images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За фактом загибелі 35-річного жителя Чортківського району розпочато кримінальне провадження

Четвер, 13 січня 2022, 10:08

Молодий чоловік загинув під час валки дерев.

На лінію 102 надійшло повідомлення від лісничого про те, що 12 січня близько 13.15 в лісовому масиві поблизу села Більче-Золоте в ході планової рубки насаджень під час валки дерев стовбур впав на 35-річного лісоруба.  Від отриманих травм чоловік помер.

Виїхавши на місце події, поліцейські оглянули територію, де сталася подія, опитали очевидців. Зі слів колег загиблого, молодий чоловік уже тривалий час працював у лісовому господарстві, був досвідченим лісорубом.

За фактом загибелі чоловіка розпочато кримінальне провадження. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини) Кримінального кодексу. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/neshhasnij-vipadok/za-faktom-zagibeli-35-richnogo-zhitelya-chortkivskogo-rajonu-rozpochato-kriminalne-provadzhennya/

 

"Це несправедливо", – мер Тернополя анонсував перерахунок за центральне опалення

Четвер, 13 січня 2022, 10:06

"Це несправедливо", – мер Тернополя анонсував перерахунок за центральне опалення
Міський голова Тернополя прокоментував впровадження додаткового тарифу на опалення у місті.

Сергій Надал повідомив, що визначення тарифу відбулось за загальною урядовою формулою без урахування ситуації в кожному будинку і кожній квартирі.

На своїй сторінці у Facebook мер запевнив, що нарахування плати – несправедливе, тому "Тернопільміськтеплокомуненерго" має провести перерахунок, а ОСББ та обслуговуючі підприємства ще раз провести розподіл витрат на тепло для спільних площ.

"Сьогодні по всій Україні люди отримують нарахування за тепло і гарячу воду на основі змінених урядом правил нарахування тарифів.

З одного боку, урядова ініціатива має логіку, оскільки раніше всі витрати за обігрів спільних площ у багатоквартирному будинку лягали фактично лише на користувачів центрального опалення. З іншого боку, автоматично було зроблено розрахунок за загальною урядовою формулою без урахування ситуації в кожному будинку і кожній квартирі", – йдеться у дописі.

Міський голова звернувся до Уряду з проханням призупинити дію постанов за якими, відповідно до нової формули, відбувається нарахування тарифів, до моменту проведення інвентаризації внутрішньобудинкових теплових комунікацій.

"Оголошую термінове створення спеціальних інвентаризаційних комісій з представників обслуговуючих підприємств, ОСББ, представників “Тернопільміськтеплокомуненерго” та депутатів міськради, щоб провести інвентаризацію кожного будинку. Прошу голів ОСББ та керівників обслуговуючих підприємств з усією відповідальністю поставитись до даного питання. Повинен бути проведений справедливий розподіл витрат на тепло для спільних площ", – зазначив мер.

Нагадаємо, що у Тернополі в платіжках за комунальні послуги з'явився додатковий тариф – за абонентське обслуговування та функціонування систем опалення і гарячого водопостачання. Жителі міста отримали квитанції на 400-800 грн.

Відтепер, згідно із нововведенням, власники помешкань з індивідуальним опаленням платитимуть за обігрів місць загального користування, функціонування внутрішньобудинкових систем опалення та постачання гарячої води.

Завод на 700 робочих місць: на Тернопільщині виготовлятимуть борошно, олію та крупи

Четвер, 13 січня 2022, 10:02

Завод на 700 робочих місць: на Тернопільщині виготовлятимуть борошно, олію та крупи
На Тернопіллі запустять виробництво борошна, круп та олії.

Як повідомили в обласній адміністрації, агенція регіонального розвитку та галузеві експерти презентували концепцію побудови та функціонування індустріального парку "BORSCHIV" в Борщівській громаді. Згідно з попереднім прогнозом, там буде більше ніж 700 робочих місць, а в бюджети надійде близько 270 мільйонів гривень податків.

"Спеціалізація індустріального парку – первинна і вторинна переробка агропромислової продукції: виробництво муки, круп, олії та білкових сумішей, переробка та зберігання плодово-ягідної та овочевої продукції, а також сушіння та вторинна обробка лікарських трав", – інформують в ОДА.

Крім того, концепцією індустріального парку передбачено вибудовування моделі "промислового симбіозу" – виробництва біогазу, як вторинного продукту від основної господарської діяльності об’єкту, який буде спрямовано на компенсацію енергозатрат.

 

Організатори тернопільського фестивалю "Файне місто" повідомили декілька важливих змін

Четвер, 13 січня 2022, 10:02

Faine Misto festival/FacebookFaine Misto festival/Facebook
Музичний фестиваль Faine Misto 2022 пройде із суттєвими змінами.

Як повідомили організатори, передусім вони стосуватимуться платного кемпінгу "Беверлі Хілз".

Зокрема, цьогоріч територія містечка буде поділена на вулиці та квартали .

"Серед великої кількості хаотично розставлених наметів, особливо уночі, важко знайти свій. Тому вказівники і назви вулиць спростять квест пошуку власного намету. Ну а впорядкованість дещо зекономить місце і ми зможемо розмістити в кемпінгу більше людей", – розповіли на сторінці фестивалю у Facebook.

Відвідувачі заходу можуть запропонувати свої варіанти назв у коментарях під дописом. Організатори використають ті, що зберуть найбільше "вподобайок". Наразі визначились лише із назвою центральної вулиці – "Фестивальна".

Крім того, цього року у платному наметовому містечку встановлять туалети, умивальники та резервуари з питною водою, а також облаштують пункти підзарядки та видачі дров.

Чоловік загинув на місці: на Тернопільщині стовбур впав на 35-річного лісоруба

Четвер, 13 січня 2022, 09:58

Чоловік загинув на місці: на Тернопільщині стовбур впав на 35-річного лісоруба
У лісі на Тернопільщині вчора, 12 січня, загинув 35-річний лісоруб.

Вчора, близько 13.15 у лісі поблизу села Більче-Золоте, що на Тернопільщині лісники проводили вирубку дерев.

В якусь мить стовбур дерева впав на 35-річного досвідченого лісоруба і чоловік помер від отриманих травм на місці пригоди.

Співчуття рідним та близьким померлого...

У поліції, за фактом загибелі чоловіка розпочато кримінальне провадження.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини) Кримінального кодексу.

Триває досудове розслідування.

 

Сторінка 741 з 1437

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер