images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У поліцію Тернопільщини надійшло 3 тис. хибних викликів: жартівникам загрожує кількатисячний штраф

Вівторок, 01 лютого 2022, 11:18

У поліцію Тернопільщини надійшло 3 тис. хибних викликів: жартівникам загрожує кількатисячний штраф
У 2021 році поліцейські Тернопільщини зафіксували більш як 3300 неправдивих викликів.

На людей, які повідомляли хибну інформацію на лінію "102", було складено 3365 адмінматеріалів.

За виклик без вагомих причин правопорушникам доведеться сплатити від 850 до 3400 гривень. Раніше штраф за це був від 51 до 119 гривень.

Правоохоронці наголошують, що вигадане вбивство, замінування чи інша уявна надзвичайна подія може коштувати комусь іншому здоров’я чи життя.

"Десь дійсно є люди, які потребують невідкладної допомоги. Закликаємо поважати роботу поліції, ДСНС, лікарів чи співробітників спеціальних служб та не зловживати повідомленнями на спецлінії 101, 102, 103 та 104"– інформує Патрульна поліція Тернопільської області.

 

Убив малолітнього сина, а згодом розчленував дружину: "кривавого Чикатила" з Тернопільщини визнали осудним

Вівторок, 01 лютого 2022, 11:16


Убив малолітнього сина, а згодом розчленував дружину: "кривавого Чикатила" з Тернопільщини визнали осудним

До довічного ув’язнення присудив Чортківський райсуд місцевого жителя за жорстоке вбивство.

Злочин чоловік скоїв наприкінці листопада 2016 року, через півроку після виходу з в'язниці після покарання за вбивство півторарічного сина. У цій справі шість років велося слідство, тривали судові процеси і примусове психіатричне лікування підозрюваного. Врешті судді Чортківського райсуду визначили Юрія Гречанюка осудним і засудили його до довічного ув'язнення, пише zaxid.net.

До нового злочину Юрій Гречанюк вже відбував покарання за вбивство півторарічного сина, яке він скоїв також з особливою жорстокістю. У 2007 році він під дією алкоголю посварився зі своєю співмешканкою. Жінка втекла до матері у сусіднє село, залишивши півторарічного сина з чоловіком.

Коли дитина почала плакати, Юрій Гречанюк нібито спершу намагався заспокоїти її, а коли йому це не вдалося, кинув дитину кілька разів на підлогу. Після того прив'язав до ноги камінь, відніс хлопчика до закинутої криниці і викинув тіло туди.

Убив малолітнього сина, а згодом розчленував дружину: "кривавого Чикатила" з Тернопільщини визнали осудним, фото-1

Після вбивства сина чоловіка засудили до 12 років позбавлення волі, але він вийшов на два з половиною роки раніше.

Ще в тюрмі Юрій Гречанюк одружився з колишньою співмешканкою, матір'ю вбитого сина Оленою Вудзеревич. Як виявилося, жінка пробачила його за вбивство спільної дитини.

Коли ж у червні 2016-ого Юрій Гречанюк вийшов з в'язниці, то поїхав до дружини додому в Гусятинський район. Втім, поки чоловік сидів у тюрмі, жінка почала жити з іншим у сусідньому селі на Хмельниччині. Попри це вона час від часу приходила до Юрія і допомагала по господарству.

30 листопада Олена вкотре провідала Юрія в селі Мала Лука. Після того, як зробила всю роботу в будинку, сказала чоловікові, що їй вже час повертатися додому, але після цього чоловік накинувся на неї і побив.

Після того, як дружина подзвонила своєму новому співмешканцю, господар будинку накинувся на неї спочатку з кулаками, а далі з ножем й встромив його жінці у шию. Через кілька хвилин потерпіла перестала подавати ознаки життя і з метою уникнення відповідальності за скоєне вбивство, чоловік вирішив сховати її тіло.

Тим же кухонним ножем спочатку відрізав жінці голову, потім руки і ноги. Тулуб поклав в один мішок, кінцівки з головою – в інший, а м'які тканини з рук та ніг – в третій. Після цього він відніс три мішки до річки Збруч і викинув їх у водойму.

"Природній імунітет не рятує від повторного зараження ковідом, тільки є але": відомий лікар повідомив приємну новину

Вівторок, 01 лютого 2022, 11:16


"Природній імунітет не рятує від повторного зараження ковідом, тільки є але": відомий лікар повідомив приємну новину

Люди, які вже хворіли ковідом, або принаймні повністю пройшли вакцинацію, можуть не переживати, якщо заразяться штамом Омікрон.

У цьому запевняє лікар Тарас Жиравецький. Водночас окрім приємної новини у нього є і важливе застереження.

Медик зауважує, що у Великобританії після того, як людям масово вкололи бустерну дозу вакцини, уникли важких випадків з Омікроном, а тому вже починають відмовлятися від багатьох обмежень.

«В Україні не встигли з бустером. Але у нас теж немає важких випадків з Омікроном, особливо в тих, хто вже хворів ковідом. Такі хворі не потрапляють в стаціонар. Тому хороша новина – природній імунітет не рятує від повторного зараження, але він захищає від важкого перебігу хвороби», – повідомив лікар.

Він провів опитування у своєму телеграм-каналі і навів результати: люди, які не вакциновані, але вже хворіли, після повторного зараження не потрапили в стаціонар, як і вакциновані, які захворіли.

«А от ті, хто не хворів досі ковідом – вони в зоні ризику. Тому навіть якщо Ви вакциновані, варто бути обачними. У разі зараження Омікроном Ви можете мати важкий перебіг та ускладення», – застеріг Жиравецький.

 

їхали рятувати дитину і застрягли в снігах

Вівторок, 01 лютого 2022, 11:14


Їхали рятувати дитину і застрягли в снігах

Незадовльне прибирання доріг мало місце останньої доби на Тернопільщині.

Про це інформують медики швидкої.

Зокрема, 31 січня бригада швидкої не змогла доїхати на виклик у с. Колосова Кременецького району через снігові замети. Виклик надійшов до 7-річного хлопчика, у якого була висока температура. Машина швидкої застрягла у снігах. Змушені були викликати працівників МНС.

Дитину доставили у лікарню іншим транспортом.

Також учора районна бригада швидкої виїжджала у с. Великі Млинівці Кременецького району, на місце ДТП. Водій автівки не впорався із керуванням і злетів з дороги у кювет. Травмувався 20-річний пасажир автівки, який отримав закриту черепно-мозкову травму й струс головного мозку. Після наданої медичної допомоги потерпілого доставлено у Кременецьку райлікарню.

Ще 31 січня о 13.55 та 14.00 дві бригади швидкої виїжджали на місце ДТП, що сталося на трасі поблизу с. Гаї Шевченківські. За словами 21-річного потерпілого водіяавтівки «Мазда», він в’їхав у нерозчищене від снігу узбіччя дороги, його занесло на зустрічну смугу, де зіштовхнувся із авто «Тойота Кемрі».

Унаслідок зіткнення водій «Мазди» отримав закриту черепно-мозкову травму, січену рану лобної ділянки голови та гематоми. 32-річний водій «Тойоти» при зіткненні вдарився головою об кермо,отримавши закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, садно лобної ділянки голови та забій грудної клітки. Обох потерпілих, після наданої медичної допомоги, доставлено у травмопункт.

Пожежа на Чортківщині: надвечір спалахнув житловий будинок

Понеділок, 31 січня 2022, 11:34

Пожежа на Чортківщині: надвечір спалахнув житловий будинок
У селі Коцюбинчики Чортківського району горів житловий будинок.

Як повідомили в обласному управлінні ДСНС, пожежа сталася 30 січня близько 20:00. На місце події направили черговий караул, який ліквідував загоряння.

За словами надзвичайників, вогонь знищив дерев’яну підлогу на 15-ти квадратних метрах, двері, вікно та 15 листів шиферу. Сам будинок вдалось врятувати.

Як виникла пожежа наразі невідомо. Матеріальні збитки та обставини події встановлюють.

Читайте також: Негода на Тернопіллі: з дороги злетів пасажирський автобус

Пожежа у селі Коцюбинчики, фото: Головне управління ДСНС України у Тернопільській області

272747241 241727411474383 8197707646208104274 n

 

Сторінка 719 з 1430

«ПочатокПопередня711712713714715716717718719720НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер