафон майже голяка на морозі

Четвер, 03 лютого 2022, 14:49

Житель Тернопільщини бігтиме марафон майже голяка на морозі
Мешканець Хоросткова 58-річний Василь Шевчук готується поставити новий рекорд України.

6 лютого чоловік бігтиме марафонську дистанцію з голим торсом в рамках зимового трейлу Wild North Way «Дихай вільно, біжи дико!». Захід відбудеться у Києві в Пущі Водиці, пише Наш День.

Василь Шевчук навіть у тріскучі морози бігає лише в шортах і рукавицях. Іноді одягає ще шапку.

«У разі успішного фінішу Національний реєстр рекордів зареєструє рекорд «Найдовша відстань зимового забігу з голим торсом». Претендент на рекорд – Василь Шевчук з міста Хоростків Тернопільської області. Спортом займається все життя. Підтримує ідею кросу Wild North Way, що зима – це час для дикого бігу! Відомий своїми екстремальними зимовими захопленнями такими як закопуванням в сніг власного тіла з головою, забіги по снігу босоніж, найтриваліше перебування в ополонці тощо. Організовує спортивні змагання для дітей свого міста, богатирські ігри, змагання серед учасників бойових дій. Побудував у Хоросткові дитячий та спортивний майданчик, де тренуються усі охочі», – йдеться у повідомленні.

Оголошення рекорду відбудеться 6 лютого 2022 року на фініші, орієнтовно о 14.00 у Києві в Пущі Водиці.

FB IMG 1643893088911 1

Своєчасна, але не стабільна: бабак Тимко III з Харківщини спрогнозував, якою буде весна

Четвер, 03 лютого 2022, 10:45

Степовий бабак Тимко III з Харківщини "прогнозує" своєчасну, але не стабільну весну.

2 лютого, у всесвітній День бабака, тварину дістали з будиночку на біологічній станції Харківського національного університету імені Казаріна у селищі Гайдарах, повідомляє Інтрефакс Україна.

За народними прикметами, якщо бабак в цей день бачить свою тінь, лякається та тікає в нору, весни доведеться чекати ще 6 тижнів.

Але якщо тварина тіні не бачить і спокійно з норки виходить – весна буде рання.

На пробудження Тимку приготували три страви: він побіг до сала

"Незважаючи на те, що Тимко не побачив своєї тіні, весна буде досить нестабільною. Нас очікують температурні коливання. Весна прийде за розкладом, але буде досить прохолодною", – пояснила прогнози бабака Надія Токарська.

Будиночок Тимка

На пробудження Тимку приготували три страви: борщ із пампушками, вареники з цибулею та сало з чорним хлібом, часником та зеленню.

Тварина, не замислюючись, побігла до сала.

З 2004 харківські бабаки прогнозують, яка буде весна

Минулоріч, Тимко IIІ також не побачив власної тіні, спрогнозувавши ранню весну.

На біостанції ХНУ День бабака відзначають із 2004 року. Раніше весну прогнозували бабаки Тимко I та Тимко II, але тепер вони пішли на "пенсію", передавши свої повноваження Тимку III.

Традиція відзначати День бабака більш притаманна американцям та канадцям.

Утім, цьогоріч у штаті Нью-Джерсі скасували святкування, через смерть бабака Міллтауна Мела за кілька днів до події. Замінити його не змогли, бо інші бабаки ще перебували у сплячці.

Нагадаємо, 1 січня у Львові несподівано прокинулись бабаки Марічка і Мишко, що також може свідчити про ранню весну.

Фото: Суспільне.

 

Сторінка 715 з 1430

«ПочатокПопередня711712713714715716717718719720НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер