images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Кличко підтримав харків’ян та збирає АМУ для обговорення тероборони

Четвер, 27 січня 2022, 10:22

Кличко підтримав харків’ян та збирає АМУ для обговорення тероборони
Росія продовжує ескалацію вздовж кордонів України.

Водночас Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю The Washington заявив, що РФ може спробувати захопити деякі території України, зокрема Харків, під приводом «захисту російськомовного населення».

У партії «УДАР Віталія Кличка» наголосили на тому, що в час загрози повномасштабного вторгнення Росії вкрай важливі чітка координація дій та спільна робота місцевої та центральної влади.

– На тлі обговорення останніми днями заяв щодо ймовірного захоплення російським агресором Харкова як голова Асоціації міст України хочу висловити місту Харкову та всій Харківщині підтримку і переконання, що ніякого захоплення не буде. Бо за Харковом – уся Україна!  заявив лідер «УДАРу» Віталій Кличко.

Віталій Кличко ініціював зібрання засідання правління Асоціації міст України, на якому обговорять заходи з організації територіальної оборони кожної області, кожного міста та містечка. Це засідання відбудеться 28 січня в Києві.

– Окрім Харківщини, прикордонними є Донеччина, Луганщина, Чернігівщина, Сумщина, Херсонщина та деякі інші регіони, що межують з Росією. Питання їхньої безпеки та обороноздатності – це питання безпеки й усіх інших регіонів України. Єдність, витримка і спокій, взаємодопомога та взаємопідтримка – головне в час таких складних випробувань для країни. І ми з честю подолаємо виклики! Усі разом!  резюмували в «УДАРі Віталія Кличка».

 

В Кременці змагались юні «літаючі» лижники з трьох областей України

Середа, 26 січня 2022, 11:45

Чемпіонат України серед юнаків та дівчат зі стрибків на лижах з трампліну та лижного двоборства з командних і особистих дисциплін впродовж двох днів тривав у Кременці. Відбувались змагання на комплексі лижних трамплінів ТОДЮСШ із зимових видів спорту за участі спортсменів 2008-2009 р.н., 2010 р.н. і молодших з Тернопільської області (вихованці ТОДЮСШ із зимових видів спорту та обласної ШВСМ), Івано-Франківської області (смт. Ворохта, смт. Верховина) та міста Києва.

«Хочеться відмітити відмінний виступ команди Тернопільської області як в командних, так і в особистих заліках», - повідомила директор обласної ДЮСШ із зимових видів спорту Світлана Крикончук.

 

Отож, у командних змаганнях серед юнаків в стрибках на лижах з трампліну в складі команд виступали по двоє спортсменів 2008-2009 р.н. та по двоє - 2010 р.н. і молодших. І на п’єдесталі пошани у цьому виді було відразу дві тернопільських команди: перше місце та звання чемпіонів отримали Євдокімов Станіслав, Стрільчук Ігор, Рудак Данило та Пилипчук Денис. А на третю сходинку підіймались за бронзовими нагородами Струмінський Олександр, Гетьман Арсен, Вілівчук Сергій та Павлішин Андрій.

У дівчат команди складалися з однієї спортсменки 2008-2009 р.н. та двох - 2010 р.н. і молодших. Перше місце серед дівчат у цьому виді теж здобула команда Тернопільської області, де виступали вихованки ТОДЮСШ із зимових видів спорту Цибульська Олена, Герасим’юк Дарина та випускниця школи, а зараз учениця ТО ШВСМ Козлова Каріна.

У стрибках (трамплін К-40) серед юнаків 2008-2009 р.н. чемпіоном став Пилипчук Денис, а третє місце зайняв Рудак Данило. Серед юнаків 2010 р.н. ще один чемпіонський титул здобув Стрільчук Ігор, а Струмінський Олександр став срібним призером. Серед дівчат 2010 р.н. друге місце зайняла Цибульська Олена, бронзову нагороду здобула Герасим’юк Дарина.

З лижного двоборства в командних змаганнях також золоту і бронзову медалі вибороли представники Тернопільської області, а саме: перше місце посіла команда в складі Струмінського Олександра, Стрільчука Ігоря, Рудака Данила, Пилипчука Дениса, третє - у Гетьмана Арсена, Євдокімова Станіслава, Павлішина Андрія, Вілівчука Сергія.

Серед дівчат чемпіонками стали Цибульська Олена та Козлова Каріна.

З особистих дисциплін серед юнаків 2008-2009 р.н. (трамплін К-40, лижна гонка 2 км) перше місце зайняв Пилипчук Денис, третім став Рудак Данило, серед юнаків 2010 р.н. (трамплін К-30, лижна гонка 1,5 км) чемпіоном став Струмінський Олександр, «срібло» у Стрільчука Ігоря.

У дівчат 2010 р.н. і молодших (трамплін К-30, лижна гонка 1 км) друге місце у Цибульської Олени, третьою стала Щирба Анастасія.

Тренуються вихованці ТОДЮСШ із зимових видів спорту під керівництвом Ярослава Карпця, Василя Нікіфорука, Василя Стрільчука та Олександра Точинського.

Мешканців Тернопільщини попереджають про небезпеку на дорогах

Середа, 26 січня 2022, 11:41

Мешканців Тернопільщини попереджають про небезпеку на дорогах
Із середи 26 січня по неділю 30-го у Тернополі та області діятиме перший рівень небезпеки – жовтий.

Як повідомили в Тернопільському гідрометцентрі, впродовж цього періоду на дорогах краю буде ожеледиця.

І рівень небезпечності означає, що погодні умови потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Вони можуть призвести до ускладнення роботи підприємств енергетики, комунального господарства, а також порушення та припинення руху транспорту.

Мешканцям рекомендують уважними та обережними і слідкувати за повідомленнями про можливе подальше ускладнення погоди.

26 січня область перебуватиме під впливом атмосферних фронтів від циклонічної депресії над Скандинавією. Очікується хмарна погода, невеликий сніг та мокрий сніг. Вітер північно-західний, 7-12 метрів на секунду. Температура впродовж доби коливатиметься від 4º морозу до 1º тепла.

Опади у вигляді мокрого снігу на Тернопільщині спостерігатимуться найближчі декілька днів. 27-28 січня синоптики передбачають вночі до 6º морозу, вдень – до 2º тепла.

Як інформує гідрометцентр, впродовж середи через територію України проходитиме атмосферний фронт.

"Він не надто активний, тому сніжок буде невеликий, а вітер, хоч і посилиться, але не до штормових поривів. Типова зимова погода з морозами та снігом продовжується, тому вдягайтесь відповідно. В більшості областей невеликий сніг. На дорогах місцями ожеледиця", – прогнозують синоптики.

 

Змагання серед шахістів відбулися у громаді на Тернопільщині (ФОТО)

Середа, 26 січня 2022, 11:38

Змагання серед шахістів відбулися у громаді на Тернопільщині (ФОТО)
У Великоберезовицькій громаді відбувся шаховий турнір.

Змагання приурочили до Дня Соборності України.

Участь у шаховому турнірі взяли 12 жителів громади, розповіли у селищній раді.

За підсумками турніру, перемогу здобув Петро Щурко, друге місце – Олег Лось, третє місце – Андрій Венгер.

 

shahy2.jpg

shahy3.jpg

shahy4.jpg

Остання шана: у центрі хочуть встановити пам'ятник улюблениці тернополян – собачці Джессі

Середа, 26 січня 2022, 11:37

Остання шана: у центрі хочуть встановити пам'ятник улюблениці тернополян – собачці Джессі
Безпритульну собачку Джессі знали чи не усі тернополяни.

Тварина привертала увагу перехожих своєю харизматичністю: полюбляла спати у центральних магазинах, інколи на вітринах. Перед нею відчинялися практично всі двері.

Як розповіла тернополянка Тетяна Семусь, жодна спроба волонтерів прилаштувати Джессі в сім'ю не дала результату: собака вперто поверталася на вулиці рідного Тернополя жити звичним "богемним" життям. На жаль, цьогоріч улюблениці сотень містян не стало – її отруїли.

Жінка пропонує віддати шану собачці та встановити їх пам'ятник у центрі, на вулиці Сагайдачного чи Валовій. Відповідну петицію Тетяна Семусь зареєструвала 25 січня.

"Тварина потоваришувала з тисячами містян та туристів, ставши місцевою знаменитістю. Завдяки своєму пробивному характеру та унікальній харизмі, Джессі стала постійною відвідувачкою багатьох закладів міста – магазинів, кафе, книгарень. Візит чотирилапої тернополянки вважався добрим знаком, а тому усі двері Тернополя радо відчинялися перед нею", – пише тернополянка в петиції.

За її словами, на виготовлення скульптури з міського бюджету не буде використано жодної копійки. Містяни готові виготовити її за власні кошти, зібрані з добровільних внесків.

"Біля пам’ятника у вигляді мисочки пропонуємо облаштувати напувалку для тварин, вода в яку поступатиме з водопровідної мережі цілорічно.

Таким чином ми не лише привернемо увагу тернополян до проблеми поводження з безпритульними тваринами, а й на рівні України позиціонуватимемо наше місто як європейське і таке, де турбуються про тварин на ділі"– додала авторка петиції.

Збір підписів триватиме місць. Станом на 26 січня петицію підписали 28 людей з 300 необхідних.

Нагадаємо, що Джессі не стало 1 січня цього року.  Собака потрапила у ветлікарню з симптомами отруєння. За її життя боролися всю ніч, на жаль, безрезультатно.

 

Сторінка 716 з 1423

«ПочатокПопередня711712713714715716717718719720НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер